polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:449/582)

Tarta czekoladowa z ricottą 160

Łakoć wart wszelkich nerwów, których się nabawiłam podczas rozwałkowywania ciasta i przekładania go do tortownicy. Oj w myślach miałam tylko obelgi pod jego adresem. Ale jednak

Pudełko rozmaitości
Babka drożdżowa czekoladowa ponczowa 141

się rozpuści). Do jajek dodać czekoladę i wanilię, dalej ubijać. Następnie wlać mleko z rozprowadzonymi drożdżami. Dalej ubijając dodać mąkę. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy jajeczno - czekoladowej. Delikatnie i dokładnie wymieszać. Dodać rodzynki, wymieszać. Napełnić foremkę na babkę ciastem i odstawić na około 2 godziny, w ciepłe miejsce, do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni(...)kratce i odstawić do ostygnięcia. Poncz: zagotować wodę z cukrem, sokiem i skórką cytrynową. Zdjąć z ognia, wlać rum. Gdy ostygnie, babkę ułożyć na talerzu i polać ją ponczem. Polewać, aż zdecydowaną większość płynu babka wchłonie. olukrowałam lukrem z cukru i cytryny. Szklankę cukru pudru utrzeć z 2 – 3 łyżkami soku z cytryny lub wody

królestwo garów
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem cynamonowym lub nutellą 164

placek smarujemy cały olejem z esencją masła i posypujemy mieszanką cynamonu i cukru. Zwijamy w roladę i kroimy ostrym nożem na plasterki o grubości około 1 cm. Przy nadzieniu czekoladowym: cały placek smarujemy tylko nutellą, zwijamy w roladę i kroimy. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując kilkucentymetrowe odstępy. Odstawiamy do wyrośnięcia na kolejne 15 min, po czym(...)piekarniku nagrzanym do 180*. Temp. Można zmniejszyć po 5 min do 160*. Lukier pomarańczowy: sok wyciśnięty z połowy pomarańczy cukier puder Migdały do posypania lub cukier puder. Gotowe drożdżówki polewamy lukrem i posypujemy płatkami migdałowymi lub można  po prostu posypać cukrem pudrem. Dziś piekłam razem olejem z esencją masła KRUSZWICA ;) SMACZNEGO

Fiołkowe Talerze
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem cynamonowym lub nutellą 176

placek smarujemy cały olejem z esencją masła i posypujemy mieszanką cynamonu i cukru. Zwijamy w roladę i kroimy ostrym nożem na plasterki o grubości około 1 cm. Przy nadzieniu czekoladowym: cały placek smarujemy tylko nutellą, zwijamy w roladę i kroimy. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując kilkucentymetrowe odstępy. Odstawiamy do wyrośnięcia na kolejne 15 min, po czym(...)piekarniku nagrzanym do 180*. Temp. Można zmniejszyć po 5 min do 160*. Lukier pomarańczowy: sok wyciśnięty z połowy pomarańczy cukier puder Migdały do posypania lub cukier puder. Gotowe drożdżówki polewamy lukrem i posypujemy płatkami migdałowymi lub można  po prostu posypać cukrem pudrem. Dziś piekłam razem olejem z esencją masła KRUSZWICA ;) SMACZNEGO

Fiołkowe Talerze
CIASTO FASOLOWE 152

Mega czekoladowe ciasto bez mąki i cukru, z białą fasolą, której w ogóle nie czuć w cieście. Jest bardzo wilgotne i ma ciekawy smak.      SKŁADNIKI Ciasto: 240 g ugotowanej fasoli (lub fasola w puszce) 1 dojrzały banan, 2 jajka, 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego, 3 łyżki płynnego miodu, 2 łyżki kakao (użyłam karobu), 1 płaska łyżeczka proszku(...)pieczenia, 1 garść suszonej żurawiny, 2 łyżki wiórek kokosowych, ½ łyżeczki cynamonu Polewa: 6 kostek czekolady gorzkiej, 3 łyżki śmietanki 30% WYKONANIE Suchą fasolę dzień przed zrobieniem ciasta zalewamy wodą, następnego dnia wodę odlewamy, gotujemy w zmienionej wodzie do miękkości. Blaszkę o wymiarach 10x22 cm wykładamy pergaminem. W blenderze umieszczamy osączoną z zalewy fasolę, miksujemy, dodajemy pokrojonego banana, miksujemy. Dodajemy

słodki bratek
Kremowy torcik bezowy z ganache czekoladowym - idealny do kawy. 206

