masła 100 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko MASA SEROWA: 1 kg mielonego sera białego 300 g serka waniliowego 300 g cukru pudru 4 jajka POLEWA: 200 g gorzkiej czekolady 60 g masła 2-3 łyżki śmietanki 100 g śliwek suszonych Przygotowanie(...)Polewa czekoladowa: Śliwki pokroić na drobne kawałeczki. Czekoladę rozpuścić z masłem, a następnie dodać mleko(lub śmietankę) i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie dodać pokrojone śliwki i polać nią ostygnięty sernik
Cakes By Kejtdodaj kakao i warzącą wodę. Wykładaj do formy wysmarowanej masłem. Najpierw waniliową część, potem czekoladową. Piecz 60 minut w 180 stopniach. Polewa z prawdziwej czekolady: 60 ml kremówki 70 gr gorzkiej czekolady szczypta soli 50 gr masła Kremówkę podgrzej ale nie dopuść do zagotowania. Wrzuć połamaną czekoladę. Wymieszaj(...)Teraz dodaj szczyptę soli i masło. Mieszaj. Jeśli będzie miała gęsta konsystencje, nie wpadaj w panikę, dolej odrobinę śmietanki i mieszaj. Kiedy przestygnie oblej ciasto. Polewa jest błyszcząca i nie matowi się
AZgotuj!smaczne. Składniki: - 220g mlecznej czekolady - 0,5 szklanki cukru pudru - 250g margaryny Kasi - łyżka kakao - 1,5 szklanki mąki tortowej - 7 jajek - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: - pół kostki margaryny - pół szklanka cukru pudru - 3 łyżki kakao Sposób przygotowania: Margarynę rozpuszczamy w garnku. Dodajemy czekoladę i kakao. Stale mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia. Jajka miksujemy razem(...)dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną czekoladę. Całość miksujemy. Masę wylewamy na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia) Pieczemy przez 30 - 35 minut w 200 stopniach. Polewę przygotowujemy roztapiając pół kostki margaryny z połową szklanki cukru pudru, 3 łyżkami kakao i 2 łyżkami gorącej wody. Wszystko chwilę zagotowujemy, cały czas mieszając. Gorącą polewę wylewamy na ciasto
Pan i Pani Smith w kuchniWstawić do lodówki, żeby zgęstniała. Tężejącą masę wyłożyć na pierwszy placek kakaowy, nałożyć drugi blat. Dokładnie docisnąć. Na czas przygotowywania polewy czekoladowej włożyłam ciasto do lodówki i obciążyłam deską. Polewa czekoladowa(...)czekolady deserowej 1/2 szklanki kremówki 30% 2 łyżki masła 1 łyżka cukru pudru Wszystkie składniki umieścić w garnuszku i rozpuścić na małym ogniu, cały czas mieszając. Przestudzić. Ciasto pokryć polewą czekoladową, wyrównać. W-Zke schłodzić w lodówce około 3 godzin. Przechowywać w lodówce
Moja Galeria Smakuduże jaja 25 dag cukru 8 dag czekolady mlecznej 1/4 szklanka mleka 3 pełne łyżki naturalnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 dag masła Dodatkowo: 50 dag jagód Polewa: 1/4 kostki margaryny lub masła 1/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 3 łyżeczki słodkiej śmietanki lub mleka 1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło z czekoladą, gdy będą zupełnie płynne(...)minut, przed wyjęciem robimy próbę suchego patyczka, jeśli patyk jest jeszcze wilgotny zostawiamy na dodatkowe 10 minut w piekarniku. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. 5. Składniki polewy rozpuszczamy i gotujemy przez chwilę, gorącą polewą zdobimy wierzch ciasta
Apetyczna babeczkaporcyjka? - czemu nie?! Składniki: 3 paczki herbatników kakaowych 1 śmietana 30% 1 serek mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki soku z limonki 1 paczka wiórek kokosowych polewa czekoladową Wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem dodajemy serek oraz sok z limonki delikatnie łączymy ze sobą. Na desce układamy(...)paczkę herbatników nakładamy masę śmietankowo-serową układamy boki, tworząc ciasto na kształt piramidy, owijamy folią aluminiową zostawiamy na noc w chłodnym miejscu. Na drugi dzień ściągamy folię, polewamy ciepłą polewą, posypujemy wiórkami kokosowymi można również posypać mielonymi orzechami lub migdałami. Smacznego
kgwjanczewoNastępnie nakładamy po małej łyżeczce budyniu i przykrywamy kolejną porcją ciasta. Piec w temperaturze 180 C ok. 15-20 minut. Wszystko zależy od naszego piekarnika. Upieczone babeczki polewamy polewą i posypujemy startą białą czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Polewa: 2 łyżki masła 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 2 łyżki śmietany lub mleka W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy
The Sweet Damselsoku przecierowego np. Kubuś 0,5 kostki masła Masa z śmietanowa 500 ml śmietany kremówki 30% galaretka cytrynowa 3 łyżki cukru pudru Ponadto opakowanie ciastek typu Delicje polewa czekoladowa Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno z cukrem dodając po jednym żółtku. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy. Ciasto wylewamy na blaszkę 35x28(...)cukrem na sztywno, następnie dolewamy przestudzoną galaretkę nie przerywając mieszania chwilę jeszcze ubijamy. Masę śmietanową wylewamy na ciastka. Odstawiamy najlepiej na całą noc w chłodne miejsce. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową lub ścieramy na tarce mleczną czekoladę. Smacznego
