się tak głównie z jednej przyczyny: wstyd się przyznać, ale zwyczajnie nie lubię smaku świeżej bazylii. Z suszoną nie mam problemu, ale świeżej nie zjem, podobnie jak świeżej czarnej porzeczki. Ale pesto można zrobić z innych składników niż nielubiana bazylia i drogie orzeszki piniowe! Moja propozycja jest mniej aromatyczna, dzięki temu pasuje do bardziej wyrazistych smaków nie dominując ich. Bardzo
Cakes By Kejtcukru żyją naprawdę niebezpiecznie…. Owocowy koktajl Składniki: 2 porcje 150 ml kokosowego mleka 100 ml jogurtu 200 ml mieszanych mrożonych owoców, u mnie czerwona borówka, żurawina i czarna porzeczka 2 łyżki miodu lub według uznania Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj. Nie rozmrażaj owoców jeśli użyłaś mrożonych. W przypadku świeżych owoców można dodać kostki lodu. The post Owocowy
codojedzeniagratuluję i niezmiernie się cieszę, że obie już mają nowe piekarniki w swoich kuchniach :-). Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na zwycięski tort - jest zachwycający prawda? Czekoladowy biszkopt, słodki krem angielski, porzeczki i rozpustna beza włoska... mmm pycha! Jeśli chcecie poznać inne przepisy na torty lub inne dania autorstwa Łucji - zajrzyjcie na jej bloga! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz
Pora coś zjeśćdużą blachę pysznego ciasta, które zazwyczaj znika jeszcze ciepłe. Prawdziwy smak wczesnego lata! Ciasto z owocami na maślance : 500 g truskawek lub/i owoców leśnych* (np. truskawki, borówki, jagody, maliny, porzeczki, jeżyny – świeże lub mrożone) 150 g rozpuszczonego masła 1 szklanka maślanki (250 ml) 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 duże jajka 1 szklanka cukru (u mnie
Poezja smakuuformowane. Detale mini - torcików podziwiam zawsze z zawistną za zdrością początkującego cukiernika :P Gościom festiwalowym zas erwowano cappuccino oraz Torcik Ramon : biszkopt jogurtowy przekładany karmelizowaną białą czekoladą z czarną porzeczką na chrupiącej warstwie prażynek M uszę z przykrości ą przyznać, iż torcik mnie rozczarowa ł ... Olśniewający wygląd nie miał niestety swojego odpowiednika w rewelacyjnym smaku... Biszkopt okazał się mocno
Grunt to przepis!Podczas wakacji na wsi MUSIAŁAM . Tak MUSIAŁAM . Chodzić z mamą grabić siano, motyczką obrabiać ziemniaki na polu, nosić wodę w konewkach na ogród, żeby podlać ogórki. MUSIAŁAM zrywać porzeczki i oddzielać je od tych wstrętnych giętkich zielonych gałązek, od których nie chciały się odczepić. MUSIAŁAM od czasu do czasu skopać ziemię w ogródku, w którym rosły tulipany, róże, piwonie
bistro mamaorzechami, bakaliami i masą mleczną to cenne źródło błonnika ,związków mineralnych (potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo) i witaminy E . Ciasteczka zbożowe z konfiturą http://wpodrozyiwdomu.blogspot.com/2015/03/ciasteczka-zbozowe-z-konfitura.html Ciasteczka z czerwoną porzeczką i czekoladą. http://wpodrozyiwdomu.blogspot.com/2015/07/ciasteczka-z-czerowona-porzeczka-i.html Ciasteczka pistacjowo- limonkowe (moje ulubione!) http://wpodrozyiwdomu.blogspot.com/2015/03/ciasteczka-pistacjowo-limonkowe.html Ciasteczka cytrynowe http://wpodrozyiwdomu.blogspot.com/2015/02/cytrynowe-ciasteczka-kukurydziane.html Batony z płatkami owsianymi i bakaliami 3. Koktajle mleczno-owocowe, sorbety owocowe
