większym gronie. Z podanych składników otrzymałam 2 zapiekanki w naczyniu ze zdjęć. Conchiglioni (muszle) nadziewane szpinakiem i fetą 300 g makaronu muszle 600 g mrożonego szpinaku 500 ml przecieru pomidorowego 270 g sera feta ((1 opakowanie)) 200 g śmietany 18 % ((1 opakowanie)) 30 g tartej mozzarelli ((lub żółtego sera)) przyprawy: 2 ząbki czosnku, pieprz, sól, suszone pomidory z bazylią(...)dodaj pieprz, sól i odrobinę oleju. Ser feta pokrój w małe kawałki i dodaj do szpinaku na patelni. Na koniec dodaj śmietankę i wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku. Przecier pomidorowy przelej do miski i dodaj do niego przyprawy. Całość wymieszaj i wylej do przygotowanej formy (użyłam dwóch form o wymiarach 28 cm na 20 cm – do każdej wlałam połowę
Przepisy na widelcufasolki szparagowej · 2 czerwone papryki · 1 opakowanie Naturalnie smaczny Gulasz · 200g przecieru pomidorowego · Sól · Szczypta Chili · Olej do smażenia Sposób przygotowania(...)pokrojone w plasterki marchewki, fasolkę szparagową oraz pokrojone w paseczki papryki, solimy. 3. Kiedy warzywa są miękkie łączymy z mięsem i zaprawiamy naturalnie smacznym gulaszem rozrobionym z przecierem pomidorowym, ½ szk. wody i szczyptą chili. Chwilę gotujemy. 4. Gotowe. 5. Smacznego
Kulinarna Chwilanudnego już sosu pomidorowego :) Składniki (2-3 porcje): 200 g makaronu spaghetti oliwa z oliwek * 50 g ulubionej szynki (można pominąć) 2-3 pomidory suszone w oliwie 250 ml przecieru pomidorowego 1-2 łyżki mascarpone 1 łyżeczka papryczek chilli w oliwie z oliwek * lub 1/2 świeżej papryczki chili sól pieprz mieszanka włoskich przypraw 1 łyżka startego parmezanu świeże zioła Przygotow(...)anie: Ugotować makaron al dente. Na oliwie podsmażyć pokrojoną szynkę i posiekane drobno pomidory. Dodać chilli, przecier pomidorowy i doprowadzić do wrzenia. Pod koniec dodać mascarpone i przyprawy. Do tak przygotowanego sosu dodać makaron, wymieszać i podawać posypane parmezanem i świeżymi ziołami. SMACZNEGO!!! * produkty z serii Deluxe dostępne w sieci sklepów Lidl
Malinowo w kuchnisosie z dodatkiem warzyw konserwowych z puszki. Sos doprawiłam oregano ale można dodać dowolne ulubione przyprawy. składniki: 450 g piersi z indyka 1 mała puszka mieszanki meksykańskiej 300 ml przecieru pomidorowego sól,pieprz oregano cukier 1 łyżka oleju kokosowego Pierś z indyka pokroić w niedużą kostkę. Rozgrzać patelnię z olejem i wrzucić pokrojone mięso. Smażyć krótko aby mięso zmieniło kolor(...)Następnie dodać zawartość puszki razem z płynem oraz przecier pomidorowy. Wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano oraz cukrem jeśli pomidory są bardzo kwaśne. Całość gotować chwile aż mięso będzie miękkie a sos nieco odparuje i zgęstnieje. Gotowego indyka podawać z ryżem
Monia miesza i gotujeoliwek, papryczke chili, pokrojoną drobno cebulę, kiełbasę i podsmażyć wszystko na silnym ogniu.Polać kiełbasę białym wytrawnym winem i poczekać aż odparuje alkohol. Zmniejszyć ogień, wlać przecier pomidorowy, dodać sól do smaku i gotować przez około 30 minut. Aby zapobiec pękaniu kiełbasy przy pomocy wykałaczki ponakłuwać kiełbasę w kilku miejscach.Tak przygotowaną kiełbasę mozna podawać jako drugie
