placek - 3000 przepisów (strona:90/200)

Kotlety z cukinii z twardym serem 170

sięgną dzieci. Jeśli pozwolicie im na usypywanie serowych stożków na plastrach cukinii, z większą ochotą zjedzą danie przyrządzane własnymi rączkami. ----------- Podobne: Kotlety z cukinii z kalarepką Kotlety z boczników Placki z cukinii i ziemniaków

Weekendy w domu i ogrodzie
Bezmączne placki owsiane z jabłkiem i bakaliami. 144

okach [ może być dowolny owoc w zależności od sezonu] i przyprawiamy cynamonem. Do płatków wbijamy jajko i dodajemy starte jabłko oraz miód i dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej patelnie smażymy placki z niewielką ilością tłuszczu. Następnie nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowych ręcznikach. Proponuję przed podaniem posmarować dżemem

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Pełnoziarnista tarta migdałowo-porzeczkowa 204

szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, spłaszczyć, zawinąć w folię aluminiową. Schłodzić przez 1 godzinę w lodówce. Piekarnik rozgrzać do 180C. Zimne ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru na cienki placek (ok. 3 mm). Przełożyć do formy, docisnąć, gęsto ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 15 minut. W tym czasie przygotować wypełnienie. Nadzienie porzeczkowo-migdałowe: 500 g czerwonych porzeczek

Pełny talerz
Placek Borówkowy 240

Witajcie dziś chcemy się z Wami podzielić przepisem na pyszny placek z borówkami. które są dostępne cały rok świeże np. w Lidlu.  Można też użyć jagód  Składniki: Ciasto  200 g mąki,  250 g masła, 4 łyżki cukru pudru, 6 żółtek, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 25 g kakao,  szczypta soli,  500 g borówek

cookpl
Steak z tuńczyka – proste, szybkie 185

każdej strony , jeśli ktoś lubi mocniej wysmażony niż na zdjęciu , zwiększamy czas smażenia o 3 minuty . Zdejmujemy z patelni , polewamy sosem który na niej pozostał . Gotowe , można dodać placki z cukinii , słodki sos chilli lub po prostu co ,kto, lubi   Post Steak z tuńczyka – proste, szybkie pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Słodkie bułeczki z jabłkami i rodzynkami 167

rozpuszczonego masła. Całość zagniatamy na gładkie i elastyczne ciasto, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia do czasu aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto rozwałkujemy  na prostokątny placek grubości ok 1 cm, polewamy resztą rozpuszczonego masła, posypujemy cukrem waniliowym, cynamonem, rodzynkami i pokrojonym w kostkę jabłkiem. Zwijamy wzdłuż dłuższego boku w roladę i kroimy na ok 3 cm plastry

Słodka Kraina Wypieków
Drożdżówki z cynamonem 181

rozpuszczonego masła. Całość zagniatamy na gładkie i elastyczne ciasto, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia do czasu aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto rozwałkujemy  na prostokątny placek grubości ok 1 cm, polewamy resztą rozpuszczonego masła i posypujemy cynamonem wymieszanym z cukrem i cukrem waniliowym. Ciasto zwijamy w roladę  i kroimy na ok 5 cm paski. Każdy

Słodka Kraina Wypieków
Drożdżowe ślimaczki z jabłkami i rodzynkami 199

pokrojone na małe kawałki garść rodzynek ok 10 g rozpuszczonej margaryny cynamon cukier wanilinowy Kiedy ciasto będzie już wystarczająco wyrośnięte, rozwałkowujemy je na stolnicy na  ok 1 cm placek. Smarujemy rozpuszczoną margaryną, a następnie posypujemy cukrem wanilinowym, cynamonem, jabłkami oraz rodzynkami.  Ciasto zawijamy jak roladę i tniemy na ok 4 cm kawałki. Układamy je na tortownicy wyłożonej

Słodka Kraina Wypieków
Ciasteczka korzenne 170

składniki wysypujemy na stolnicę i zagniatamy razem. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na ok 30 minut. Po 30 minutach ciasto wałkujemy na ok 0,5 cm placek i wycinamy foremką ciasteczka. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując niewielkie odstępy. Pieczemy w 200 st. C przez ok 15 minut do delikatnego zarumienienia się boków. Ciastka

Słodka Kraina Wypieków
Migdałowa Pani Walewska 320

się mleka i mieszamy do chwili aż stanie się gęste. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na  puszystą masę, stopniowo dodajemy zimny budyń, a na koniec aromat migdałowy. Przestudzone placki przekładamy masą budyniową i odstawiamy na min. 3 godziny do lodówki.  Smacznego

Słodka Kraina Wypieków
Czekoladowy napoleon 600

ognia, dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Pozostawiamy masę do ostygnięcia. Schłodzoną śmietanę ubijamy, a następnie stopniowo dodajemy ją do masy czekoladowej. Tak przygotowaną masą smarujemy placki, dodatkowo można polać ciasto po wierzchu polewą czekoladową lub czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej

Cynamonowe szczęście
Nominacje do Liebster Blog Award 144

domu-co robisz?  Jadę do mamy Czy jest coś, co nie podoba Ci się w innych blogach/blogerach?   Nie ma Twoja największa katastrofa kulinarna?  Jabłecznik wyglądający jak placek Co robisz, kiedy nie blogujesz?  Spędzam czas z rodziną na łonie natury Skąd najczęściej czerpiesz kulinarne inspiracje?   Z zeszytu mamy Potrawa, która kojarzy Ci się z dzieciństwem

magiczna kuchnia Kasi
Pierogi z kurkami i pietruszkowym masłem 237

wyłożyć ciasto na blat i gdyby nadal się kleiło podsypać mąką i ręczne zagnieść plastyczne, gładkie ciasto. Przykryć ściereczką i pozostawić na 30 minut, by odpoczęło rozwałkować 2 cienkie placki. Wykrawać szklanką lub foremką krążki, nakładać po 1 łyżeczce farszu i dokładnie zlepiać brzegi. Odkładać na ściereczkę w międzyczasie zagotować garnek z osolona wodą. Pierogi gotować w 2 partiach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Moje Bieszczady... 202

wspaniały skansen... Żywiliśmy się głównie w Zajeździe Niedźwiadek w Smereku  choć i dwa razy udało nam się skosztować smakołyków z Chaty Wędrowca w Wetlinie. W Niedźwiadku królowały pierogi, placki ziemniaczane, kotlety schabowe i zupy typu żurek i kapuśniak. W Chacie pożeraliśmy naleśniki giganty, zupę z soczewicy i baraninówkę, pół porcji nam całkowicie wystarczyło by się najeść! niesamowity dach

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tort jagodowy z roladkami 199

Nasączamy go 4 łyżkami likieru o smaku pinacolady. Biszkopt smarujemy połową kremu jagodowego. Przykrywamy go kolejnym blatem ciasta. Znów nasączamy 4 łyżkami likieru.  Smarujemy samą śmietaną. Układamy ostatni placek biszkopta. Wierzch oraz boki wykańczamy reszta kremu jagodowego. Roladę dzielimy na 11 kawałków. Każdy przykładamy do boków tortu. Na wierchu tortu wykładamy borówki amerykańskie do dekoracji

VioletoweKucharzenie