polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:425/582)

Przepis na metrowca bez jajek – wegańskie ciasto z kremem budyniowym 272

Przepis na metrowca w wersji wegańskiej. Metrowiec składa się z dwóch ciast – jasnego oraz kakaowego, a także masy budyniowej i polewy. Ten pyszny deser gości

Via Gusto
Ciasto mocno czekoladowe 103

może być coś lepszego niż kawa i kawałek ciasta czekoladowego?  Oczywiście, że nie! Tak więc dziś zapraszam Was na pyszne, wilgotne  i mięciutkie ciasto czekoladowe.  Do tego ciasto jest z tych,  które  jest  proste w przygotowaniu i które zawsze wychodzi. Składniki: 200 g mąki  300 g gorzkiej czekolady 80% 200 g masła(...)jajka 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia polewa 150 g gorzkiej czekolady 75 g masła Wykonanie: Czekoladę z masłem rozpuszczam w kąpieli wodnej. Mąkę przesiewam razem z proszkiem do pieczenia.  Jajka wbijam do miski, dodaję cukier oraz cukier waniliowy i ucieram na jasną gładką masę. Miksując powoli wlewam czekoladę, a następnie wsypuję

magiczna kuchnia Kasi
Czekoladowe ciasteczka z cynamonem “Glamour” 99

cynamonem Dodatek cynamonu sprawia, że przepis na ciastka czekoladowe to dobra alternatywa dla pierniczków, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Składniki 175g masła ½ szklanki brązowego cukru 2 jajka ½ opakowania cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250g maki pszennej 120g mąki ziemniaczanej szczypta soli ½ łyżeczki cynamonu 150 gr gorzkiej czekolady Polewa ciemna 100g czekolady gorzkiej 1 łyżka masła

Tajemnice Smaku
Ciasto Krówka 255

szkl cukru 6 jajek 1 op. budyniu czekoladowego,lub toffi 2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę budyniową: 2 szkl. mleka 1 szkl. cukru 200 g margaryny 2 łyżki alkoholu(ja daje rum,ale można pominąć) 1 op.cukru waniliowego 3 łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej na polewę: 200 g krówek 100 g margaryny 2 łyżki wody dodatkowo(...)zgęstnieje to odstawiamy do ostygnięcia. Robimy polewę: do garnka dajemy krówki,margarynę i wodę-mieszamy na małym ogniu aż się ładnie rozpuści,lekko studzimy. Ucieramy margarynę,dodajemy po łyżce już ostudzony budyń i alkohol,miksujemy na gładką masę,wykładamy ją na biszkopt i rozsmarowujemy.na to układamy biszkopty moczone w herbacie, wierzch polewamy polewą krówkową. Najlepiej jest jeszcze schłodzić ciasto kilka

Swojskie jedzonko
Piernik delicjusz 176

kakao 2 łyżki przyprawy do piernika 1 budyń czekoladowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyń: 2 budynie waniliowe bez cukru 30 g masła 5 łyżek cukru 3 szkl mleka Masa orzechowa: 250 ml mleka 3/4 szkl cukru 200 g zmielonych orzechów włoskich 300 g miękkiego masła mały słoik powideł śliwkowych Polewa: 100 g czekolady gorzkiej 100 g śmietanki

Smakołyki Asi
Sernik czekoladowy na zimno 155

Składniki : Spód • 200 g kruchych ciasteczek • 4 łyżki masła Masa • 1 kg twarogu sernikowego • 400 g czekolady deserowej (lekko gorzkiej 50%) • 1 szklanka cukru pudru Polewa

KUCHNIA POLSKA
CZEKOLADOWA PANNA COTTA 152

Dziś pyszny i szybki deser, czekoladowo - karmelowy, panna cotta. Delikatny krem z czekoladą i karmelem zaspokoi nie jednego łasucha. SKŁADNIKI : 50 g cukru trzcinowego Diamant 200 ml mleka 3,2% 200 ml śmietany 30 % 50 g czekolady deserowej + 4 łyżki mleka 2 łyżki żelatyny 1 cukier waniliowy(...)POLEWA : 2 łyżki cukru trzcinowego Diamant + 1 łyżka wody ( na dekoracje z karmelu ) 50 g czekolady deserowej + 2 łyżki mleka PRZYGOTOWANIE : Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w mikrofalówce i dokładnie mieszamy. Dodajemy około 1 łyżeczkę żelatyny i mieszamy aż całkowicie się rozpuści w ciepłej czekoladzie. Na dno małych naczynek nalewamy czekoladę, chłodzimy. Do garnuszka o grubym dnie wsypujemy cukier

