polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:432/582)

Babeczki czekoladowe. 104

najlepsze babeczki czekoladowe jakie do tej pory zrobiłam.  Prawdziwa gratka dla fanów czekolady. Idealne, jeśli przyjdzie nam ochota  na coś słodkiego. Zrobicie je naprawdę szybko. Wystarczy składniki wymieszać  w misce i nałożyć do papilotek.  Babeczki są miękkie i wilgotne również na drugi dzień.  Koniecznie musicie spróbować. Największy wielbiciel ciast czekoladowych  w rodzinie, mój brat(...)mleka 2 szklanki mąki pszennej  1/2 szklanki oleju 3 łyżki nutelli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 1 czubata łyżka kakao  50 g. czekolady gorzkiej  Polewa: 60 g. czekolady (mleczna i gorzka pół na pół) 60 g. śmietanki 30 % Wykonanie: Czekoladę posiekać nożem. Do miski wsypać cukier, wlać mleko i olej. Dodać mąkę z proszkiem

Agusiowe smakołyki
Kremy orzechowe karmelowy i kokosowy - NUTURA 101

Nazwa: Krem orzechowy o smaku batonika czekoladowo-karmelowego z kawałkami prażonych orzeszków ziemnych oraz o smaku batonika czekoladowo-kokosowego z wiórkami kokosowymi Firma: Nutura Skład: Czekoladowo-karmelowy – orzeszki ziemne (62,3%), substancja słodząca: maltitol, oleje i tłuszcze roślinne (shea, słonecznikowy), karob, emulgator: lecytyna słonecznikowa, aromaty naturalne, sól himalajska. Czekoladowo-kokosowy – orzeszki ziemne (50,1%), substancja słodząca: maltitol, oleje i tłuszcze(...)kokosowe (8%), karob, emulgator: lecytyna słonecznikowa, aromaty naturalne. Masa netto: 250g Wartości odżywcze: Czekoladowo-karmelowy – 100g/ 540 kcal, tłuszcz – 41,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 7,2g, węglowodany – 26,6g w tym cukry – 7,1g, błonnik – 8,1g, białko – 16,4g, sól – 0,3g Czekoladowo-kokosowy – 100g/ 544 kcal, tłuszcz – 43g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 11,2g, węglowodany

Candy Pandas
Amerykański murzynek czyli brownie 199

Mocno czekoladowe! Wprost rozpływa się w ustach i niestety uzależnia. Mojej rodzinie bardzo smakuje i po chwili zostają tylko okruszki. Składniki: • 250 g masła orzechowego • 1 szklanka cukru • 1 szklanka wody • 4 łyżki kakao • 1 cukier waniliowy • 4 jajka • 2 szklanki mąki pszennej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1,5 gorzkiej czekolady Polewa

To co kocham
Rogaliki listkowe 210

fajne, mięciutkie tylko polewa cukrowa coś mi nie wyszła... Jest z nimi trochę pracy, zwłaszcza jeśli robi się z podwójnej porcji tak jak ja :) ale warto :) Składniki: 300 g mąki pszennej 15 g świeżych drożdży 1 jajko 150 ml mleka 1 łyżeczka cukru szczypta soli 50 g masła dowolne nadzienie- gęsty dżem, marmolada, krem czekoladowy   Glazura: 1 czubata

Na Ciasteczkowych Papierach
Moje kulinarne hity X-XII 2019 159

Wegańskie, wilgotne, obłędnie czekoladowe muffiny z tego przepisu . Wychodzą zawsze, nie sposób ich zepsuć, a przygotowanie trwa dosłownie kwadrans + czas pieczenia ok. 25 minut. Jak radzi autorka, trzeba masę wlać do papilotów umieszczonych w formie albo, mój sposób, nie smarować formy olejem. Wtedy muffiny idealnie odchodzą od brzegów i się nie rozsypują. Muffiny zazwyczaj dekoruję polewą z gorzkiej czekolady

Qlinarnie i Qlinarnie
Czekoladowe ciasto z cukinii 212

genialnego - pyszne czekoladowe, wilgotne ciasto, które przygotowuje się bardzo prosto. Myślę, że niewtajemniczeni nie zgadną jaki składnik w sobie kryje. Składniki (na blaszkę 23x33 cm) : ok 500 g cukinii 5 jajek 1 szklanka cukru 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka oleju  Polewa: 100 g czekolady

Cynamonowe szczęście
Euforia czekoladowo makowa 201

Krem czekoladowy: 200 g czekolady (dałam 100 g mlecznej i 100 g gorzkiej) 200 ml śmietany 30% 1 kostka (200 g) masła  Podgrzewamy śmietanę i dodajemy do niej pokruszoną czekoladę. Mieszamy aż się rozpuści i odstawiamy do ostudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie nie przestając ucierania dodajemy po łyżce rozpuszczonej czekolady. Polewa: 100 g czekolady

