się najbardziej podobało. Choć na zdjęciu widnieje 9 potraw w zestawienie obejmuje TOP 10: Małe szarlotki (muffinki) Pyszne kokosanki na białkach Szybki piernik z konfiturą z czarnej porzeczki Zapiekana cynamonowo-jabłkowa kasza jaglana na serowo-bananowej chmurce Mini pączki waniliowe Walentynkowy deser a la rafaello (z kaszy jaglanej) Chrupiące nugettsy z piersi kurczaka
Słodkie okruszkiżółtka szczypta soli ganasz czekoladowy 200 g śmietany 30% 220 g czekolady deserowej 2 łyżki miodu 2 łyżki miękkiego masła 40 ml burbonu opcjonalnie dżem z czarnej porzeczki do dekoracji: płatki migdałów, czekolada, jajka czekoladowe Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: tarta: mąkę i kakao mieszamy, dodajemy masło, cukier, żółtka, sól i zagniatamy. Ciasto owijamy folią i chłodzimy
Niezły Młynekłyżka kwaśnej śmietany 12% Ganache czekoladowe: 100 g gorzkiej czekolady 1/2 szkl śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki płatki kokosowe, żurawina, migdały, orzechy itp. do dekoracji Przygotowanie: Ciasto półkruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitej kuli ciasta. Owinąć ciasto w folię spożywczą
Nastoletnie Wypiekaniełyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 150 g twarogu zmielonego 1 jajko 1 żółtko ok 4 jabłka POLEWA: 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki soku z czarnej porzeczki Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło i pozostałe składniki, oprócz jabłek. Zagnieść ciasto i odstawić na 15 min do lodówki. W tym czasie można obrać i pokroić jabłka
https:KKuchniaMniamŚwietna propozycja na dietetyczny deser pachnący limonką i porzeczkami. Danie ma 152 KCAL. 0.5 kubeczka serka homogenizowanego laight 1 szkl.kisielu porzeczkowego 200 ml. odrobina startej skórki z limonki ******************************************* Serek homogenizowany podzielić na pół.Kisiel podzielić na dwie częsci .Do jednej dodac polowę serka homogenizowanego i utrzeć.Na dno wysokiej szklanki ułożyć sam serek homogenizowany , potem połowę kisielu porzeczkowego i kisiel
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiminut, aż zarumienią się. Gdy przestygną posypujemy cukrem pudrem. Do przygotowania ciastek wykorzystałam MARMOLADĘ WIELOOWOCOWĄ TWARDĄ firmy JAMAR . Wytworzona jest mieszanych owoców tj. jabłka, aronie, czarne porzeczki, ś liwki i truskawki. Na 1 0 0g produktu znajduje się 110g owoców. Super nadaje się jako dodatek do ciast, ciasteczek, pączków czy rogalików. Swoją konsystencją powoduje, iż nie wypływa z wypieków. Szczerze
Prosto i Smacznie z Anetąmojej rodziny. Jakość zdjęć świadczy tylko o tym jak szybko musiałam je robić mając za sobą głodujących... a mogło wyjść całkiem przyzwoite zdjęcie :) Skłandniki: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 500 g serka waniliowego (ewentuanie: twaróg + cukier waniliowy + cukier) sos czekoladowy Ciasto na naleśniki ( link poniżej) Przepis + składniki Wykonanie: Z podanych pod linkiem powyżej składników przygotowujemy ciasto na naleśniki
W Moim Magicznym Domukropli proszek do pieczenia - 2 łyżeczki Masa kawowa masło - 1 kost kawa mielona - 2 łyżki woda gotowana - 0,5 szkl cukier puder - 0,5 szkl Dodatkowo : dżem z czarnej porzeczki - 1 słoik mieszanka studencka - 1 opak Przygotowanie : Ciasto : Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszać w misce ze sobą mak mielony, bułkę tarta i kaszę
Kuchnia Danusipieczenia 5 żółtek 250 g masła 1,5 łyżki śmietany 3 łyżeczki kakao lub karobu (dodając karob nie dajemy cukru) do przełożenia: 1,5 słoika dżemu z czarnej porzeczki 1 garść żurawiny i rodzynek beza: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny Przygotowanie: Z mąki, cukrów, proszku do pieczenia, żółtek, śmietany i masła zagniatamy ciasto. Ciasto
Bon appetit mon amiekakaowa kaszka gryczana na mleku ryżowym z domowym dżemem z czarnej porzeczki i masłem orzechowym~ Pogoda robi sobie jakieś żarty...Myślałam, że z dnia na dzień będzie coraz słoneczniej i coraz cieplej, a jest coraz bardziej szaro, buro, mokro, zimno i...śnieżnie... :( Dawno nie było mnie tutaj ze śniadaniem więc postanowiłam zawitać tu dzisiaj z niby prostą, ale jednak pyszną
breakfast of dreamsBardzo ważne, aby smażyć je na małym ogniu gdyż szybko się przypalają. Najlepiej smakują podane na gorąco wraz z dżemem o dość kwaśnym smaku np. jeżynowy bądź z czarnej porzeczki
Jedz zdrowo żyj zdrowo!polewa będzie stygnąc zaczynamy składać ciasto. DODATKOWO POTRZEBNE DŻEM, BISZKOPTY OKRĄGŁE I ALKOHOL NAJLEPIEJ WÓDKA. Biszkopt nasączamy lekko alkoholem następnie smarujemy ulubionym dżemem u mnie dżem z czarnej porzeczki. Na to wykładamy ciasto makowo-kokosowe. Na ciasto makowo-kokosowe wykładamy krem budyniowy. Na krem układamy nasączone w wódce biszkopty. Na biszkopty wylewamy przygotowaną polewę kakaową
Moje Słodkie Piekiełkoużywam domowej soli waniliowej ) 195 g masła 82% tłuszczu w temp. pokojowej 285 g cukru 3 jaja 1.5 szklanki mleka (375 ml) 375 g dżemu owocowego (np. z czarnej porzeczki, wiśniowego, truskawkowego) Składniki polewy do murzynka: 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej odrobina mleka (mniej jak pół szklanki – ilość jest bowiem zależna od konsystencji polewy
Moja Delicjaostudzonego budyniu. Poncz: 0,5 l wody Olejek rumowy cukier waniliowy sok z cytryny spirytus lub wódka Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów słoik kwaśnego dżemu (ja użyłam z czerwonej porzeczki) tabliczka czekolady (u mnie tradycyjnie gorzka, ale może byc też mleczna) kilka łyżek mleka Biszkopt przekrawamy na pół, nasączamy ponczem, smarujemy dżemem i wykładamy połowę kremu. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu
Cynamonowe szczęścieSkładniki: 1 kg mąki 1/2 kostki masła 1 szklanka cukru 1 3/4 szkl mleka 2 całe jajka 2 żółtka 2 łyżki wódki 1 kostka drożdży dżem z czarnej porzeczki DAGOMA do nadzienia nutella do nadzienia Wykonanie: Drożdże rozkruszamy, zasypujemy łyżką cukru, zalewamy połową szklanki ciepłego mleka. Odstawiamy aż rozczyn wyrośnie. Masło rozpuszczamy, studzimy. Jajka i żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy
Z Majeczką w kuchni