Kulinarne Fantazje Marioli
Czekoladowe ciasto gryczane 160

Składniki: 250 g kaszy gryczanej 2/3 szklanki mąki pszennej 3 jajka 200 g masła 2/3 szklanki cukru 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia polewa

magiczna kuchnia Kasi
Wuzetka z niespodzianką 205

pieczenia Biszkopt 2 - 1 szklanka mąki - 2 budynie czekoladowe - 1 szklanka cukru - 6 jajek - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia krem - 1,2 l śmietany 30 % - 20 g żelatyny miałam w płatkach - 1 puszka brzoskwiń - 50 g wódki - sok z brzoskwiń do nasączenia biszkoptów - 2 śmietan fix - 3 łyżki cukru polewa 1/2 kostki margaryny - 100 g nutelli Sposób przygotowania

W królestwie smaków Beaty
OWOCOWIEC BISZKOPTOWY NA MĄCE ORKISZOWEJ 193

Wierzch smarujemy polewą śmietanową i posypujemy startą czekoladą. Polewa śmietanowa: - 400g kwaśnej, gęstej śmietany - 6 pełnych łyżek mielonego ksylitolu (lub pudru trzcinowego, ew.zwykłego) Mielony ksylitol dokładnie rozmieszać z kwaśną śmietaną i powstała masą posmarować wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce. Po dobrym schłodzeniu można posypać startą czekoladą. Ja użyłam płatki czekoladowe z ksylitolem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Tort Sachera 133

jajka kl L lub XL (osobno żółtka i białka) 1/2 szkl mąki pszennej tortowej 1 i 1/2 łyżki cukru szczypta soli 1/2 szkl dżemu/konfitury lub marmolady morelowej polewa: 150 g czekolady gorzkiej lub deserowej 200 ml śmietanki 30 % 1. Tabliczkę czekolady roztapiamy nad kąpielom wodną. 2. Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i ucieramy(...)miksujemy. 5. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec dodajemy 1 i 1/2 łyżki cukru i ubijamy aż się rozpuści. 6. Ubita pianę delikatnie mieszamy z masą czekoladową. 7. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i obsypujemy mąką, boków nie smarujemy. Do tak przygotowanej blaszki przekładamy ciasto. 8. Pieczemy w 180 stop. przez około

Gotowanie...to proste !
Ciasto Raffaello bez pieczenia 1293

szklanki migdałów Krem Raffaello:  350 + 50 g śmietanki kremówki 30-36% 200 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny + 5 łyżek wody 100 g wiórków kokosowych Polewa: 50 g białej czekolady 20 g masła 2 łyżeczki mleka Dodatkowo: Wiórki kokosowe ok. 100 g Herbatniki u mnie ok. 12 szt, ale zależy od rozmiaru 1/4 szklanki mleka(...)mleku herbatniki, jeżeli jest potrzeba, łamiemy herbatniki, aby cały wierzch ciasta był nimi przykryty. Robimy polewę. W rondelku łączymy wszystkie składniki polewy i ciągle mieszając, podgrzewamy do powstania gładkiej, jednolitej masy. Nie zagotowujemy, bo polewa się zważy. Studzimy. Polewę wylewamy na herbatniki i przykrywamy grubą warstwą wiórków kokosowych. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na ok. 6-8 godz

Kuchnia Łukasza
Tort czekoladowy z wiśniami 158

Tort czekoladowy z wiśniami przepisu mojego taty. Tak bardzo mi zasmakował, że musiałam go tutaj dodać Uwielbiam torty czekoladowe, dodatek wiśni rewelacyjnie przełamuje gorzki smak czekolady. Gorąco polecam! Więcej słodkości znajdziecie tutaj a przepisów na ciasta tutaj Przepis na tort czekoladowy z wiśniami Składniki Biszkopt 3 jajka (L) o temperaturze pokojowej (195 g w skorupce) szczypta soli 1/2 szklanki drobnego(...)Dolny blat polewamy 4 łyżkami nalewki , a następnie smarujemy połową ilości kremu . Wiśnie odsączamy z zalewy i rozkładamy 2/3 z nich równomiernie na powierzchni blatu biszkoptu. Nakładamy drugi blat , warto położyć go do góry dnem, co zapewni równiejszą powierzchnię na górze. Biszkopt nasączamy pozostałą nalewką oraz smarujemy pozostałym kremem . Wierzch tortu przyozdabiamy pozostałymi wiśniami oraz wiórkami czekoladowymi (jak je przygotować

WegePrzepis