Cynamonowe szczęście
Ciasto kokosowe z białej fasoli. 221

składniki na polewę podgrzewamy razem, jak się połączą smarujemy nimi zimne ciasto. Jak wygląda, widać...a teraz moje uwagi. Choć wszystkim smakowało, a na moje pytanie...z czego to ciasto? Pewien jegomość powiedział...z mąki, co mnie nie tyle rozbawiło,  co ucieszyło. Jednak bliższa mojemu sercu jest  kakaowa babka z fasoli. Raz  że lubię czekoladowe smaki

Dieta moja pasja
Makaron z białym serem na słodko 165

makaronu czekoladowego 350 g sera białego 200 g jogurtu naturalnego 150 g masła cukier, sól Wykonanie: Ser przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem. Do jogurtu dodajemy cukier, dokładnie mieszany.  Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić.  Masło przekładamy do garnuszka i rozpuszczamy na małym ogniu. Makaron wykładamy na talerz, polewamy masłem, dodajemy pokruszony

magiczna kuchnia Kasi
Czekoladowe ciasto meksykańskie z mango 176

lubię mocno czekoladowych ciast, ale to jest wyjątkowe w smaku. Składniki: - 180 g mąki pszennej - 150 g cukru - 125 g masła - 50 g kakao - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 50 g orzechów włoskich - 50 g czekolady deserowej posiekanej lub startej - 3 jajka - 1 mango - 50 ml wody - 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku Polewa: - 50 g czekolady deserowej

Kuchenne Wariacje
Babeczki z bitą śmietną i owocami 153

puszki, polewa i dekoracje Helio , starta czekolada. Przygotowanie:    Do kruchych babeczek wkładamy po łyżce konfitury truskawkowej. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody i powoli wlewamy do kremówki, mieszając. Nakładamy śmietanę na babeczki. Następnie kroimy owoce i dekorujemy nimi nasze babeczki. Do każdej wkładamy jeszcze czekoladowy krążek i posypujemy

Aga w kuchni
Potrójnie czekoladowe walentynkowe serce 230

ostygniętą masę czekoladową. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. gotowe odstawimy do ostygnięcia.  Masa: Śmietanę ubijamy mikserem na sztywno i dodajemy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę oraz po łyżce serka.  Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i gdy ostygnie dodajemy ją do masy. Całość wylewamy na zimne ciasto. Polewę możemy wykonać

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasto czekoladowe 352

szklanka) 200 ml świeżo zaparzonej kawy 200 g gorzkiej czekolady (min. 62% kakao) 7 łyżek kakao szczypta soli aromat waniliowy 3 żółtka jajek 6 białek jajek 5 łyżek mąki Polewa (możecie zastąpić gotową, choć polecam zrobić własną): 130 g czekolady deserowej 6 łyżek śmietany 30 lub 36% 1,5 łyżki miodu Przygotowanie: Czekoladę posiekać. Do dużego garnka wlać kawę(...)dużym naczyniu ubić pianę z 6 białek z solą, pod koniec ubijania dosypując pozostałą ilość cukru (1/3 szklanki cukru). Piana powinna być mocno sztywna. Delikatnie, łopatką wmieszać ją do czekoladowej masy aż wszystko się dobrze połączy i będzie miało jednolity kolor. Tak przygotowane ciasto wlać do formy silikonowej lub blaszki wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Wyrównać wierzch ciasta. Formę

Fabryka pomysłów
Deserki czekoladowe 99

czekolady lub batoników czekoladowych typu kinder chocolate (dzielimy na pół) Przygotowanie: Biszkopty dzielimy na pół. Nasączamy delikatnie w mleku. Wkładamy do pojemniczków. Następnie wykładamy po łyżeczce dżemu. Śmietanę ubijamy na wysokich obrotach przez 2-3 minuty, dodajemy cukier oraz stopniowo mascarpone oraz kakao do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy na dżem do pojemniczków. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem, polewamy desery, wkładamy

Lena Gotuje
Muffiny z malinami i piernikami 122

Połącz z masą czekoladową. Na samym końcu dodaj pokruszone na drobno pierniki i nierozmrożone maliny. Delikatnie wymieszaj całość. Formę do muffinek wyłóż papierowymi papilotkami, a następnie napełnij je masą do 3/4 wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180C przez 25 min. Dekoracja: resztkę czekolady (50g) rozpuść z kawałeczkiem masła i od razu polej babeczki. Na przestygniętej polewie ułóż płatki suszonej

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania