gryczano-amarantusowe placki z domowym dżemem z czarnej porzeczki i gorzką czekoladą 80% kakao~ Śniadanie z wtorku :) Mąka amarantusowa nie polubiła się z kokosową, ale za to z gryczaną tworzy świetny duet! Placki wyszły pyszne :) Do nich jeszcze trochę "słodyczy" w postaci czekolady i kwaśności w postaci domowego dżemu :) Mam również dla Was dzisiaj kolejny jadłospis w formie video, czyli
breakfast of dreamsłyżki wody 1 galaretka agrestowa Masa jabłkowa bordowa: 3 jabłka pokrojone w plasterki 4 łyżki wody 1 paczka galaretki truskawkowej lub wiśniowej lub jak u mnie z czarnej porzeczki Polewa czekoladowa 2 czubate łyżeczki ciemnego kakao 1/3 szklanki cukru pudru 50 gramów masła lub margaryny 3 łyżki mleka Dodatkowo: kolorowa posypka 1. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boków
Gotowanie...to proste !soli DODATKI - 1 słoiczek marmolady morelowej ( jeśli nie macie, to można zastąpić ją dowolną, np. jabłkową, truskawkową, śliwkową, ważne żeby była w miarę gęsta) Ja użyłam marmolady z czerwonej porzeczki. - cukier puder lub lukier PRZYGOTOWANIE Mąkę dokładnie siekamy z masłem, a następnie dodajemy śmietanę. Szybko zagniatamy ciasto. Wystarczy, że składniki się połączą w gładką kulę. Można dodać więcej mąki jeśli
Calzonella.comtaki szybki pomysł na smaczy deser. A jaki pyszny... Składniki; ok 3 łyżki masła 1/3 szkl. miodu ok 2 szkl. mąki Dodatkowo; ok 60 dag owoców (śliwki, jagody, czerwone porzeczki - mogą być mrożone) 6 łyżeczek miodu masło do posmarowania foremek Przygotowanie; W misce miksujemy masło z miodem, jeśli składniki już lekko się połączą wtedy dosypujemy mąkę. Ilość mąki może ulec
Radość kipiąca uśmiechem.cukru + 2 łyżki, 2 żółtka + 2 białka, 2 łyżki śmietany 12%, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, słoik dowolnego dżemu (u mnie domowa konfitura z czarnej porzeczki). Wykonanie: Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia do miski. Dodać 1/2 szklanki cukru, surowe żółtka, śmietanę oraz pokrojone na kawałki masło. Całość posiekać nożem, po czym zagnieść gładkie, jednolite
Z miłości do słodkościkokosowych 5 łyżek mleka kokosowego (tylko tej gęstej części) 2 łyżeczki Malibu (ja nie dodawałam) 1/2 słoiczka gęstego dżemu, u mnie domowy z aronii ale może być z czarnej porzeczki czy jagodowy Fasolę odsączyć na sitku, przepłukać wodą. Wszystkie składniki przełożyć do misy malaksera lub do wysokiego naczynia, zmielić na gładką masę, nożem w kształcie litery S lub blenderem. Krem
moj przepis nachruścików! Składniki: 7 żółtek 4 łyżki cukru 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki piwa pszenicznego olej do smażenia szklanka cukru pudru 3 łyżki soku z czerwonej porzeczki lub z soku z malin Przygotowanie: Żółtka ucieramy z cukrem do momentu aż będą jasne i puszyste. Dodajemy przesianą mąkę a następnie wlewamy piwo i mieszamy. Złączamy wszystkie składniki
Podróż w kulinariaszklanka mąki - 3 łyżki gorącej wody - 1 galaretka agrestowa - budyń waniliowy z cukrem - 1,5 szklanki mleka - 3/4 szklanki schłodzonej kremówki - 3 łyżki cukru pudru - brzoskwinia - jeżyny - truskawki - czerwona porzeczka Przygotowanie: Margarynę z cukrem siekamy nożem w misce do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy jajka, proszek do pieczenia, zasypujemy mąką, wlewamy gorącą wodę i miksujemy ok. 5 minut. Masę przelewamy
Kulinarne życieSkładniki ryż, 150g mleko, 1l masło, 2 łyżki cukier, 3 łyżki sól, 1/2 łyżeczki cynamon, 1/2 łyżeczki konfitura z czarnej porzeczki, 1/2 słoiczka Przygotowanie W garnku z grubym dnem roztapiamy masło. Wrzucamy ryż i smażymy, aż wchłonie cały tłuszcz. N astępnie partiami dolewamy mleko, tak by ryż w całości wciągał cały płyn. Pod koniec dodajemy sól i cukier. Gdy ryż
Gotowanie moimi oczamiprzy najbliższej okazji! Zapraszam na ciasteczka jak z McDonald's. Składniki : 2 płaty ciasta francuskiego (maślanego) 4 jabłka cynamon (ok 1/2 łyżeczki) 1/2 szklanki czerwonej porzeczki 1/3 szklanki wydrążonych wiśni cytryna 50 g cukru trzcinowego Sposób przygotowania: Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do garnuszka, zalać sokiem z połówki małej cytryny
Słodkie Przyjemnościmielonego cynamonu 300 g posiekanej białej czekolady 1 szklanka suszonej żurawiny z sokiem z granatu Bakalland 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich Bakalland Składniki na glazurę: 1/2 opakowania galaretki z porzeczek Delecty Przygotowanie: W dużej misce miksera, rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. Dodaj masło, cukier, sól, 4 szklanki mąki i miksuj końcówką typu hak, aż ciasto stanie się jednolite. Jeżeli ciasto
karmelowypieczenia Masa czekoladowa: 2 budynie czekoladowe 3/4 szklanki cukru kryształ 250 g margaryny (1 kostka) 1/2 litra mleka 1 łyżka kakao 1 esencja rumowa Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki czekolada gorzka Przygotowanie: Biszkopt - mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Jajka z cukrem ubić na puszysta masę. Ubijać do momentu zbielenia jajek. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
Ciastka - domowe słodkościcebula 2 łyżki bułki tartej 1 jajko sól pieprz bulionetka warzywna dodatki: bułeczki do hamburgerów z tego przepisu karmelizowana cebulka z tego przepisu masło orzechowe powidła z czarnej porzeczki ser cheddar Na początek przygotuj bułeczki wg podanego przepisu. Następnie cebulkę. Kiedy będziesz wkładać bułeczki do pieca zacznij robić burgery. Mięso mielimy w maszynce razem z cebulą. Dodajemy
KuchcikoweLoveJeżeli lubicie intensywny smak czarnej porzeczki, to właśnie to ciasto, będzie Wam bardzo smakowało. Kwaskowa galaretka i słodka kremówka wspaniale się ze sobą komponują. Naprawdę pycha. biszkopt 3 jajka 3/4 szklanki mąki tortowej 3/4 drobnego cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka soku porzeczkowego
Jadło i czytadło