placek - 3000 przepisów (strona:91/200)

Kotlety z cukinii z twardym serem 152

sięgną dzieci. Jeśli pozwolicie im na usypywanie serowych stożków na plastrach cukinii, z większą ochotą zjedzą danie przyrządzane własnymi rączkami. ----------- Podobne: Kotlety z cukinii z kalarepką Kotlety z boczników Placki z cukinii i ziemniaków

Weekendy w domu i ogrodzie
Bezmączne placki owsiane z jabłkiem i bakaliami. 126

okach [ może być dowolny owoc w zależności od sezonu] i przyprawiamy cynamonem. Do płatków wbijamy jajko i dodajemy starte jabłko oraz miód i dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej patelnie smażymy placki z niewielką ilością tłuszczu. Następnie nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowych ręcznikach. Proponuję przed podaniem posmarować dżemem

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Pełnoziarnista tarta migdałowo-porzeczkowa 184

szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, spłaszczyć, zawinąć w folię aluminiową. Schłodzić przez 1 godzinę w lodówce. Piekarnik rozgrzać do 180C. Zimne ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru na cienki placek (ok. 3 mm). Przełożyć do formy, docisnąć, gęsto ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 15 minut. W tym czasie przygotować wypełnienie. Nadzienie porzeczkowo-migdałowe: 500 g czerwonych porzeczek

Pełny talerz
Naleśniki z kalarepą i kurczakiem 184

sól i pieprz do smaku    Wykonanie naleśników : Do misy wlewamy mleko i wodę, wbijamy jajo i miksujemy na gładką masę. Dodajemy szczyptę soli i mieszamy . Smażymy cienkie placki .   Wykonanie farszu : Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w drobną kostkę posypujemy papryką mieloną czerwoną dodajemy sól i pieprz . Zostawiamy

Różowa kuchnia
Placek Borówkowy 222

Witajcie dziś chcemy się z Wami podzielić przepisem na pyszny placek z borówkami. które są dostępne cały rok świeże np. w Lidlu.  Można też użyć jagód  Składniki: Ciasto  200 g mąki,  250 g masła, 4 łyżki cukru pudru, 6 żółtek, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 25 g kakao,  szczypta soli,  500 g borówek

cookpl
Steak z tuńczyka – proste, szybkie 160

każdej strony , jeśli ktoś lubi mocniej wysmażony niż na zdjęciu , zwiększamy czas smażenia o 3 minuty . Zdejmujemy z patelni , polewamy sosem który na niej pozostał . Gotowe , można dodać placki z cukinii , słodki sos chilli lub po prostu co ,kto, lubi   Post Steak z tuńczyka – proste, szybkie pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Słodkie bułeczki z jabłkami i rodzynkami 141

rozpuszczonego masła. Całość zagniatamy na gładkie i elastyczne ciasto, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia do czasu aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto rozwałkujemy  na prostokątny placek grubości ok 1 cm, polewamy resztą rozpuszczonego masła, posypujemy cukrem waniliowym, cynamonem, rodzynkami i pokrojonym w kostkę jabłkiem. Zwijamy wzdłuż dłuższego boku w roladę i kroimy na ok 3 cm plastry

Słodka Kraina Wypieków
Drożdżówki z cynamonem 163

rozpuszczonego masła. Całość zagniatamy na gładkie i elastyczne ciasto, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia do czasu aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto rozwałkujemy  na prostokątny placek grubości ok 1 cm, polewamy resztą rozpuszczonego masła i posypujemy cynamonem wymieszanym z cukrem i cukrem waniliowym. Ciasto zwijamy w roladę  i kroimy na ok 5 cm paski. Każdy

Słodka Kraina Wypieków
Drożdżowe ślimaczki z jabłkami i rodzynkami 180

pokrojone na małe kawałki garść rodzynek ok 10 g rozpuszczonej margaryny cynamon cukier wanilinowy Kiedy ciasto będzie już wystarczająco wyrośnięte, rozwałkowujemy je na stolnicy na  ok 1 cm placek. Smarujemy rozpuszczoną margaryną, a następnie posypujemy cukrem wanilinowym, cynamonem, jabłkami oraz rodzynkami.  Ciasto zawijamy jak roladę i tniemy na ok 4 cm kawałki. Układamy je na tortownicy wyłożonej

Słodka Kraina Wypieków
Ciasteczka korzenne 149

składniki wysypujemy na stolnicę i zagniatamy razem. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na ok 30 minut. Po 30 minutach ciasto wałkujemy na ok 0,5 cm placek i wycinamy foremką ciasteczka. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując niewielkie odstępy. Pieczemy w 200 st. C przez ok 15 minut do delikatnego zarumienienia się boków. Ciastka

Słodka Kraina Wypieków
Migdałowa Pani Walewska 307

się mleka i mieszamy do chwili aż stanie się gęste. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na  puszystą masę, stopniowo dodajemy zimny budyń, a na koniec aromat migdałowy. Przestudzone placki przekładamy masą budyniową i odstawiamy na min. 3 godziny do lodówki.  Smacznego

Słodka Kraina Wypieków
Czekoladowy napoleon 587

ognia, dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Pozostawiamy masę do ostygnięcia. Schłodzoną śmietanę ubijamy, a następnie stopniowo dodajemy ją do masy czekoladowej. Tak przygotowaną masą smarujemy placki, dodatkowo można polać ciasto po wierzchu polewą czekoladową lub czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej

Cynamonowe szczęście
Nominacje do Liebster Blog Award 123

domu-co robisz?  Jadę do mamy Czy jest coś, co nie podoba Ci się w innych blogach/blogerach?   Nie ma Twoja największa katastrofa kulinarna?  Jabłecznik wyglądający jak placek Co robisz, kiedy nie blogujesz?  Spędzam czas z rodziną na łonie natury Skąd najczęściej czerpiesz kulinarne inspiracje?   Z zeszytu mamy Potrawa, która kojarzy Ci się z dzieciństwem

magiczna kuchnia Kasi
Pierogi z kurkami i pietruszkowym masłem 217

wyłożyć ciasto na blat i gdyby nadal się kleiło podsypać mąką i ręczne zagnieść plastyczne, gładkie ciasto. Przykryć ściereczką i pozostawić na 30 minut, by odpoczęło rozwałkować 2 cienkie placki. Wykrawać szklanką lub foremką krążki, nakładać po 1 łyżeczce farszu i dokładnie zlepiać brzegi. Odkładać na ściereczkę w międzyczasie zagotować garnek z osolona wodą. Pierogi gotować w 2 partiach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Moje Bieszczady... 187

wspaniały skansen... Żywiliśmy się głównie w Zajeździe Niedźwiadek w Smereku  choć i dwa razy udało nam się skosztować smakołyków z Chaty Wędrowca w Wetlinie. W Niedźwiadku królowały pierogi, placki ziemniaczane, kotlety schabowe i zupy typu żurek i kapuśniak. W Chacie pożeraliśmy naleśniki giganty, zupę z soczewicy i baraninówkę, pół porcji nam całkowicie wystarczyło by się najeść! niesamowity dach

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania