polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:89/582)

Babka wielkanocna 124

sztuk cukier, 1 i 1/2 szklanki olej, 1 szklanka woda gazowana, 1 szklanka cukier waniliowy, 1 opakowanie proszek do pieczenia, 2 łyżeczki owoce kandyzowane, 3-4 łyżki  polewa czekoladowa Przygotowanie Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. W misce ubijamy jajka z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Zmniejszamy obroty miksera, dodajemy kolejno mąkę z proszkiem, olej(...)wodę. Chwilę miksujemy, aż składniki się połączą. Dodajemy owoce kandyzowane. Przelewamy do dużej formy babkowej. Pieczemy w temperaturze 200st przez około 50 minut, do "suchego patyczka". Studzimy i dekorujemy polewą czekoladową

Gotowanie moimi oczami
Ciasto z kaszą manną bez pieczenia 354

małymi modyfikacjami)  pochodzi ze strony: www.ewawachowicz.pl SKŁADNIKI 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 200g masła 1 szklanka kaszy manny 3 paczki herbatników 1 opakowanie gotowej polewy czekoladowej opcjonalnie: bakalie do masy (dodałam rodzynki, orzechy i skórkę pomarańczową) wiórki kokosowe do dekoracji WYKONANIE Cukier, masło i kakao umieścić w garnku. Zalać mlekiem i podgrzewać. Gdy się zagotuje(...)dodać kaszę mannę i gotować kilka minut ciągle mieszając. Pod koniec gotowania dodać bakalie. W formie ułożyć warstwę herbatników, zalać masą i ponownie przykryć herbatnikami. Na wierzchu rozprowadzić polewą czekoladową.  Pozostawić do wystudzenia

Zofiana
Babka snickers 1981

jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżka rumu (opcjonalnie) 400 g skondensowanego mleka gotowanego w puszcze 4 godziny lub gotowego (kajmaku) solone orzeszki ziemne polewa czekoladowa (kilka kostek gorzkiej lub mlecznej czekolady) Przygotowanie Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę. W drugiej misce zmiksować masło, dodawać powoli utarty kogel-mogel (z pkt. 1). Mąkę wymieszać(...)zbyt gęsta. Półpłynną masą polać ciasto. Podobnie roztopić czekoladę (można wykorzystać w tym celu puszkę po kajmaku). Drobno posiekane orzeszki ziemne posypać bezpośrednio na polewę kajmakową. Całość zaś ozdobić polewą czekoladową tworząc "esy-floresy". Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
ciasto wesoły góral wg s. Anastazji 265

stopniowo budyń oraz zmielone orzech i miksujemy na krem. Opcjonalnie dodajemy alkohol. dodatkowo: 1 paczka podłużnych biszkoptów 125 ml spirytusu 1 galareta np. wiśniowa 400 ml gorącej wody polewa czekoladowa wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie. Przelewamy do płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą i odstawiamy do całkowitego stężenia. Następnie kroimy w paski o szerokości np. biszkopta. wykonanie ciasta: Na biszkopt(...)rozsmarowujemy 1/2 część masy. Biszkopty nasączamy w spirytusie i układamy ukośnie, pomiędzy biszkoptami układamy paski galaretki. Następnie rozsmarowujemy pozostałą część masy i układamy biszkopt jasny. Delikatnie dociskamy. Wierzch polewamy polewą czekoladową. inspiracja z przepisu s. Anastazji z moimi zmianami

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka migdałowo-imbirowe 166

mała łyżeczka cynamonu 1 pełna łyżka oleju kokosowego  Przygotowanie polewy: Rozpuszczamy olej kokosowy, dodajemy kakao, słód, sól, wanilię i cynamon i wszystko dobrze mieszamy. Używamy do polania ciasteczek a pozostałą część wkładamy do małego pojemniczka i trzymamy w lodówce. Gdy chcemy ponownie użyć polewę, ogrzewamy ja w naczyniu z gorącą wodą. Przygotowanie ciasteczek: Olej kokosowy rozpuszczamy. Jeżeli mamy daktyle(...)wiórki kokosowe, mąkę migdałową, sól, imbir i cynamon dokładnie miksujemy. Dodajemy roztopiony olej i ponownie miksujemy. Formujemy ciasteczka (według uznania) i wkładamy na około 20 minut do lodówki. Polewamy polewą czekoladową. Smacznego! Autor: Mama

Moja Mama Gotuje
Lekka tarta z żurawiną 174

żurawiną SKŁADNIKI: cukier waniliowy-1 opak mąka -20 dag cukier -15 dag masło miękkie -20 dag proszek do pieczenia -1 łyżeczka jajka -4 szt soda -0,5 łyżeczki polewa czekoladowa żurawina -1 szkl PRZYGOTOWANIE: Masło utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem kryształ na puch,dodawać stopniowo jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą oczyszczoną,zmiksować. Do zmiksowanego ciasta(...)dodać opłukane i osączone żurawiny,wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy. Piec w 190 stop,przez ok.25 minut. Na ostudzonym cieście,zrobić pajęczynkę z polewy czekoladowej,udekorować żurawiną (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document

Kuchnia Danusi
Gofry kakaowe 223

spróbować stworzyć gofry z posmakiem kakaowym. Gofry są równie chrupiące i leciutkie jak zwykłe, jednak  daje się wyczuć smak kakaowy, idealnie w wypadku tych gofrów sprawdzi się polewa czekoladowa, co dodatkowo wzmocni smak czekolady. Pozycja dobra szczególnie dla smakoszy kakao i czekolady. Składniki: (na około 9 szt.) 2 niepełne szklanki mąki (2 szkl - 2 łyżki(...)mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka (żółtka i białka oddzielnie) szczypta soli 2-3 łyżki cukru 1/3 szklanki oleju słonecznikowego Dodatkowo: ulubione dodatki (np. bita śmietana, polewa czekoladowa) Przygotowanie: Rozgrzać gofrownicę. Żółtka utrzeć z cukrami, dodać mleko i wymieszać. następnie wsypać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać olej i wymieszać na jednolitą masę. Białka

My sweet a life
Stefanka bez pieczenia z kaszą manną na herbatnikach 162

możecie dołączyć na Facebooku. Jak organizatorzy piszą ma być brązowo i czekoladowo. No to mamy Kakaową Stefankę z czekoladową polewą ;) Składniki na masę: 1 litr mleka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka kaszy manny 1 kostka masła 2 łyżki kakao polewa czekoladowa: 1/2 kostki margaryny Kasia 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki wody pozostałe: 5 paczek herbatników(...)odstawiamy na chwilę. Formę wykładamy połową herbatników i wylewamy na nie gorącą masę. Wierzch przykrywamy pozostałymi herbatnikami.  Przygotowujemy polewę: margarynę, cukier, wodę i kakao gotujemy na wolnym ogniu przez 3 minuty. Odstawiamy do wystygnięcia, co jakiś czas mieszając. Ciasto polewamy polewą i posypujemy pokrojonymi migdałami. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą

Życie zaczyna się w kuchni
Kruche ciasteczka korzenne 174

tracą na smaku.... Składniki: 3 szklanki mąki tortowej 1 kostka margaryny palmy 1/2 kostki smalcu 1/2 szklanki cukru 1 łyżka przyprawy korzennej 1 łyżka soku z cytryny polewa czekoladowa do dekoracji Wykonanie: Na stolnic ę przesiewamy mąkę, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na kilka porcji. Z każdej rozwałkowujemy placek grubości 0,5 cm, wyciska my okrągłą(...)ciasteczka (można wyciskać dowolnym wzorem foremek ). Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 10 minut w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach C.  Po upieczeniu dekorujemy polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem lub lukrujemy.  Smacznego

kgwjanczewo
Babka marmurkowa 308

pudru 4 jajka 2 łyżki ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki śmietany 18% 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 3 łyżki wody wrzącej polewa czekoladowa Kakao rozprowadzić we wrzącej wodzie uzyskując gładką pastę. Miękkie masło ucierać z cukrem pudrem, aż będzie puszyste. Stale ucierając wbijać po kolei jajka, które powinny być w temperaturze pokojowej(...)ciasta białego i połowę ciasta kakaowego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 *C i piec przez około 60 minut. Po upieczeniu wyjąć z formy, a kiedy wystygnie polać polewą czekoladową. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta czekoladowe , Dla dzieci , Wielkanoc Tagged: kakao , śmietana

