pomidorki - 2000 przepisów (strona:33/134)

Środa to mała sobota - śniadanie idealne na Dzień Kobiet 130

akcji " Szklanka soku do śniadania ".Moja propozycja jest także skierowana do Panów, żeby w sobotę przygotowali takie śniadanko swoim ukochanym !Przygotowanie to całe 10 minut! Także do dzieła! Składniki :* pomidorki koktajlowe* serek śmietankowy * szczypiorek* szklanka soku pomidorowego pikantnego Tymbark* pieczywo Przygotowanie :Pomidorki ponacinać na krzyż, wypełnić nacięcia serkiem. Ułożyć na talerzy gałązki tulipanów ze szczypioru. Poukładać pomidorki. Podać

Magiczne Życie Marty
Jajka zapiekane w chlebie tostowym 132

Polecam jajka trochę w innym wydaniu niż zwykła jajecznica.składniki:6 kromek chleba tostowego6 jajek1 duży plaster sera żółtego1 mała cebula czerwonado posypania sól ziołowa250 g pomidorków koktajlowych1 mała cebulka biała1 łyżka posiekanej natki pietruszkiprzyprawa do pomidorów KamisDo foremki na duże muffiny włożyć chleb tostowy tworząc "gniazdko". Plaster sera pokroić na 6 kawałków i ułożyć na dnie każdego gniazdka. Cebulę(...)zetnie się białko, żółtko wedle uznania. Trzeba sprawdzić palcem naciskając lekko na żółtko jeśli jest miękkie będzie płynne jeśli sprężyste będzie całkowicie ścięte. Zapiekane jajeczka podałam z sałatką z pomidorków koktajlowych: pomidorki pokroić na pół wymieszać z drobno pokrojoną cebulką i łyżką posiekanej natki pietruszki, wszystko oprószyć przyprawą do pomidorów i dokładnie wymieszać

Monia miesza i gotuje
Koreczki z mięsa mielonego nadziewanego mozzarellą 117

smaku 8 małych kuleczek mozzarelli mini mąka pszenna do otoczenia klopsików olej rzepakowy lub oliwa do smażenia Imprezowe koreczki z mięsa mielonego nadziewanego mozzarellą – Pozostałe składniki: 8 pomidorków koktajlowych 8 listków świeżej bazylii 8 wykałaczek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na imprezowe koreczki z mięsa mielonego nadziewanego mozzarellą: Mięso mielone wymieszać z przyprawami (papryką słodką, suszoną bazylią, czosnkiem), dodać bułkę(...)Każdy klopsik otoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć klopsiki na rumiano ze wszystkich stron. Po usmażeniu ściągnąć z patelni i lekko przestudzić. Na każdą wykałaczkę nadziać najpierw pomidorka koktajlowego, następnie listek bazylii, a na koniec klopsiki z mozzarellą w środku. Z powyższych składników wychodzi 8 mięsnych koreczków. Można je jeść od razu lub serwować z ulubionym sosem

Kulinarne Przeboje
Galette z szynką parmeńską i pomidorkami koktajlowymi 125

Ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g masła 1/2 jajka 1/2 łyżeczka soli Wierzch: 10 pomidorków koktajlowych (czerwonych i żółtych) 15 dag żółtego sera (np. gouda) 10 dag szynki parmeńskiej 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła garść liści rukoli sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Mąkę przesiewamy, dodajemy sól oraz schłodzone i pokrojone(...)ciastem na dużą blachę. Na wierzchu układamy warstwę z szynki parmeńskiej zachowując około 1,5 cm odstępu od brzegu. Szynkę posypujemy startym na dużych oczkach serem. Miejscami układamy połówki pomidorków koktajlowych oraz pokrojoną w piórka czerwoną cebulę. Całość oprószamy tymiankiem, solą i pieprzem oraz smarujemy roztopionym masłem z czosnkiem. Brzegi ciasta zawijam do środka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Qchnia po prostu
Makaron z kurczakiem i brokułem. Przepis krok po kroku. 289

brokułem. Składniki: 250 g makaronu penne 1/2 brokuła 200 g piersi z kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku 300 ml śmietanki 30% uht 10 pomidorków koktajlowych 2 łyżki posiekanych listków bazylii ewentualnie 2 łyżki startego sera np. Jantar, dziugas lub parmezan sól, pieprz   Przygotowanie: Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu(...)zmięknie. Dodaj brokuł.   Po tym czasie wlej śmietankę. Wsyp ugotowany makaron, wlej wodę z gotowania makaronu. Podgotuj na małym ogniu około 5 minut.   Wsyp pomidorki koktajlowe, posyp posiekana bazylią. Ewentualnie posyp ulubionym startym serem.   Kiedy jesteśmy zarobieni   Na co dzień uwielbiam testować, próbować i oczywiście jeść. Natomiast są takie dni, Wy też