kgwjanczewoproszku do pieczenia (płaskie) - 2 łyżeczki sody (płaskie) - 2 łyżeczki cynamonu - 50 g rodzynek w czekoladzie krem - 2 szklanki mleka - 5 łyżek kaszy manny - kostka margaryny - 1/2 szklanki cukru polewa - 1/3 kostki margaryny - 3 łyżki kakao - 4 łyżki śmietany - 5 łyżek cukru - 1 łyżka żelatyny - 3 łyżki wody - 2 galaretki rubinowe - 1 duże opakowanie ciastek peti bure nadziane czekoladą(...)połowę posmarować jedną warstwę 1/2 kremu - Przykryć ciastkami moczonymi w alkoholu - Dać tężejącą galaretkę - Druga połowa ciasta resztę kremu - Kolejna warstwa ciastek moczonych w alkoholu - Na górę polewę : Składniki polewy dać do garnka prócz żelatyny zagotować cały czas mieszać dodać żelatynę dobrze rozmieszać polać ciasto
W królestwie smaków Beatycukru pudru 1 kostka margaryny dodatkowo: słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 100 g orzechów włoskich odrobina dowolnego alkoholu (u mnie kieliszek nalewki z czarnej porzeczki) wiórki kokosowe do posypania polewa czekoladowa Sposób wykonania Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Gdy będą sztywne, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Następnie wsypujemy cukier i stopniowo dolewamy olej(...)porzeczki. Na placek nałożyć większą połowę masy, przykryć drugim plackiem. Na wierzch wyłożyć pozostałą masę. Na masę wyłożyć kupkami dżem z czarnej porzeczki, następnie posiekane orzechy, następnie polać nierównomiernie polewą czekoladową i na koniec posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
na moim stole...rozpuścić w niej cukier Następnie dodajemy pokrojoną margarynę i rozpuszczamy. Zdejmujemy z palnika i wsypujemy przesiane kakao. Energicznie mieszamy by otrzymać lśniącą polewa. Lekko studzimy i polewamy ciasto. Jak wspomniałyśmy wyżej najlepiej aby ciasto spędziło noc w lodówce. Smacznego
Banana Smilestarce o grubych oczkach, przesmażonych z 2 łyżkami cukru) 1 galaretka agrestowa lub cytrynowa (ewentualnie truskawkowa) 1 galaretka truskawkowa 1 opakowanie Śnieżki w proszku mleko do przygotowania Śnieżki polewa czekoladowa Orzechy wkładamy do foliowego woreczka i rozdrabniamy za pomocą tłuczka do mięsa (lub siekamy nożem). Do miseczki wkładamy orzechy, rodzynki, kakao, proszek do pieczenia i mąkę(...)według instrukcji na opakowaniu, gdy już jest gotowa pomalutku, cienką strużką wlewamy zimną galaretkę i dobrze miksujemy. Piankę przekładamy na mus i chłodzimy. Gdy ciasto stężeje (po około godzinie) polewamy polewą czekoladową. Pychotka
Rozpustne gotowaniełyżek mąki 200 ml śmietany 18% (choć może być również każda inna, a nawet może być jogurt naturalny) 3 łyżki cukru waniliowego 300 g mrożonych wiśni (czereśni lub rodzynek) POLEWA TRUSKAWKOWO-RABARBAROWA: 10 dużych truskawek 1 łodyga rabarbaru (około 100 g) 2-3 łyżki cukru 1 łyżka galaretki truskawkowej (suchej) PIANKA TRUSKAWKOWA: 200 ml śmietany 30% dobrze schłodzonej(...)dodajemy galaretkę i mieszamy, aż galaretka się rozpuści. Chwilę studzimy. Wyjmujemy sernik z lodówki, zdejmujemy obręcz i papier do pieczenia, delikatnie przekładamy na paterę, a następnie wylewamy na nie polewę, zostawiając około 2 cm rant (tam będzie pianka), wstawiamy do lodówki. Teraz przyszedł czas na piankę. Wodę wlewamy do miseczki, dosypujemy suchą galaretkę i mieszamy
Rozpustne gotowaniemusu 1 galaretka cytrynowa MASA BUDYNIOWA: 0,5 litra mleka 1 niepełna szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 250 g masła POLEWA: 3 łyżki kakao 1 łyżka wody 125 g margaryny 5-6 łyżek cukru pudru Zaczynamy od spodu. Jajka ubijamy z cukrami, dodajemy olej, mąkę wymieszaną(...)gotującego się mleka, powtórnie zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Ucieramy masło dodając po łyżce chłodnego budyniu. Powstały krem wykładamy na zimną masę jabłkową. Przygotowujemy polewę: na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, dodajemy resztę składników i zagotowujemy ciągle mieszając. Przestudzoną polewą dekorujemy ciasto, chłodzimy w lodówce (co najmniej 2 godziny). Gotowe
Rozpustne gotowanieszklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia NADZIENIE: 250 g białego sera 2 płaskie łyżki proszku budyniowego lub mąki ziemniaczanej 2 jajka 1/2 szklanki cukru DODATKOWO: polewa czekoladowa ewentualnie cukrowa posypka, wiórki kokosowe lub płatki migdałowe Margarynę, cukier, kakao i wodę podgrzewamy, aż do zagotowania, następnie studzimy. Gdy syrop jest już(...)wkładamy do nagrzanego do 170 stopni C piekarnika i pieczemy około 40-45 minut (przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem), studzimy. Zimne ciasto wyjmujemy z formy, układamy do góry nogami :) wierzch polewamy polewą czekoladową, dekorujemy posypką i gotowe
Rozpustne gotowanie