środkową półkę wstawić blaty bezowe. Zapiekać w 140 stopniach przez 20 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i zapiekać przez kolejne 40 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach. Ganache czekoladowe z mascarpone i rumem: Składniki: 100 ml schłodzonej śmietany kremówki 30% 100 g czekolady mlecznej 125 g mocno schłodzonego serka mascarpone 2 łyżki rumu Wykonanie: Czekoladę połamać i rozpuścić(...)ubić kremówkę na sztywno. W osobnym naczyniu utrzeć mikserem mascarpone i dodać delikatnie ubitą kremówkę, połączyć. Do masy cieniutkim strumieniem dolewać czekoladę, miksować do połączenia. Na końcu wmiksować rum. Polewa: 50 g czekolady mlecznej łyżka masła łyżka mleka Wszystkie składniki umieścić w małym rondelku, mieszać do rozpuszczenia i połączenia. Wykonanie: Blaty bezowe przełożyć kremem, polać polewą i podawać schłodzone

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ciasto Snikers bez pieczenia 16724

400g herbatników 5 szklanek mleka 5 opakowań puddingu w proszku (u mnie z Lidla) 3 łyżki Nutelli 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady 1/2 puszki kajmaku 3 łyżki masła orzechowego solonego POLEWA: 1/2 puszki kajmaku 2/3 tabliczki gorzkiej czekolady duża garść orzeszków ziemnych Przygotowanie: Keksówkę wyłożyć  folią spożywczą. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. W garnku zagotować 4 szklanki mleka(...)części, wystudzić. Każdą część zimnego puddingu połączyć z innym dodatkiem: jedną z nutellą i rozpuszczoną czekoladą, drugą z kajmakiem, trzecią z masłem orzechowym.  Na pierwszą warstwę herbatników wyłożyć czekoladową masę, przykryć następną warstwą herbatników, dać krem kajmakowy, znów herbatniki, krem orzechowy, i tak dalej, do wykończenia kremów. Mi wyszły po dwie warstwy każdego smaku. Zakończyć herbatnikami. Ciasto schłodzić całą

Cakes By Kejt
Murzynek orzechowy od serca 224

Walentynki tuż tuż....a własnoręcznie  przygotowane ciasto będzie idealne dla ukochanej osoby. Polecam przepyszny czekoladowy murzynek z nutką orzechów włoskich. Jeśli ciasto przygotujecie w pięknej silikonowej formie od   SMAK KUCHNI  w kształcie serca Walentynki z pewnością będą bardzo udane!.  Składniki: 2 szklanki mąki  2 szklanki mąki  kostka margaryny 1/2 szklanka wody 2 łyżeczki proszku(...)pieczenia 4 łyżki kakao 4 jaja Dodatkowo: 1/2 szklanki orzechów włoskich  płatki migdałów  1. Zagotować margarynę z wodą, kakao i cukrem. Odlać z tego 1/2 szklankę na polewę. Odstawić do wystudzenia. 2. Do wystudzonej masy kakaowej wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka, zmiksować.  3. Białka ubić na sztywno, połączyć z masą i delikatnie wymieszać, dodać

Apetyczna babeczka
Przepis #93 Ptasie mleczko bananowo - czekoladowe FIT 431

mleka. Powoli dodajemy do białek cały czas miksując. Na koniec bardzo powoli wlewamy żelatynę. Tak przygotowaną masę przelewamy do formy i wstawiamy do lodówki na pół godziny.   Warstwa czekoladowa - 2 białka - 10 g słodzika/cukru - 4,5 g żelatyny - 25 ml wody - 2 łyżeczki kakao Wykonanie Przygotowujemy podobnie jak warstwę bananową. Jednak kiedy ubijemy białka z cukrem następnie wsypujemy(...)warstwę bananową. Masę przelewamy na warstwę bananową i wkładamy do lodówki na około 1-2 godziny .  Następnie wyciągamy z lodówki i kroimy na kształt ptasiego mleczka.   Polewa W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z olejem kokosowym. Pozostawiamy na chwilę do wystudzenia. Następnie obtaczamy w niej kawałki ptasiego mleczka.  Ważne aby polewa nie była zbyt gorąca, ponieważ