zielonacukinkaekspresowe danie. A połączenie go z sosem pomidorowym jest idealne ;) Składniki na 3 porcje: 200 gram makaronu spaghetti z dodatkiem suszonych pomidorów 500 gram mięsa mielonego 500 ml przecieru pomidorowego z domowej spiżarni 100-200 ml sosu chili lub słodko kwaśny z domowej spiżarni (w zależnośći od stopnia ostrości) garść bazylii i natki pietruszki 1 cebula czerwona 2 duże(...)patelni na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy mielone mięso. Smażymy tak długo, aż woda odparuje całkowicie, a mięso zmieni kolor. U mnie ok 15 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz sos chili, dużo świeżej posiekanej bazylii i natki pietruszki, a także sól i pieprz. Dusimy razem ok 15 minut
Życie zaczyna się w kuchnitortilli. Idealne na imprezę, smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 2 placki tortilli 20 dag startego sera 2 kabanosy drobiowych 4 łyżki kukurydzy Około 100 ml przecieru pomidorowego Tymianek, oregano, przyprawa do pizzy, zioła prowansalskie, sól, pieprz, Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Przecier pomidorowy podgrzewamy i doprawiamy solą pieprzem oraz ziołami. Z placków tortilli wykrawamy
Podróż w kulinariaMoja ulubiona kasza po polsku. Składniki 250 g kaszy bulgur 250 g wędzonego boczku 250 g fasolki szparagowej cebula łyżka masła łyżka przecieru pomidorowego natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie Bulgur zalewamy wrzątkiem. Cebulę siekamy i szklimy na maśle z dodatkiem przecieru pomidorowego. Fasolkę gotujemy ,kroimy na mniejsze kawałki. Razem z cebulą dodajemy do kaszy. Boczek kroimy w kostkę i smażymy
R'n'G Kitchenostrzejszej wersji. Tortilla w wersji hot Składniki: 2 szklanki mąki pszennej, 160 ml gorącej wody, 2 łyżki oleju, sól, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, łyżeczka czubata przecieru pomidorowego. dodatki. Wykonanie: Mąkę mieszamy z solą i zalewamy gorącą wodą oraz dodajemy olej, paprykę ostrą i przecier pomidorowy. Mieszamy najpierw drewnianą łyżką a następnie zagniatamy przez 5 minut ciasto. Robimy
paapilotkaazapiekana z sosem pomidorowym i plastrami bakłażana. Całość posypana startym parmezanem. Danie dość szybkie do wykonania. Można podawać np. z opiekanymi ziemniakami. 1 podwójna pierś z kurczaka 500 g przecieru pomidorowego w kartoniku mały bakłażan 2 łyżeczki oregano sól – ok. 2 łyżeczek do obtoczenia kurczaka + do smaku do sosu pomidorowego 2 łyżeczki czerwonej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu kilka liści(...)łyżki oliwy Pierś z kurczaka oczyścić i umyć. Pokroić wzdłuż na mniejsze kawałki. Obtoczyć w soli i papryce. Obsmażyć z obu stron na 1 łyżce rozgrzanej na patelni oliwy. Przecier pomidorowy wymieszać w garnku z pieprzem, solą, wyciśniętym czosnkiem, łyżką oliwy oraz oregano. Gotować na małym palniku około 15-20 minut. W razie potrzeby doprawić solą i oregano. Piekarnik rozgrzać
Bulliozapiekana z sosem pomidorowym i plastrami bakłażana. Całość posypana startym parmezanem. Danie dość szybkie do wykonania. Można podawać np. z opiekanymi ziemniakami. 1 podwójna pierś z kurczaka 500 g przecieru pomidorowego w kartoniku mały bakłażan 2 łyżeczki oregano sól – ok. 2 łyżeczek do obtoczenia kurczaka + do smaku do sosu pomidorowego 2 łyżeczki czerwonej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu kilka liści(...)łyżki oliwy Pierś z kurczaka oczyścić i umyć. Pokroić wzdłuż na mniejsze kawałki. Obtoczyć w soli i papryce. Obsmażyć z obu stron na 1 łyżce rozgrzanej na patelni oliwy. Przecier pomidorowy wymieszać w garnku z pieprzem, solą, czosnkiem, łyżką oliwy oraz oregano. Gotować na małym palniku około 15-20 minut. W razie potrzeby doprawić solą i oregano. Piekarnik rozgrzać
