polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:439/582)

tort czekoladowo orzechowy z nutą kawy 199

składniki na biszkopt czekoladowy/ kakaowy: 4 jajka 70 g mąki 30 g kakao 100 g cukru 2 łyżki oleju 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej w dwóch turach dodajemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy(...)barwnik. składniki na czekoladowy drip: 50 g czekolady 50 g śmietanki kremówki wykonanie: Śmietankę podgrzewamy, nie doprowadzając do zagotowania. Do gorącej śmietanki dodajemy połamaną czekoladę, odstawiamy na ok. 1 min. a następnie mieszamy na jednolitą masę. opcjonalnie: parę połówek orzechów 1-2 garstki posiekanych orzechów. Cały tort pokrywamy cienką warstwą kremu do dekoracji. Polewamy dripem i dowolnie dekorujemy pozostałym kremem

Domowy Smak Jedzenia
Spis sprawdzonych przepisów na Wielkanoc 265

czekoladowe z wiśniami Muffinki czekoladowo- kawowe Ciastka / trufle / inne Kruche ciastka przez maszynkę Rurki z kremem Ciastka z dżemem Bezy z czekoladą i cynamonem Marcepanowe trufle bez marcepanu Trufle z masy kajmakowej Bombki mleka w proszku Surówki / Sałatki: Surówka z kapusty pekińskiej Sałatka Jarzynowa Warstwowa sałatka z jajkiem i tuńczykiem Tarte buraczki PRZYDATNE: Idealne polewy do ciast Przepis na idealnie

W Moim Magicznym Domu
Naleśniki z nadzieniem serowo - porzeczkowym 134

cukier waniliowy + cukier) sos czekoladowy Ciasto na naleśniki ( link poniżej) Przepis + składniki Wykonanie: Z podanych pod linkiem powyżej składników przygotowujemy ciasto na naleśniki. Następnie smażymy obustronnie i na każdym placu smarujemy jedną łyżeczkę sera, następnie na górę dajemy jedną łyżeczkę dżemu i rozsmarowujemy nadzienie po całym naleśniku. Zawijamy w ruloniki, koperty, jak tylko chcemy... polewamy sosem bądź posypujemy lekko

W Moim Magicznym Domu
Czekoladki truskawkowe. 196

już dobrze stężeje przygotowujemy polewę. Czekoladę wraz z masłem umieszczamy w miseczce i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (miseczkę umieszczamy nad gotującą się wodą, tak by woda jej nie dotykała). Pralinki wyjmujemy z formy, od spodu wbijamy wykałaczkę, maczamy w czekoladzie, wstrząsamy jej nadmiar, umieszczamy na metalowej kratce wykałaczką do dołu, wyjmujemy wykałaczkę. Możemy udekorować czekoladowymi serduszkami, ażurkami lub innymi ozdobami

Rozpustne gotowanie
Tort czekoladowy z kremem oreo 189

zakupach na Frisco.pl znalazły się ciastka oreo przygotowałam tort z kremem, który już dawno chodził mi po głowie.  Mocno kakaowe blaty nasączyłam likierem toffi, a całość oblałam karmelową polewą. Wszystko razem fajnie ze sobą współgrało tworząc bardzo dobry deser.  Składniki: Na tortownicę o śr. 22cm Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru kryształu 4 łyżki mąki krupczatki 4 łyżki(...)serek mascarpone (250g) 8 ciastek oreo Dodatkowo: 1,5 tabliczki czekolady karmelowej 3 łyżki mleka 4 łyżki płatków białej czekolady 7-8 ciastek oreo 1/3 szklanki likieru np. czekoladowego  Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do piany dodajemy cukier oraz po jednym żółtku, cały czas ubijając na wolnych obrotach. Do masy jajecznej dodajemy przesiane mąki wymieszane

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi 132

zeszły weekend z Emilką, na okazję wizyty jej koleżanki ze szkoły, wszystkim pasowało. Może Wam osłodzi ten nadchodzący weekend:) Print Ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi Wegańskie ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi – wilgotne i ciężkie, o smaku nutelli ale o wiele zdrowsze:) Prep Time 30 minutes Cook Time 35 minutes Total Time 1 hour 5 minutes Ingredients CIASTO(...)zastąpić octem z białego wina 100 ml mleka kokosowego opcjonalnie 250 g mąki u mnie orkiszowa typ 1000 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 100 ml wody gazowanej POLEWA 100 g gorzkiej czekolady Instructions Odłożyć ok 15 orzechów. Resztę orzechów wysypać na blachę i uprażyć w piekarniku ( kilka minut aż zbrązowieją ale trzeba ich pilnować żeby się