Health-Fit-Life
Babka czekoladowo-orzechowa 183

Babka to must have wielkanocnego stołu. Podstawą są baby piaskowe, ziemniaczane czy cytrynowe. Ja postanowiłam pobawić się smakiem i zrobić babkę czekoladową z dodatkiem orzechów. Tym bardziej, że w tym roku króliczek wielkanocny przyniósł nam od HELIO pyszne dodatki do ciast a w tym orzechy włoskie, które po zblendowaniu stały się podstawą mojej babki:) 2 h średnica(...)mąki pszennej 250 g cukru 200 g masła 4 duże jajka 5 g proszku do pieczenia 3 łyżki kakao pół szklanki wody mineralnej 100 g orzechów włoskich HELIO polewa deserowa HELIO Masło w temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem. Następnie dodać 4 żółtka a białka ubić na sztywną pianę. Dodać mąkę pomieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao i wszystko

Ania i Marcin gotują
Muffinki czekoladowe z niespodzianką 162

Długo rozmyślałam na co wykorzystać moje zamrożone czerwone porzeczki i w końcu w mojej głowie pojawiła się "wizja". Jak się okazało bardzo smaczna ;-) Jeżeli macie okazję

Passions hobbies life
Ciasto czekoladowe z mlekiem w proszku. 141

ciasto jest bardzo proste w wykonaniu, ale bardzo pyszne. Idealne dla wielbicieli czekoladowych smaków. Bardzo je polecam do popołudniowej kawki. Jest dziecinnie proste w wykonaniu, więc uda się każdemu. Dodam, że ciasto można pokroić na około 30 kawałków, więc jest dość podzielne. Polecam przepis. Zapraszam :) Ciasto podałam na talerzyku, który otrzymałam od  GALERII CUDA ŚWIATA . Składniki: Ciasto: 4 jajka(...)szklanka cukru półtorej szklanki mąki tortowej 10 łyżek oleju 8 łyżek ciepłej wody 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 3 łyżki kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki masła lub margaryny 2 łyżki  mleka w proszku niewielka ilość gorącej wody Pianka: 200 ml śmietanki kremówki 30% cukier puder do smaku 2 łyżki ciemnego kakao

Izabelawkuchni
Piernik dyniowy z orzechami pieczony w foremkach PapilArt. 159

łyżka kakao gorzkiego 1 łyżeczka sody 1 szklanka cukru 5 jajek 1  szklanka posiekanych orzechów włoskich   2 szklanki startej dyni na średnich oczkach tarki 1 lukier czekoladowy Dr. Oetkera  2 foremki PapilArt   Wykonanie : Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel.Następnie dodajemy olej, startą dynię i posiekane orzechy. Następnie dodajemy przesianą mąkę(...)przekładamy do foremek.Jeśli nie macie takich małych możecie upiec w keksówce. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka, moje piekło się około 50 minut. Letnie ciasto polewamy lukrem. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Domowe bounty (fit batoniki - smak raju) 299

mieszamy z wiórkami kokosowymi i syropem klonowym. Lepimy batoniki. W kąpieli wodnej rozpuszczamy gorzką czekoladę z odrobiną oleju kokosowego, dodajemy syrop klonowy (wedle uznania). Tak przygotowaną czekoladą polewamy każdego batonika. Gotowe bounty wkładamy do lodówki na około godzinę. Smacznego! Porównanie składników Domowa wersja batonika bounty zdecydowanie zdrowsza! Teraz miłośnicy bounty mogą częściej bez wyrzutów sumienia cieszyć się smakiem(...)Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe

lady-och-mistrzyni.blogspot.com