polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:441/582)

BUCHE DE NOEL ROLADA POLANO 162

  Rolada Buche-de-Noel popularna rolada francuska przypominającą pień drzewa/ polano. Bardzo łatwa w przygotowaniu. Do ciasta użyłam biszkoptu idealnego, a wierzch to ta sama

RAROSSA
Brownie z fasoli 97

lubi mocno czekoladowego brownie? Ja nie! A choć to ciasto jest przepyszne, to bardzo często z niego rezygnujemy ze względu na wysoką kaloryczność. Ale spokojnie! Mam dla Was taką wersję tego ciasta, która nie tylko rewelacyjnie smakuje i wspaniale wygląda, ale także nie zawiera ani grama cukru. Jak to możliwe? Oto pyszne brownie z fasoli z polewą daktylowo-kakaową. Jest

Natka Pietruszki
Włoskie czekoladki 102

prince polo czekoladowych, lub innych podobnych 75 g kakao, dobrej jakości 3 gorzkie czekolady suszone jagody goji Orzechy, wafelki, zmiksować na gładką masę. Dodać kakao ,nutellę, dokładnie wyrobić. Z masy formować nieduże kulki, odkładać na kratkę, jeden obok drugiego. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Kratkę postawić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozpuszczoną czekoladą po kolei polewać czekoladki. Na koniec

gotuj ze mną
CIASTO KAKAOWE Z WIŚNIAMI 170

Ekspresowe ciasto kakaowe dla wszystkich leniwych ;) i/lub szukających czegoś słodkiego "na już". Do przygotowania ze składników, które najczęściej mamy pod ręką. Pysznie kakaowe, lekkie, odpowiednio wilgotne

cool and minty
CZEKOLADOWY WULKAN ROZKOSZY 195

mocno czekoladowego ostatnio i dostałam w końcu to czego chciałam  🤤 😋 😎 🤗  myślę, że nazwa jak najbardziej oddaje smak tego rarytasu 😀 Placki ✔️ 1 jajo ✔️ 40 g mąki (dałam żytnią razową 2000) ✔️ 20 g twarogu ✔️ odrobina wiórek kokosowych Krem ✔️ 50 g twarogu ✔️ pół łyżeczki kakao ✔️ 25 g banana ✔️ odrobina wiórek kokosowych ✔️ woda lub jogurt dla łatwiejszego rozsmarowania ✔️ słodzik Polewa ✔️ pół

Zdrowie i pysznie na talerzu
Bounty 210

wytrawna polewą z gorzkiej czekolady. Bardzo wciągające, nie można przestać na jednym kawałku. Składniki: (na blaszkę 25x25cm) Na ciasto: 5 jajek ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę kokosową: Szklanka mleka kokosowego ½ szklanki mleka tłustego 200g wiórków kokosowych 3 łyżeczki żelatyny 400ml śmietany kremówki 3-4 łyżki cukru pudru Na czekoladowy ganache: 100g czekolady gorzkiej

Pyry na Gaz
Babka "łaciata" na oleju 167

jasnych i czekoladowych wypieków. Dzięki dodatkowi oleju i jogurtu nie należy do rodzaju suchych, dławiących babek, co to bez kubka herbaty ani rusz. Im starsza, tym wilgotniejsza. Składniki: 250 g mąki pszennej 4 jaja L 150 g cukru/ksylitolu 150 ml oleju 150 g jogurtu greckiego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao Składniki na polewę: 80 g gorzkiej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kostki czekoladowo-kokosowe na miodzie (lamingtony, kudłacze) 190

pysznych, czekoladowo-kokosowych ciastek. Mój pochodzi ze starych notatek. Kostki smakują rewelacyjnie - a najlepiej na drugi lub trzeci dzień - o ile tyle wytrzymają. Ciasto: 450g mąki pszennej 2 jajka 1/3 kostki margaryny 250g cukru pudru 3 łyżki płynnego miodu   3/4 szklanki mleka aromat waniliowy 2-3 łyżki kakao (opcjonalnie) 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 200g masła

