Rolada Buche-de-Noel popularna rolada francuska przypominającą pień drzewa/ polano. Bardzo łatwa w przygotowaniu. Do ciasta użyłam biszkoptu idealnego, a wierzch to ta sama
RAROSSAlubi mocno czekoladowego brownie? Ja nie! A choć to ciasto jest przepyszne, to bardzo często z niego rezygnujemy ze względu na wysoką kaloryczność. Ale spokojnie! Mam dla Was taką wersję tego ciasta, która nie tylko rewelacyjnie smakuje i wspaniale wygląda, ale także nie zawiera ani grama cukru. Jak to możliwe? Oto pyszne brownie z fasoli z polewą daktylowo-kakaową. Jest
Natka Pietruszkiprince polo czekoladowych, lub innych podobnych 75 g kakao, dobrej jakości 3 gorzkie czekolady suszone jagody goji Orzechy, wafelki, zmiksować na gładką masę. Dodać kakao ,nutellę, dokładnie wyrobić. Z masy formować nieduże kulki, odkładać na kratkę, jeden obok drugiego. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Kratkę postawić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozpuszczoną czekoladą po kolei polewać czekoladki. Na koniec
gotuj ze mnąEkspresowe ciasto kakaowe dla wszystkich leniwych ;) i/lub szukających czegoś słodkiego "na już". Do przygotowania ze składników, które najczęściej mamy pod ręką. Pysznie kakaowe, lekkie, odpowiednio wilgotne
cool and mintymocno czekoladowego ostatnio i dostałam w końcu to czego chciałam 🤤 😋 😎 🤗 myślę, że nazwa jak najbardziej oddaje smak tego rarytasu 😀 Placki ✔️ 1 jajo ✔️ 40 g mąki (dałam żytnią razową 2000) ✔️ 20 g twarogu ✔️ odrobina wiórek kokosowych Krem ✔️ 50 g twarogu ✔️ pół łyżeczki kakao ✔️ 25 g banana ✔️ odrobina wiórek kokosowych ✔️ woda lub jogurt dla łatwiejszego rozsmarowania ✔️ słodzik Polewa ✔️ pół
Zdrowie i pysznie na talerzuwytrawna polewą z gorzkiej czekolady. Bardzo wciągające, nie można przestać na jednym kawałku. Składniki: (na blaszkę 25x25cm) Na ciasto: 5 jajek ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę kokosową: Szklanka mleka kokosowego ½ szklanki mleka tłustego 200g wiórków kokosowych 3 łyżeczki żelatyny 400ml śmietany kremówki 3-4 łyżki cukru pudru Na czekoladowy ganache: 100g czekolady gorzkiej
Pyry na Gazjasnych i czekoladowych wypieków. Dzięki dodatkowi oleju i jogurtu nie należy do rodzaju suchych, dławiących babek, co to bez kubka herbaty ani rusz. Im starsza, tym wilgotniejsza. Składniki: 250 g mąki pszennej 4 jaja L 150 g cukru/ksylitolu 150 ml oleju 150 g jogurtu greckiego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao Składniki na polewę: 80 g gorzkiej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pysznych, czekoladowo-kokosowych ciastek. Mój pochodzi ze starych notatek. Kostki smakują rewelacyjnie - a najlepiej na drugi lub trzeci dzień - o ile tyle wytrzymają. Ciasto: 450g mąki pszennej 2 jajka 1/3 kostki margaryny 250g cukru pudru 3 łyżki płynnego miodu 3/4 szklanki mleka aromat waniliowy 2-3 łyżki kakao (opcjonalnie) 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 200g masła
Di gotujetabliczce gorzkiej i mlecznej czekolady - szklanka kremówki (moja okazała się płynna, powinna być gęsta) - kieliszek likieru kokosowego - 1,5 czubatej łyżki wiórek kokosowych - 2 łyżeczki brązowego cukru *Polewa: - czekolada mleczna - czekolada deserowa - 4 łyżki kremówki Poza tym potrzebne będą tłuszcz do wysmarowania formy i bułka tarta Przygotowanie: Mąkę przesiać z kakao i solą. Dodać pokrojone masło i posiekać(...)Wylać na wierzch tarty, zamieszać tworząc marmurkowy wzór. Wstawić na noc do lodówki. Smacznego! Przepis znaleziony w "Pani domu", delikatnie zmodyfikowany. W oryginalnej wersji dodajemy orzechy i likier czekoladowy
W poszukiwaniu inspiracjitaka gwiazda wśród gwiazd. Sernik waniliowy pachnący cytryną i pomarańczą z bardzo czekoladowym spodem. Do tego wykończenie z karmelu i bakalii. Wyobrażasz sobie ten smak? Sernik jest przepyszny, choć ma jedną wadę. Przy tej ilości cukru, którą zaproponowałam w przepisie, jest niesłodki. Jest taki w sam raz, ale ktoś, kto lubi słodkie ciasta, musi dodać sobie więcej cukru. Bakalie(...)czekoladowy spód. Uwaga! – spodu nie podpiekamy, całość piecze się razem. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200c i w takiej temeraturze pieczemy go przez 15 min. Po tym czasie zmniejszamy temp do 155 – 160C i pieczemy jeszcze przez 60 -70 min. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Wierzch : przestudzone ciasto dekorujemy bakaliami, a następnie całość polewamy karmelem. (opis
Raj dla Podniebieniataka gwiazda wśród gwiazd. Sernik waniliowy pachnący cytryną i pomarańczą z bardzo czekoladowym spodem. Do tego wykończenie z karmelu i bakalii. Wyobrażasz sobie ten smak? Sernik jest przepyszny, choć ma jedną wadę. Przy tej ilości cukru, którą zaproponowałam w przepisie, jest niesłodki. Jest taki w sam raz, ale ktoś, kto lubi słodkie ciasta, musi dodać sobie więcej cukru. Bakalie(...)czekoladowy spód. Uwaga! – spodu nie podpiekamy, całość piecze się razem. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200c i w takiej temeraturze pieczemy go przez 15 min. Po tym czasie zmniejszamy temp do 155 – 160C i pieczemy jeszcze przez 60 -70 min. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Wierzch : przestudzone ciasto dekorujemy bakaliami, a następnie całość polewamy karmelem. (opis
Raj dla PodniebieniaKiedy polewa ostygnie, ciasto wkładamy do lodówki. Po jakiś 12 godzinach ciasto staje się sztywne i daje się z łatwością dzielić na kawałki. [caption id="attachment_8563" align="aligncenter" width="1024"] Seromakowiec[/caption] Zobacz inne przepisy na świąteczne ciasta: Makowiec Na Biszkopcie Ciasto Słonecznikowiec Gwiazda Drożdżowa Z Makiem Aksamitny Sernik Z Bezą Babka Piaskowa Rolada Czekoladowo-Śliwkowa Bûche
e-PrzepisyKulinarnezastygniętą masę czekoladową. Do białej masy dodajemy już ostatnią porcję żelatyny i wylewamy na zastygnięty mus owocowy. Pozostawiamy na kilka godzin w lodówce a najlepiej na całą noc. U mnie odwrotnie kolory z owocami wolniej tężała masa. Do dekoracji: 50g gorzkiej lub deserowej czekolady 50 ml śmietany kremówki maliny Po schłodzeniu i wyjęciu ciasta z tortownicy przygotowujemy polewę. Śmietankę należy
Mam apetyt na ...