kuron.com.pl
Indyk w sosie z gorgonzoli z makaronem 183

sera gorgonzola 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka kminu rzymskiego 2 łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka pieprzu czosnkowego sól 2 łyżki oleju roślinnego 300 g pomidorków koktajlowych garść poszatkowanej świeżej bazylii 1 kg ulubionego makaronu Sposób wykonania: Mięso kroimy na średniej wielkości kawałki. Dodajemy przyprawy - tymianek, kmin, rozmaryn, pieprz i sól. Mieszamy aby równomiernie pokryły mięso. Odstawiamy na kilka(...)się roztopi a sos będzie bez grudek. Wrzucamy z powrotem mięso. Makaron gotujemy al'dente. Wrzucamy do garnka z sosem i mięsem. Mieszamy. Wykładamy na talerze. Posypujemy pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na połówki oraz poszatkowaną, świeżą bazylią

Qchnia po prostu
Makaronowa sałatka w greckim stylu 211

rzymskie 1 ogórek tzw wąż 1 cebula czerwona 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 płaty papryki konserwowej, u mnie grillowana bez skórki 1 mały słoiczek czarnych oliwek garść pomidorków koktajlowych 1 opakowanie sera feta Sos czosnkowo-musztardowy: około 100 ml oliwy 3 łyżki białego octu winnego 2 płaskie łyżeczki musztardy starofrancuskiej 1 łyżeczka miodu sól, pieprz 1 mały ząbek(...)śmietany 18% odrobina soku z cytryny sól, pieprz mieszanka ziół greckich do smaku Umyte warzywa kroimy: sałatę na cienkie paseczki, papryki (zarówno świeże, jak i konserwową) na cienkie paseczki, pomidorki koktajlowe na pół, ogórka na ćwiartki, cebulę w piórka, oliwki na plasterki. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente. Po ugotowaniu odcedzamy i przekładamy do miski. Skrapiamy delikatnie oliwą

Smaki Na Talerzu
Naleśniki orkiszowe ze szparagami, mozzarellą i szpinakiem 204

razowej orkiszowej 2 jajka sól łyżka roztopionego masła 50 ml wody mineralnej nadzienie: 10 szparagów 5 plasterków szynki z indyka 10 plasterków mozzarelli 400 g świeżego szpinaku świeża bazylia pomidorki truskawkowe Pomieszać dokładnie składniki na naleśniki, usmażyć placki. Szparagi umyć, smażyć około 3 minuty na patelni grillowej Szpinak umyć, blanszować na patelni Do naleśnika nadkładać plasterek wędliny, 2 szparagi(...)plasterki mozzarelli i listki bazylii Podawać z pomidorkami

Ania i Marcin gotują
Obiad, który zrobi się sam – tarta serowa ze szpinakiem, łososiem i pomidorkami koktajlowymi na cieście francuskim 172

soli i starty żółty ser i wymieszaj wszystko dokładnie. Wrzuć pokrojony w kawałki lub kostkę camembert i gorgonzolę i delikatnie wymieszaj masę. Na podpieczone ciasto wyłóż kawałki łososia, połówki pomidorków koktajlowych i liście szpinaku. Wlej masę serową. Wstaw tartę do piekarnika na 20 minut w temp. 180°C. Podawaj gorące prosto z piekarnika : ) Składniki opakowanie ciasta francuskiego 100 g wędzonego(...)łososia 100 g sera typu camembert 100 g sera typu gorgonzola 50 g żółtego sera (dowolnego) 2 jajka 2 łyżki mleka 2 garście szpinaku (liście) 15 pomidorków koktajlowych szczypta soli (możesz z niej zrezygnować

Eat me! Fit me!
lekki makaron z dorszem i młodą marchwią 155

Składniki: - 250 g filetu z dorsza - 200 g marchewek baby - 6-10 pomidorków koktajlowych - pęczek natki pietruszki - duża cebula - 4 ząbki czosnku - dwie łyżki masła - sok z połowy pomarańczy - łyżka soku z cytryny - sól morska - pieprz kolorowy świeżo mielony - ok 60 g parmezanu - 1/2 opakowania makaronu tagliatelle Dorsza kroimy w podłużne kawałki. W miseczce mieszamy składniki marynaty: sok wyciśnięty(...)czekamy aż się zeszkli. Dodajemy marchewki baby (u mnie mrożone), smażymy do momentu aż się rozmrożą i zaczną nabierać złotego koloru.  Do marchewek i cebuli dodajemy ugotowany makaron, pomidorki koktajlowe, natkę pietruszki i parmezan. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i smażymy chwilę razem. W tym czasie na drugiej patelni rozgrzewamy drugą łyżkę masła i układamy dorsza skórą

Cook&Love
Sałatka z ryżem i czerwoną fasolą 191

proste, ale zapewniam, że zachwyci każdego.  Potrzebujemy: 150 g ugotowanego i przestudzonego białego ryżu 1 duży ogórek szklarniowy pół puszki zielonego groszku pół puszki czerwonej fasoli 200 g pomidorków koktajlowych  sos czosnkowy - przepis -> klik garść posiekanej natki pietruszki Ogórka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki.. Fasole oraz groszek dokładnie płuczemy

Kolejny blog o gotowaniu
Sałatka z jarmużem, szpinakiem i serem Ricotta 248

pieprz- 3 gr limonka- 20ml oliwa z oliwek - 20ml  Sposób przygotowania: Jarmuż, szpinak dokładnie myjemy i odsączamy, migdały prażymy na patelni do nadania (brązowego koloru) kroimy pomidorki cherry na pół, a papryczkę chilli kroimy drobno na talerzu kładziemy jarmuż i szpinak, skrapiamy je sokiem z limonki i oliwą z oliwek, nakładamy nasze pomidorki, migdały, ricottę (poszarpaną) Posypujemy pieprzem oraz

pichciszto
Razowy makaron z fetą, szparagami i pomidorkami 163

makaron z dodatkiem warzyw i fety sprawdzi się wyśmienicie :) SKŁADNIKI  (dla 1 osoby - 457 kcal) 75 g razowego makaronu (u mnie świderki - szklanka) 3 sztuki zielonych szparagów 5 pomidorków koktajlowych łyżka oliwy  30 g sera feta sól, pieprz 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy. Szparagi myjemy, odrywamy(...)zdrewniałe końce i kroimy na 4 części. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie przez 4-5 minut. Dodajemy przekrojone pomidorki koktajlowe - na 1-2 minuty - by się zagrzały. Następnie wrzucamy makaron i mieszamy całość. Doprawiamy ziołami i solą. Przekładamy na talerz, dodajemy fetę pokrojoną w kostkę i oprószamy pieprzem.  Smacznego :)     Porcja makaronu - 457 kcal - białko - 17 g - tłuszcz

Moje Kuchenne Rewelacje
Sałatka z melonem, szynką parmeńską i słonecznikiem 313

wykwintnej kuchni - poza tym świetnie komponuje się z melonem ;) Spróbujcie sami :) SKŁADNIKI: Dla dwóch osób. po kilka liści różnych rodzajów sałat 1 melon Galia 8 plasterków szynki parmeńskiej kilka pomidorków koktajlowych kilka kulek mini mozzarelli 1 mała czerwona cebula 2 łyżki ziaren słonecznika 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu sól, pieprz do smaku SPOSÓB(...)PRZYGOTOWANIA: 1. Liście sałaty rozkładamy na talerzach. 2. Układamy na nich pomidorki koktajlowe przekrojone na pół oraz kulki mini mozzarelli. 3. Melona przekrawamy na pół, wydrążamy za pomocą łyżki gniazda nasienne, kroimy na ósemki, a następnie wykrawamy miąższ owocu ze skórki. Zawijamy cząstki melona w szynkę parmeńską i układamy na sałacie. 4. Cebulę kroimy w cienkie kółka, które również układamy

W kuchni Katie
Bezglutenowa pizza na spodzie z kalafiora z warzywami, mozzarellą i dojrzewającą szynką / KONKURS!!!! 151

nijaka i sami polecamy dodać do masy przeciśnięty przez praskę czosnek, suszone oregano czy chilli. Dodajcie do pizzy swoje ulubione składniki - my domową pizzę najbardziej lubimy z dojrzewającą szynką, pomidorkami, cukinią, bazylią i mozzarellą! Podaną z rukolą! Spróbujcie koniecznie! Składniki: (8-10 sztuk o średnicy 15 cm lub 2-3 sztuki o średnicy ok. 30 cm) 760 g startego kalafiora(...)duży kalafior), 125 g mielonych migdałów, 50 g parmezanu, 30 g cheddaru, 5 sztuk jajek, rozmiar M, 2 ząbki czosnku, oregano, sól, pieprz dodatkowo: rukola, dojrzewająca szynka, mozzarella, pomidorki koktajlowe, pieczarki, cukinia, sos pomidorowy/passata/ ketchup Kalafiora podzielić na małe różyczki, umyć i osuszyć! Tak przygotowanego kalafiora zetrzeć na tarce na małych oczkach, a następnie dodać starte sery, mielone migdały, przyprawy

Plate of Joy