Cooking for Emily
Czekoladowe Ciasto Guinness 446

Mieszkanie na Zielonej Wyspie zobowiązuje. Do tego wakacyjny gość w postaci mojej siostry zmobilizował mniej w końcu do zrobienia tak słynnego, czekoladowego ciasta Guinness. Przyznaję, że mimo paru dobrych lat na obczyźnie nie robiłam a tym samym nie próbowałam jak smakuje. Guinnness jak to Guinness za bardzo nie przypadł mi do gustu, może dlatego, że zagorzałym piwoszem nie jestem(...)wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Wlewamy ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 45 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest już gotowe. Gorące polewamy 6 łyżkami piwa Guinness a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3-4 łyżki cukru pudru Serek i śmietanę umieszczamy w misie miksera

Made By Mom And Son
Keto sernik raffaello 210

bezglutenowy, a także dzięki zastosowaniu odżywki białkowej jest bez cukru. Jego przygotowanie jest banalnie proste, wystarczy zmieszać wszystkie składniki i je upiec. Zapraszam również po przepis na keto sernik czekoladowy oraz po więcej przepisów na keto słodycze bez cukru . Przepis na keto sernik raffaello Składniki 0,5 kg sera twarogowego 2 jajka 40 g mąki ziemniaczanej 90 g odżywki białkowej(...)zostawiamy w nim ciasto na 15 min z uchylonymi drzwiczkami piekarnika. Następnie ciasto wyjmujemy i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia . Przygotowujemy polewę poprzez dokładne zmiksowanie jogurtu z odżywką białkową oraz opcjonalnie aromatem kokosowym . Na ostygnięte ciasto wylewamy polewę i opcjonalnie posypujemy wiórkami kokosowymi . Wartości odżywcze w całości w 1 porcji Wartość energetyczna 2603 kcal 217 kcal Białko

WegePrzepis
Tort śmietanowo-czekoladowy z wiśniami 78

Tort śmietanowo-czekoladowy jest przepyszny! Wysoki kakaowy biszkopt nasączony naparem z czarnej herbaty z dodatkiem rumu i cytryny   zawiera dwa smaki kremu: śmietankowego i czekoladowego na bazie gorzkiej czekolady i  m ichałkowych cukierków. Frużelina wiśniowa dopełnia smaku.  Tort   zrobiłam na 19 urodziny syna, wszystkim smakował i każdy prosił o dokładkę. Dla mnie to idealne połączenie(...)solidnie schłodzimy) Czekoladę podzielić na małe kawałki i włożyć do miseczki, zalać śmietanką   i rozpuścić w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej polewy dodać kilka kropel wybielacza i odrobinę fioletowego barwnika oraz pomarańczowego, całość wymieszać do uzyskania gładkiej polewy.   Złożenie tortu: Tort najlepiej składać jest w metalowym rancie wysokim na minimum 20 cm i   na grubym twardym podkładzie, wtedy

Wanilia i Kardamon
Babeczki czekoladowe. 64

najlepsze babeczki czekoladowe jakie do tej pory zrobiłam.  Prawdziwa gratka dla fanów czekolady. Idealne, jeśli przyjdzie nam ochota  na coś słodkiego. Zrobicie je naprawdę szybko. Wystarczy składniki wymieszać  w misce i nałożyć do papilotek.  Babeczki są miękkie i wilgotne również na drugi dzień.  Koniecznie musicie spróbować. Największy wielbiciel ciast czekoladowych  w rodzinie, mój brat(...)mleka 2 szklanki mąki pszennej  1/2 szklanki oleju 3 łyżki nutelli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 1 czubata łyżka kakao  50 g. czekolady gorzkiej  Polewa: 60 g. czekolady (mleczna i gorzka pół na pół) 60 g. śmietanki 30 % Wykonanie: Czekoladę posiekać nożem. Do miski wsypać cukier, wlać mleko i olej. Dodać mąkę z proszkiem

Agusiowe smakołyki
Kremy orzechowe karmelowy i kokosowy - NUTURA 70

Nazwa: Krem orzechowy o smaku batonika czekoladowo-karmelowego z kawałkami prażonych orzeszków ziemnych oraz o smaku batonika czekoladowo-kokosowego z wiórkami kokosowymi Firma: Nutura Skład: Czekoladowo-karmelowy – orzeszki ziemne (62,3%), substancja słodząca: maltitol, oleje i tłuszcze roślinne (shea, słonecznikowy), karob, emulgator: lecytyna słonecznikowa, aromaty naturalne, sól himalajska. Czekoladowo-kokosowy – orzeszki ziemne (50,1%), substancja słodząca: maltitol, oleje i tłuszcze(...)kokosowe (8%), karob, emulgator: lecytyna słonecznikowa, aromaty naturalne. Masa netto: 250g Wartości odżywcze: Czekoladowo-karmelowy – 100g/ 540 kcal, tłuszcz – 41,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 7,2g, węglowodany – 26,6g w tym cukry – 7,1g, błonnik – 8,1g, białko – 16,4g, sól – 0,3g Czekoladowo-kokosowy – 100g/ 544 kcal, tłuszcz – 43g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 11,2g, węglowodany