Di gotuje
Tarta potrójnie czekoladowa z kokosem 210

tabliczce gorzkiej i mlecznej czekolady - szklanka kremówki (moja okazała się płynna, powinna być gęsta) - kieliszek likieru kokosowego - 1,5 czubatej łyżki wiórek kokosowych - 2 łyżeczki brązowego cukru *Polewa: - czekolada mleczna - czekolada deserowa - 4 łyżki kremówki Poza tym potrzebne będą tłuszcz do wysmarowania formy i bułka tarta Przygotowanie:  Mąkę przesiać z kakao i solą. Dodać pokrojone masło i posiekać(...)Wylać na wierzch tarty, zamieszać tworząc marmurkowy wzór. Wstawić na noc do lodówki. Smacznego!  Przepis znaleziony w "Pani domu", delikatnie zmodyfikowany. W oryginalnej wersji dodajemy orzechy i likier czekoladowy

W poszukiwaniu inspiracji
Sernik z czekoladą i bakaliami w karmelu 62

taka gwiazda wśród gwiazd. Sernik waniliowy pachnący cytryną i pomarańczą z bardzo czekoladowym spodem. Do tego wykończenie z karmelu i bakalii. Wyobrażasz sobie ten smak? Sernik jest przepyszny, choć ma jedną wadę. Przy tej ilości cukru, którą zaproponowałam w przepisie, jest niesłodki. Jest taki w sam raz, ale ktoś, kto lubi słodkie ciasta, musi dodać sobie więcej cukru. Bakalie(...)czekoladowy spód. Uwaga! – spodu nie podpiekamy, całość piecze się razem. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200c i w takiej temeraturze pieczemy go przez 15 min. Po tym czasie zmniejszamy temp do 155 – 160C i pieczemy jeszcze przez 60 -70 min. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Wierzch : przestudzone ciasto dekorujemy bakaliami, a następnie całość polewamy karmelem. (opis

Raj dla Podniebienia
Sernik z czekoladą i bakaliami w karmelu 73

taka gwiazda wśród gwiazd. Sernik waniliowy pachnący cytryną i pomarańczą z bardzo czekoladowym spodem. Do tego wykończenie z karmelu i bakalii. Wyobrażasz sobie ten smak? Sernik jest przepyszny, choć ma jedną wadę. Przy tej ilości cukru, którą zaproponowałam w przepisie, jest niesłodki. Jest taki w sam raz, ale ktoś, kto lubi słodkie ciasta, musi dodać sobie więcej cukru. Bakalie(...)czekoladowy spód. Uwaga! – spodu nie podpiekamy, całość piecze się razem. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200c i w takiej temeraturze pieczemy go przez 15 min. Po tym czasie zmniejszamy temp do 155 – 160C i pieczemy jeszcze przez 60 -70 min. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Wierzch : przestudzone ciasto dekorujemy bakaliami, a następnie całość polewamy karmelem. (opis

Raj dla Podniebienia
Ciasto Seromakowiec (seromak) 113

Kiedy polewa ostygnie, ciasto wkładamy do lodówki. Po jakiś 12 godzinach ciasto staje się sztywne i daje się z łatwością dzielić na kawałki. [caption id="attachment_8563" align="aligncenter" width="1024"] Seromakowiec[/caption]   Zobacz inne przepisy na świąteczne ciasta: Makowiec Na Biszkopcie Ciasto Słonecznikowiec Gwiazda Drożdżowa Z Makiem Aksamitny Sernik Z Bezą Babka Piaskowa Rolada Czekoladowo-Śliwkowa Bûche

e-PrzepisyKulinarne
Trzy musy 233

zastygniętą masę czekoladową. Do białej masy dodajemy już ostatnią porcję żelatyny i wylewamy na zastygnięty mus owocowy. Pozostawiamy na kilka godzin w lodówce a najlepiej na całą noc. U mnie odwrotnie kolory z owocami wolniej tężała masa. Do dekoracji: 50g gorzkiej lub deserowej czekolady 50 ml śmietany kremówki maliny Po schłodzeniu i wyjęciu ciasta z tortownicy przygotowujemy polewę. Śmietankę należy

Mam apetyt na ...