pomarańczowy - 1500 przepisów (strona:13/100)

Jesienne babeczki pomarańczowe 206

sztuk babeczek: Składniki: Ciasto: 3 duże jajka 2,5 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki oleju 1,5 szklanki mleka 1 szklanka cukru ½ pomarańczy ½ łyżeczki pomarańczowego ekstraktu szczypta soli Dodatkowo: 5 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej Dowolna polewa czekoladowa-u mnie o smaku pomarańczy Przygotowanie: Z   pomarańczy zetrzeć skórkę, sok wycisnąć , wymieszać ze skórką i pomarańczowym(...)oraz olej, delikatnie zmiksować na niskich obrotach miksera. Na sam koniec wsypać mąkę, delikatnie wmieszać.  Masę nakładać łyżką do papierowych foremek na muffinki, posypać po wierzchu kandyzowaną skórką pomarańczową i piec 25-30 minut w temp 180*c. Zimne babeczki udekorować polewą czekoladową. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
babka ucierana... 214

Składniki: jajka 7 sztuk "M", cukier 1 szklanka, margaryna 15 dag, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, kakao 2 łyżki, skórka pomarańczowa kandyzowana 100 gram, aromat pomarańczowy 1 łyżeczka, lukier biały - w opisie jajka, cukier mikserem utrzeć do białości z 4 minuty na dużych obrotach wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mikserem połączyć składniki wlać(...)armat pomarańczowy i pomału porcjami wystudzoną stopioną margarynę w trakcie ucierania ciasta dodać skórkę kandyzowaną pomarańczową i zmiksować z ciastem z 3/4 ciasta przełożyć do silikonowej formy z kominkiem lub innej formy wysmarowanej tłuszczem i posypaną tartą bułką, do reszty ciasta wsypać kakao i zmiksować z ciastem ciemne ciasto wyłożyć na jasne ciasto i widelcem wmieszać w ciasto w formie

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik kajmakowo-pomarańczowy z bananami i cynamonem i dla Mojej Babci i Dziadka… 152

tłustego sera twarogowego 250g serka mascarpone 4 łyżki śmietanki kremówki 2 duże banany 1 budyń toffi 5 jajek 300g masy kajmakowej 4-5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka olejku pomarańczowego skórka otarta z 1 pomarańczy 2 łyżeczki cynamonu 1/2 tabliczki białej czekolady 1 łyżeczka masła 3 łyżki mleka Wykonanie: Twaróg zmielić, zmiksować z serkiem mascarpone, śmietanką, dodawać po jajku(...)miksować. Wsypać budyń i ponownie zmiksować. Masę serową podzielić na 2 części. Do jednej dodać 2/3 ilości kajmaku, resztę pozostawić na dekorację wierzchu.Do drugiej dodać cukier puder, olejek pomarańczowy, otartą skórkę. Tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia. W blenderze zmielić ciasteczka na piasek, dodać miód i herbatę. Wymieszać dokładnie. Taką masą wylepić spód tortownicy. Podpiec w 180C przez 10minut

Raj dla Podniebienia
Biszkopt z Makiem (Makowiec na Biszkopcie) 278

bakaliami idealnie komponuje się z delikatnym biszkoptem tworząc smakowity wypiek , któremu nie spo sób się o przeć - szczególnie w okresie świąt ecznym.   Makowiec na Biszkopcie z Konfiturą Pomarańczową - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Masa makowa: 1,5 szklank i maku(...)łyżk i mąki ziemniaczanej szklanka cukru (lub mniej) 3 krople aromatu migdałowego ok. 100-150 g bakalii Lukier: szklanka cukru pudru  4 łyżki ciepłej wody  skórka pomarańczowa Makowiec na Biszkopcie z Konfiturą Pomarańczową - Sposób przygotowania: Biszkopt: Tortownice wy kładamy pergaminem (forma ok. 20x28 cm). Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek.  Na wysokich obrotach miksera ubijamy

Słodka Strona
Ciasto migdałowe z całymi pomarańczami. 248

Chcecie zadziwić gości przy świątecznym (lub jakimkolwiek innym) stole? Podajcie im to migdałowe ciasto i zaznaczcie, że w środku są całe pomarańcze. Całe! - z pomarańczową zewnętrzną skórką, białym albedo, błonkami, miąższem i sokiem. Zmiksowane. Na pewno pomyślą, że jest dziwne, gorzkie, może nawet piekące... ale sięgną zaintrygowani po kawałek. I co? Okazuje się, że ciasto jest całe pomarańczowe, ale przy(...)może być dla niektórych istotne, bezglutenowe. Zatem zabierajmy się za mielenie migdałów i niech ktoś skoczy do sklepu na rogu po pomarańcze, bo święta tuż, a naprawdę warto by pomarańczowo-migdałowy smakołyk umilił nam ten czas Składniki: 2 pomarańcze bezpestkowe 200 g mielonych migdałów 180 g cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka

zadanie-gotowanie
świąteczny sernik na czekoladowym spodzie 447

wyciągamy ciasto i równomiernie wylepiamy nim dno tortownicy (22 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w 180 st. C przez ok. 25 min. dodatkowo: polewa czekoladaowa kandyzowana skórka pomarańczowa do dekoracji składniki na masę serową: 1000 g sera białego 200 ml śmietany kremówki 5 jajek 200 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 40 g kandyzowanej skórki pomarańczowej wykonanie(...)Dodajemy stopniowo po jednym jajku, za każdym razem miksujemy do połączenia się z serem. Następnie dodajemy kremówkę oraz mąkę ziemniaczaną i miksujemy do połączenia się. Na końcu dodajemy skórkę pomarańczową. Masę serową przelewamy na upieczony spód. Na dno piekarnika wkładamy blaszkę lub naczynie żaroodporne z wodą. Sernik wkładamy na półkę środkową. Pieczemy w 170 st. C przez

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto salceson 550

jajka 1 szkl cukru 2 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyki kakao 2 łyżeczki cynamonu 200 g margaryny 125 ml soku pomarańczowego Viktoria Cymes 3 jabłka 1 szkl orzechów włoskich 0,5 szkl żurawiny 0,5 szkl rodzynek 3 łyżki chipsów kokosowych Lukier: 1,5 szkl cukru pudru 3-4 łyżki soku pomarańczowego(...)Formę 24*24 cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, wylać ciasto i równomiernie rozprowadzić. Piec w 180 stopniach około 60 minut do suchego patyczka. Ostudzić. Zimne ciasto polać pomarańczowym lukrem i posypać skórką pomarańczową

Ala piecze i gotuje
Bezglutenowe gofry kokosowe z sosem pomarańczowym 227

Bezglutenowe gofry samo zdrowie, dużo w nich kokosa :)  jest mąka kokosowa, cukier i mleczko, a w sosie pomarańczowym zamiast masła znajdziecie olej kokosowy. Jeśli gluten Wam nie przeszkadza możecie mąkę ryżową zamienić na pszenną. Gofry: 100 g mąki kokosowej House of Asia 100 g mąki ryżowej 400 ml mleka kokosowego House of Asia(...)kilka łyżek wody.  Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, przy pomocy łopatki delikatnie połącz z masą. Gofrownicę smaruj płynnym olejem kokosowym, piecz gofry po 3 minuty. Sos pomarańczowy: 4 pomarańcze 50 g oleju kokosowego House of Asia 30 g cukru kokosowego House of Asia Przygotowanie: Z dwóch pomarańczy zetrzyj skórkę, wszystkie obierz i wytnij fileciki, z resztek wyciśnij

SzczyptaSmaQ
Ciasto pomarańczowe 195

Łatwe, szybkie i do tego przepyszne ciasto, oczaruje każdego bo smakuje rewelacyjnie. Przygotowałam ciasto z wiórkami  pomarańczowymi, które otzymałam od  Sempre  .pl Zapraszam do odwiedzenia sklepu internetowego, gdzie można kupić dużo fajnych i smacznych produktów w przystępnej cenie. cukieteria.pl Miałam przyjemność wiele razy testować produkty tej firmy i nigdy się nie zawiodłam(...)Ciasto pomarańczowe Składniki : Biszkopt kawowy jajka- 7 szt cukier -1 szklanka mąka -1 szklanka proszek do pieczenia -1 łyżeczka kakao -2 łyżki Masa budyniowa : sok Kubuś - 900 ml budyń waniliowy - 3 opak  bez cukru Pianka śmietankowa : śmietana kremówka 36 % - 1,5 szkl galaretka agrestowa - 1 opak woda gotowana - 1 szkl Dodatkowo  : wiórki pomarańczowe  do posypania ciasta Przygotowanie

Kuchnia Danusi
Smoothie pomarańczowe z marakują 202

Upalne dni ostatnio dają we znaki. Jeżeli się orzeźwiać to… owocami! Zapraszam na smoothie o smaku pomarańczowym z marakują. Składniki na 2 koktajle: szklanka soku pomarańczowego 2 obrane pomarańcze 2 łyżeczki cukru brązowego 2 marakuje listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='szklanka soku pomarańczowego 2 obrane pomarańcze 2 łyżeczki cukru brązowego 2 marakuje '; document.write(" "); Krok 1 Pomarańcze(...)obieramy i pozbawiamy je białych włókien. Krok 2 Dodajemy do pomarańczy cukru oraz soku pomarańczowego. Blendujemy. Krok 3 Na koniec dodajemy do napoju pestki marakui, mieszamy. Smacznego! Inne koktajle: Koktajl z borówek i banana Koktajl z pomarańczy, banana i gruszki function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp

Kuchnia Bazylii
Babka pomarańczowa 184

Świetna! Jest zadziwiająco wilgotna - utrzymuje świeżość przez kilka dni, a do tego ten pomarańczowy aromat...! W związku z tym, że mój kochany mąż najchętniej jadłby tylko ciasta z masą kajmakową lub babki dziś wpis z kolejną babką. Może sprawdzić się na święta, ale także do codziennej kawki czy herbatki. Gorąco polecam! Dla kogo: dla kochających cytrusy dla szukających ciasta długo(...)otartej z pomarańczy  szklanka soku wyciśniętego z pomarańczy (ok. 2 sztuki) szczypta soli Składniki na dekoracje: 4-5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki soku z pomarańczy kandyzowana skórka pomarańczowa lub skórka otarta z pomarańczy  Wykonanie ciasta: Zmiksować miękkie masło wraz z cukrem - masa ma stać się puszysta. Dodawać jajka cały czas miksując. Na przemian dodawać suche składniki (przesianą

Mania Wypiekania
Kokosowy Pudding z Tapioki z Musem Jagodowo - Pomarańczowym 251

kuleczki takie jakby żelowe. Sam deser jak dla mnie smakuje fenomenalnie! Taki delikatny i aksamitny, a przy tym lekki. Nie przecierałam musu, a nawet dodałam do niego konfiturę pomarańczową, która sprawiła, że w musie wyczuwałam grudki pomarańczy, a jagody i pomarańcze to naprawdę świetne zestawienie smaków. Musicie tego spróbować! Ps. Perełki tapioki kupiłam w delikatesach internetowych  Frisco , tam znajdziecie(...)mleczka kokosowego (1 puszka) 400 ml mleka krowiego 2 łyżki cukru Dodatkowo: 1 szklanka jagód leśnych ( u mnie mrożone) 1 łyżeczka cukru 110 g konfitury pomarańczowej Wykonanie: No to lecimy. Do rondelka musimy wlać mleczko kokosowe i mleko krowie, wsypać perełki tapioki i zostawić to wszystko na godzinę. Po tym czasie stawiamy rondel na gaz, na mały palnik, wsypujemy cukier

Blondynka Gotuje
Serowo-pomarańczowy przysmak 226

Wspaniałe waniliowo-pomarańczowe ciasto bez pieczenia na spodzie z herbatników. Biała masa z serków homogenizowanych pięknie kontrastuje (i świetnie smakuje) z dżemem pomarańczowym o intensywnym, słonecznym kolorze (lub jak kto woli o kolorze „kurczaczkowym” ;) ). Całość jest lekka, orzeźwiająca i taka… wiosenna :) Deser nie jest skomplikowany i na pewno uda się nawet niedoświadczonym jeszcze cukiernikom :) Polecam! Składniki: 1 duże opakowanie maślanych(...)herbatników Masa pomarańczowa: 5 pomarańczy 2 opakowania zagęszczacza do dżemów (np. Żel-fix, Dżem-fix) 300 g cukru Masa serowa: 800 g waniliowego serka homogenizowanego (w temperaturze pokojowej) 32 g cukru waniliowego 6 żółtek 6 łyżek cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Blachę o wymiarach ok. 25x35 cm wykładamy folią aluminiową, a następnie układamy na niej herbatniki (jeden obok drugiego

MyCookBook.pl
STRUCLA SEROWA 401

PYSZNY,WILGOTNY,DROŻDŻOWY PLACEK Z SEREM I SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ STRUCLA SEROWA SKŁADNIKI: 125 ml mleka 400 g mąki 30 g drożdży 2 jajka+2 żółtka sól 80g masła 180 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 150 g skórki pomarańczowej 600g serka -twarożku (mój ulubiony) na lukier: łyżka soku z cytryny 50g cukru pudru 1,5 łyżki wrzątku PRZYGOTOWANIE: w ciepłym(...)masłem,wyrobić ciasto(w razie potrzeby dosypać mąki)odstawić na ok 1 godz do wyrośnięcia. ser wymieszać z żółtkami,resztą  cukru i 1 łyż.cukru waniliowego,i skórką pomarańczową(zostawić sobie troszkę do lukru) ciasto rozwałkować na prostokąt,posmarować serem i zawinąć roladę. wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 35 min składniki na lukier zmieszać razem

Swojskie jedzonko
Krem czekoladowy z nutą pomarańczy 284

krem na bazie serka mascarpone i bitej śmietany połączyliśmy z rozpuszczona gorzka czekolada oraz startą skórka z pomarańczy. Z racji tego, że wieczory są coraz zimniejsze biszkopty nasączyliśmy sokiem pomarańczowym z odrobiną wódki - aby deser delikatnie rozgrzewał :) Spróbujcie sami, bo jego przygotowanie trwa tylko kilka chwil. SKŁADNIKI: Deser dla 3 - 4 osób. 100 g gorzkiej czekolady 250 g serka mascarpone(...)Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy do niej 1 łyżkę cukru pudru. Do masy czekoladowej dodajemy ubitą śmietankę, delikatnie mieszamy za pomocą łyżki. Maczamy biszkopty w soku pomarańczowym i układamy na dnie pucharków. Przykrywamy warstwą kremu czekoladowego. Następnie kładziemy kolejną warstwę biszkoptów i kremu czekoladowego. Odstawiamy krem czekoladowy do lodówki, aby się schłodził. Jeśli zostanie Wam reszta soku

W kuchni Katie