WYSPA SZCZĘSLIWAopakowanie ciasta francuskiego 200g białego sera 1 łyżka masła ( w temp. pokojowej) 1 żółtko 1 łyżka skrobii ziemniaczanej 2-3 łyżki cukru kilka łyżek ulubionych owoców, u mnie czarna porzeczka z syropu ze słoika 1 roztrzepane jajko do posmarowania ciastek , przed wstawieniem do piekarnika Na lukier: 2 łyżki soku z cytryny+kilka łyżek cukru pudru Przygotowanie Ser, masło,żółtko
WYSPA SZCZĘSLIWApóźniej słonecznik i groszek. Kasza kuskus pęcznieje w wodzie około 5 minut. Mieszamy wszystko razem i posypujemy natką pietruszki. Obiad gotowy! Podwieczorek Muffiny kakaowe + dżem z czarnej porzeczki (100% owoców). Bez cukru rafinowanego. Ciasto jest gorzkie, to dżem sprawia, że mały łakomczuszek może zaspokoić się słodkim smakiem. Kolacja Omlet z groszkiem (mrożonym). Jeśli nie mam pomysłu
lady-och-mistrzyni.blogspot.comMasa: 2 czerstwe bułki 3 szkl mleka 1/2 szkl cukru cukier waniliowy 10 dag wiórków kokosowych 1 kostka masła dżem z czarnej porzeczki Bułki zalewamy 2 szklankami zimnego mleka i odstawiamy żeby zmiękły, a następnie rodrabniamy je przy pomocy widelca lub łyżki. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy rozdrobnione bułki oraz wiórki kokosowe
Cynamonowe szczęściejest śmietana zimna! Wykonanie Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder . Następnie dodać serek mascarpone .Miksować całość do połączenia składników. Dodatkowo dżem jagodowy tutaj , lub z czarnej porzeczki tutaj orzechy do posypania po wierzchu... Składanie od dołu ciemne ciasto ,cienka warstwa dżemu ,na to krem i ciasto makowe,na to warstwa cienka dżemu i krem .Na to ciasto
w mojej kuchnipieczenia 1 cukier waniliowy Krem: 2 suche bułki kajzerki 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 100g wiórek kokosowych 1 kostka masła 1/2 kostki margaryny Pozostałe składniki: dżem z czarnej porzeczki 100g wiórek kokosowych 2 łyżki masła 1/2 szklanki cukru Upiec biszkopt. Jajka utrzeć z cukrami, olejem i połączyć z mąką oraz proszkiem do pieczenia. Masę przelać do formy wyłożonej
Di gotujerobię Zuzi już zbyt często kaszki. Dziś chciałam zrobić jakąś inną, żeby chętnie zjadła. Jak usłyszała, że dodałam jej ulubione kuleczki (czyli porzeczki, których najwięcej w mieszance owoców leśnych, którą najczęściej kupuję), to leciała ile sił do krzesełka. Zjadła prawie wszystko, a nieczęsto je tyle naraz. Sama z chęcią dokończyłam za nią, bo dzięki daktylom kaszka była słodka, a dzięki
Anioszek w kuchnipokusić się o napisanie, że wyszły smaczniejsze od swoich poprzedników! Puszyste i mięciutkie, delikatne i lekkie. Gotowe już placki polałam musem owocowym przygotowanym ze zmiksowanych owoców leśnych i porzeczek . Było pysznie! Składniki: 15 g mąki kokosowej 40 g mąki owsianej bezglutenowej 1 jajko 110 ml mleka 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Zdrowie na języku :Pdrugiej strony wrzuca się do niej wszystko "jak leci". Więc rabarbar też się nada. Akurat mieliśmy, to daliśmy. Po kolei dawaliśmy: - rabarbar - truskawki - czereśnie - maliny - jagody - czarna porzeczka Owoce kończymy dodawać, gdy już się sezon skończy, we wrześniu lub październiku. Trzymamy tak szczelnie zakręcone do grudnia, mniej więcej w okolicy świąt filtrujemy, tak bardziej pod koniec grudnia. A po zabutelkowaniu
Marder&Marder Manufacture