kubka wsypać płatki,sól, cukier, wlać mleko i jogurt naturalny gęsty. Dodać cukier, esencję waniliową, przykryć. Zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia rano ubić białka. Do masy z płatków owsianych dodać żółtka, sodę, mąkę i dokładnie wymieszać. Dodać ubite białka i ponownie wymieszać, ale już bardzo delikatnie wymieszać. Smażenie – mocno rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Dużą łyżką nakładać
Kuchnia Pokoleńmrożonych jeżyn. Małemu M smakowała zwłaszcza jeżynowa galaretka. Przepis z moich wypieków z drobnymi modyfikacjami. Na spód sernika 220 g ciasteczek digestive w mlecznej czekoladzie 50 g płatków owsianych rozdrobnionych.(Użyłam płatków owsianych ekspresowych w saszetkach) 50 g roztopionego i przestudzonego masła. W malakserze zmiksować wszystkie produkty na drobne okruszki. Prostokątną formę (23 na 32 cm) wyłożyć papierem
Piekarz-Kucharz-GarkotłukSkładniki 50-75 g płatków owsianych 50 g płatków migdałowych 50 g posiekanych orzechów laskowych 2-3 łyżki sezamu (można zamienić jednym z pozostałych składników) 200 g dobrej, mlecznej czekolady 2 duże łyżki miodu 3 łyżki mleka zagęszczonego niesłodzonego 30 g masła spora szczypta dobrej, niezbyt drobnej soli (morskiej, himalajskiej etc) Przygotowanie Przygotujcie formę, wyłóżcie ją papierem do pieczenia(...)mnie forma 18x23 ) Orzechy, migdały, płatki owsiane i sezam uprażcie z solą na suchej patelni (uważając, żeby się nie przypaliły). Odstawcie. Do rondla włóżcie połamaną czekoladę, masło, miód, wlejcie mleko. Podgrzewajcie, mieszając, do rozpuszczenia i połączenia składników. Do gładkiej już masy wsypcie uprażone wcześniej dodatki, wymieszajcie w miarę dokładnie i wyłóżcie do przygotowanej wcześniej formy. Wygładźcie wierzchem łyżki, wstawcie
OliveandThymemuszą na bardzo słodko, a na orzeźwiająco kwaśno. I dla tych (jak ja), którzy lubią i na słodko i na kwaśno. Składniki na spód: 200 g daktyli 50 g płatków owsianych 3 łyżki płatków amarantusa 6 łyżek gorącej wody 75 g wiórków kokosowych 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 4 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) Składniki(...)odstawić aż wchłoną całą wodę. Dodać roztopiony olej kokosowy, ekstrakt z wanilii i siemię lniane. Ponownie zblendować. Masę przełożyć do miski, dodać wiórki kokosowe, delikatnie zmielone (warunek niekonieczny) płatki owsiane i amarantus. Całość dokładnie wymieszać łyżką. Zagnieść kulę. Będzie dość mokra i lepiąca, ale idealnie da się rozprowadzić po formie. Tortownicę (bądź formę do tarty) dokładnie wysmarować olejem kokosowym, oprószyć
gutfutnajmniej połowę tej raw słodyczy, zjadłam sama. Wyrzutów sumienia jednak nie mam, bo czy możemy ofiarować naszemu organizmowi coś lepszego, niż dawka zdrowych kalorii? SKŁADNIKI: szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki płatków jęczmiennych 1/2 szklanki wiórków kokosowych dwie marchewki 1/2 łyżeczki cynamonu szklanka suszonych daktyli (ok 150g) 1/2 szklanki wrzątku WYKONANIE: Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy
healthy dreamsporcja płatków, ziarenek i orzechów w połączeniu z lekką nutą cynamonu i wyraźniejszą pomarańczy. Niebo w buzi! Spróbujecie...? Granola dyniowo-pomarańczowa Składniki: (na 2 l granoli) 300 g płatków owsianych 100 g płatków jęczmiennych 25 g pestek dyni 75 g ziaren słonecznika 50 g orzechów pekan 40 g ziaren lnu 200 g musu z dyni 65 ml syropu klonowego
Pożeraczka, czyli raz adobrzeliku, zwłaszcza teraz kiedy mamy wszędzie pełno owoców sezonowych. Ja postawiłam na słodkie czereśnie z dodatkiem egzotycznego kokosu i to był strzał w dziesiątkę :) SKŁADNIKI (2 porcje) 1/3 szklanki płatków owsianych 1/3 szklanki płatków orkiszowych 1/3 szklanki wiórków kokosowych 100 g białego sera chudego 2 duże łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego 2 jajka 3 łyżki erytrolu/ksylitolu/cukru ok 15 czereśni SPOSÓB
DefinicjaSmakuurl.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('9ae3da4225e708b071785ffe8d60f2ff').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Moja granola Drukuj przepis Składniki 1 szklanka płatków owsianych zwykłych lub górskich 1 szklanka płatków żytnich pół szklanki otrąb orkiszowych lub pszennych pół szklanki amarantusa ekspandowanego 3 łyżki siemienia lnianego garść suszonych jagód goji garść rodzynek 2 łyżki pestek(...)dyni 2 łyżki pestek słonecznika garść płatków migdałowych lub dowolnych orzechów 2-3 łyżki dobrego miodu listonic_name = "Moja granola (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1 szklanka płatków owsianych zwykłych lub górskich 1 szklanka płatków żytnich pół szklanki otrąb orkiszowych lub pszennych pół szklanki amarantusa ekspandowanego 3 łyżki siemienia lnianego garśćsuszonych jagód goji garśćrodzynek 2 łyżki pestek dyni
CoolinarniePLwyjadana prosto ze słoiczka - nie można się jej oprzeć! Od dzisiaj mogłabym już tylko ją jadać na śniadanie... Granola potrójnie czekoladowa Składniki: (na 1,5 l granoli) 300 g płatków owsianych 100 g płatków jęczmiennych 35 g kakao 100 g miodu 50 g cukru trzcinowego 50 ml oleju 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki wody 50 g białej czekolady
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki: 125 g płatków owsianych, 125 g płatków jaglanych, 1 garść suszonych jagód leśnych, 1 garść chipsów kokosowych, 1 garść jagód inkaskich, 2 garście blanszowanych migdałów, 3 łyżki słonecznika łuskanego, 3 łyżki sezamu, 5 łyżek miodu, 3 łyżki cukru trzcinowego, 2 szczypty soli, 6 łyżek wody. Przygotowanie: W misce mieszamy płatki owsiane z jaglanymi. Dodajemy do nich słonecznik
Aga w kuchniSkładniki: 125 g płatków owsianych, 125 g płatków jaglanych, 1 garść suszonej morwy, 1 garść chipsów kokosowych, 1 garść rodzynek korynckich, 2 garście blanszowanych migdałów, 3 łyżki słonecznika łuskanego, 3 łyżki sezamu, 5 łyżek miodu, 3 łyżki cukru trzcinowego, 2 szczypty soli, 6 łyżek wody. Przygotowanie: W misce mieszamy płatki owsiane z jaglanymi. Dodajemy do nich słonecznik, sezam
Aga w kuchninowego smaku trzeba się przyzwyczaić, są bardziej kruche, ale równie smaczne. Jem zdrowo: Gofry jaglano- owsiane Drukuj przepis Składniki 1,5 szklanki mąki owsianej ((zmieliłam w młynku do kawy płatki owsiane górskie) ) 0,5 szklanki mąki jaglanej ((zmieliłam w młynku do kawy kaszę jaglaną)) 1/3 szklanki oliwy z orzechów włoskich ((może być słonecznikowy, rzepakowy itp)) 2 łyżeczki glukozy ((może być(...)szklanki mleka 1,5% listonic_name = "Jem zdrowo: Gofry jaglano- owsiane (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1,5 szklanki mąki owsianej ((zmieliłam w młynku do kawy płatki owsiane górskie) ) 0,5 szklanki mąki jaglanej ((zmieliłam w młynku do kawy kaszę jaglaną)) 1/3 szklanki oliwy z orzechów włoskich ((może być słonecznikowy, rzepakowy itp)) 2 łyżeczki glukozy ((może być cukier
CoolinarniePLznajdziecie w miseczce pachnącej cynamonowej owsianki. Śniadania tym lepsze, że ciepłe ! A za oknami będzie coraz zimniej. Składniki: * 1 szklanka napoju owsianego Alpro ( lub zamiennie chudego mleka ) * 1/3 szklanki płatków owsianych górskich * 1 łyżeczka miodu * szczypta cynamonu * 3-4 śliwki Wykonanie: Napój owsiany zagotować, na wrzący wsypać płatki owsiane i gotować 7-8 minut. Pod koniec gotowania dodać cynamon - dokładnie
kolorowotorcikowosprzedaży Sante znajdziecie tutaj . Chleb owsiany z łuską gryczaną Czas przygotowania: 180 minut Proporcje na 2 keksówki o wymiarach 13 x 23 cm Składniki: 140 g płatków owsianych 470 g gorącej wody 160 ml letniego mleka 2 łyżki oleju 1 łyżka cukru 2 łyżeczki soli morskiej 500 g mąki pszennej 10 g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru(...)łyżeczki łuski gryczanej mielonej Sante 3 łyżki płatków owsianych do posypania Wykonanie: Płatki wsypujemy do miski i zalewamy wrzątkiem. Dodajemy cukier, sól i olej. Odstawiamy do przestygnięcia. W misce, w której będziemy wyrabiać chleb kruszymy drożdże i dodajemy do nich mleko. Mieszamy, aż się rozpuszczą, dodajemy łyżkę mąki i 1/2 łyżeczki cukru. Gdy drożdże zaczną pracować dodajemy do nich
Kulinarne przygody GatityPrzepis z bloga Cooking for Emily . Składniki: (blaszka kwadratowa 20cm, czyli okolice 12 porcji) 2 szklanki płatków owsianych LUB szklanka zwykłych płatków i szklanka płatków błyskawicznych, takich drobniutko mielonych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki nasionek chia 2 dojrzałe banany 3 łyżki miodu lub syropu z agawy 3 czubate łyżeczki dżemu truskawkowego Rozgrzej piekarnik do 170stC. Przygotuj blaszkę - wyłóż(...)papierem do pieczenia. Szklankę płatków owsianych zmiksuj na drobno, przełóż do miski. [Ten punkt możesz pominać, jeśli używasz już rozdrobnionych płatków.] Wymieszaj z drugą szklanką całych płatków, proszkiem do pieczenia i nasionkami chia. W osobnej misce rozgnieć banany i wmieszaj miód. Wymieszaj płatki z bananami. Masę przełóż do foremki i delikatnie wyrównaj. Posmaruj dżemem i piecz 20-25 minut. Przed
Lejdi of the house