Candy Pandas
Amerykański murzynek czyli brownie 167

Mocno czekoladowe! Wprost rozpływa się w ustach i niestety uzależnia. Mojej rodzinie bardzo smakuje i po chwili zostają tylko okruszki. Składniki: • 250 g masła orzechowego • 1 szklanka cukru • 1 szklanka wody • 4 łyżki kakao • 1 cukier waniliowy • 4 jajka • 2 szklanki mąki pszennej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1,5 gorzkiej czekolady Polewa

To co kocham
Rogaliki listkowe 183

fajne, mięciutkie tylko polewa cukrowa coś mi nie wyszła... Jest z nimi trochę pracy, zwłaszcza jeśli robi się z podwójnej porcji tak jak ja :) ale warto :) Składniki: 300 g mąki pszennej 15 g świeżych drożdży 1 jajko 150 ml mleka 1 łyżeczka cukru szczypta soli 50 g masła dowolne nadzienie- gęsty dżem, marmolada, krem czekoladowy   Glazura: 1 czubata

Na Ciasteczkowych Papierach
Moje kulinarne hity X-XII 2019 118

Wegańskie, wilgotne, obłędnie czekoladowe muffiny z tego przepisu . Wychodzą zawsze, nie sposób ich zepsuć, a przygotowanie trwa dosłownie kwadrans + czas pieczenia ok. 25 minut. Jak radzi autorka, trzeba masę wlać do papilotów umieszczonych w formie albo, mój sposób, nie smarować formy olejem. Wtedy muffiny idealnie odchodzą od brzegów i się nie rozsypują. Muffiny zazwyczaj dekoruję polewą z gorzkiej czekolady

Qlinarnie i Qlinarnie
Czekoladowe ciasto z cukinii 182

genialnego - pyszne czekoladowe, wilgotne ciasto, które przygotowuje się bardzo prosto. Myślę, że niewtajemniczeni nie zgadną jaki składnik w sobie kryje. Składniki (na blaszkę 23x33 cm) : ok 500 g cukinii 5 jajek 1 szklanka cukru 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka oleju  Polewa: 100 g czekolady

Cynamonowe szczęście
Euforia czekoladowo makowa 167

Krem czekoladowy: 200 g czekolady (dałam 100 g mlecznej i 100 g gorzkiej) 200 ml śmietany 30% 1 kostka (200 g) masła  Podgrzewamy śmietanę i dodajemy do niej pokruszoną czekoladę. Mieszamy aż się rozpuści i odstawiamy do ostudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie nie przestając ucierania dodajemy po łyżce rozpuszczonej czekolady. Polewa: 100 g czekolady

Cynamonowe szczęście
Ciasto kokosowe z białej fasoli. 198

składniki na polewę podgrzewamy razem, jak się połączą smarujemy nimi zimne ciasto. Jak wygląda, widać...a teraz moje uwagi. Choć wszystkim smakowało, a na moje pytanie...z czego to ciasto? Pewien jegomość powiedział...z mąki, co mnie nie tyle rozbawiło,  co ucieszyło. Jednak bliższa mojemu sercu jest  kakaowa babka z fasoli. Raz  że lubię czekoladowe smaki

Dieta moja pasja
Makaron z białym serem na słodko 142

makaronu czekoladowego 350 g sera białego 200 g jogurtu naturalnego 150 g masła cukier, sól Wykonanie: Ser przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem. Do jogurtu dodajemy cukier, dokładnie mieszany.  Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić.  Masło przekładamy do garnuszka i rozpuszczamy na małym ogniu. Makaron wykładamy na talerz, polewamy masłem, dodajemy pokruszony

magiczna kuchnia Kasi
Czekoladowe ciasto meksykańskie z mango 155

lubię mocno czekoladowych ciast, ale to jest wyjątkowe w smaku. Składniki: - 180 g mąki pszennej - 150 g cukru - 125 g masła - 50 g kakao - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 50 g orzechów włoskich - 50 g czekolady deserowej posiekanej lub startej - 3 jajka - 1 mango - 50 ml wody - 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku Polewa: - 50 g czekolady deserowej

Kuchenne Wariacje
Babeczki z bitą śmietną i owocami 125

puszki, polewa i dekoracje Helio , starta czekolada. Przygotowanie:    Do kruchych babeczek wkładamy po łyżce konfitury truskawkowej. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody i powoli wlewamy do kremówki, mieszając. Nakładamy śmietanę na babeczki. Następnie kroimy owoce i dekorujemy nimi nasze babeczki. Do każdej wkładamy jeszcze czekoladowy krążek i posypujemy

Aga w kuchni
Potrójnie czekoladowe walentynkowe serce 202

ostygniętą masę czekoladową. Ciasto wylewamy do formy i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. gotowe odstawimy do ostygnięcia.  Masa: Śmietanę ubijamy mikserem na sztywno i dodajemy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę oraz po łyżce serka.  Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i gdy ostygnie dodajemy ją do masy. Całość wylewamy na zimne ciasto. Polewę możemy wykonać

ciastkarnia na kruchym spodzie

Proponowane wyszukiwania