https:KKuchniaMniam
Sernik bez spodu z mascarpone 107

się odpowiednio w lodówce :) Nasz wilgotny i puszysty sernik bez spodu nie urośnie bardzo wysoki, ale jest za to pyszny, szybki i banalnie prosty w przygotowaniu. Ja wykończyłam go polewą czekoladową, ale jeśli nie przepadacie za czekoladą z serem, możecie go udekorować owocową frużeliną (wiśniową, malinową lub truskawkową). Polecam, smacznego :) Sernik bez spodu z mascarpone, składniki: na tortownicę o średnicy(...)mascarpone, 3 duże jajka, 60 ml śmietanki kremówki (30 lub 36% - najlepiej 36 %), szklanka cukru, 2 łyżki mąki (jeśli użyjecie śmietanki 30 %, dodajemy czubate łyżki mąki) na polewę czekoladową: 50 g gorzkiej czekolady, 30 g słodkiej śmietanki 30%, ew. mleka, opcjonalnie garść płatków migdałowych uprażonych na suchej patelni Sernik bez spodu z mascarpone, przygotowanie: Nagrzać piekarnik

Lekcje w kuchni
Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe 133

herbatniki – 50 dag budyń waniliowy – 2 opak mleko 3,2% - 1 litr cukier – 12 dag brzoskwinie z puszki – 50 dag polewa czekoladowa Blachę wyłożyć papierem następnie ułożyć warstwę herbatników. ¾ mleka zagotować, w pozostałym rozmieszać proszek budyniowy, cukier i wlać do gotującego się mleka i gotować mieszając ok 3 minuty. Połowę budyniu wlać na herbatniki(...)następnie ułożyć odsączone brzoskwinie i zalać je reszta masy budyniowej. Na wierzchu przykryć herbatnikami. Wstawić do piekarnika i piec ok 35 minut. Wystudzone ciasto pokroić na kawałki i polać polewą czekoladową.  Można posypac dowolną posypką

przepisy- Milki
Słodkie kostki w czekoladzie :) 189

Składniki (4 kostki). 50 g daktyli  50 g suszonej morwy  (użyłam The Raw Chocolate) 50 g masła z pistacji (użyłam Ostrovit) - można użyć każdego innego  Polewa czekoladowa: 30 g masła kakaowego (użyłam The Raw Chocolate) 20 g kakao (użyłam The Raw Chocolate) 20 g cukru kokosowego (użyłam The Raw Chocolate) Przygotowanie: Daktyle, morwę oraz masło(...)uzyskania jednolitej konsystencji, możliwej do sklejenia kulek. Podziel masę na 4 części. Uformuj najpierw kulkę, a następnie kostkę. Wstaw do lodówki, aby się lekko schłodziły.  Kolejno przygotuj polewę czekoladową. Rozpuść wszystkie składniki w kąpieli wodnej do momentu powstania w miarę gładkiej konsystencji.  Każdą kostkę zamocz w płynnej czekoladzie, a następnie schładzaj w lodówce do momentu stężenia

Zdrowie na języku :P
Murzynek fasolowy z wiórkami kokosowymi 178

łyżka kawy zbożowej ćwierć łyżeczki cynamonu ¾ szklanki oleju rzepakowego płaska łyżeczka sody ¾ szklanki mąki pszennej forma do ciasta keksówka posmarowana olejem i podsypana 2 łyżkami wiórków kokosowych kupna polewa czekoladowa (opcjonalnie) Przepis na murzynka fasolowego z wiórkami kokosowymi Jajka utrzeć mikserem z cukrem, a następnie zmiksować z fasolą i olejem na gładką masę. Mąkę dokładnie wymieszać w misce(...)sodą i cynamonem. Połączyć suche składniki z mokrymi i dokładnie wymieszać. Ciasto piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (góra, dół). Kiedy murzynek ostygnie polać go polewą czekoladową (jeśli jej używamy, ale nie koniecznie). Przy podawaniu możemy ozdobić każdy kawałek owocami sezonowymi.   Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie ! Artykuł Murzynek fasolowy

Ugotowane pozamiatane