BullioSzybkie danie a do tego bardzo smaczne. Gulasz wieprzowy z kukurydzą podałam w towarzystwie czarnego ryżu. Składniki 500 g schabu 1 puszka kukurydzy z chilli Bonduelle 500 ml przecieru pomidorowego świeża bazylia papryka słodka w proszku sól pieprz 1 ząbek czosnku 1. Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju. 2. Zalewamy przecierem pomidorowym i dusimy. 3. Dodajemy sól(...)bardziej gęsty, zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar wody. 5. Gotowy podajemy z czarnym ryżem. Smacznego życzy Kategoria: Dania główne , Przepisy Tagged: bazylia , Bonduelle , czosnek , gulasz , kukurydza , na szybko , pomidory , przecier , wieprzowina
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyMoja propozycja na mięsny obiad idealny do ryżu bądź makaronu... składniki: 4 porcje 500 gram mięsa mielonego 5 liści kapusty 1 średnia marchewka ziarna słonecznika jako panierka 500 ml. przecieru pomidorowego przyprawy: bazylia, oregano, chilli, czosnek, papryka slodka Kapustę bardzo drobno siekamy, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach Do poszatkowanych warzyw dodajemy mięso mielone wszystko dokładnie dodajemy, przyprawiamy(...)startym czosnkiem i posiekana papryczką chilli. Formujemy niewielkie kulki. Następnie obtaczamy klopsy w słoneczniku Na patelni z grubym dnem przecier pomidorowy mieszamy z przyprawami układamy klopsy i pod przykryciem dusimy około 20 min na średnim ogniu
NaKońcuJęzykaglutenu i bez mleka Sos pomidorowy: SKŁADNIKI: 400-500 g mielonej karkówki 1-2 cebule 1 czerwona papryka (ważne - czerwona daje najlepszy smak) 4-5 ząbków czosnku 1 przecier pomidorowy (500 ml) oliwa/olej sól i pieprz WYKONANIE: Cebule i paprykę zmielić w maszynce do mięsa. Na dużej patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy/oleju. Mięso obsmażać aż zmieni kolor z czerwonego(...)Dodać drobno rozdrobnioną cebulę, paprykę oraz przeciśnięty czosnek. Wlać 1/2 szklanki gorącej wody i dusić na średnim ogniu około 15 minut, w razie konieczności dolać odrobinę więcej wody. Dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Gotować na średnim ogniu kolejne 15-20 minut do czasu, aż mięso będzie miękkie, a smaki się połączą. Doprawić solą oraz pieprzem. Sos beszamelowy: SKŁADNIKI
Tradycyjna kuchnia inaczejjesienne i zimowe wieczory. Zachęcam do wypróbowania :) Składniki: 1 puszka pomidorów krojonych 200 g kalafiora 1 marchewka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 80 g przecieru pomidorowego 1 l wody 4 ziarenka ziela angielskiego łyżeczka majeranku łyżeczka cukru 2 łyżeczki pieprzu sól Przygotowanie: Kalafior, marchewkę i cebulę ścieramy na tarce na grubych oczkach. Do garnka(...)wrzucamy starte warzywa, czosnek, puszkę pomidorów, przecier pomidorowy i przyprawy. Gotujemy wszystko do miękkości i blendujemy. Jeżeli zupa jest za gęsta, dodajemy szklankę wody i jeszcze raz zagotowujemy. Podajemy z makaronem bez jajecznym, ryżem lub samą jako zupę krem. Można także posypać koperkiem. Smacznego
Dominacja smaku