Pierogi z kurkami to super pierogowy rarytas, idealne pierogi na lato. Wyjątkowo niekłpotliwe i proste do przygotowania. Umyte kurki (jak szybko i sprawnie oczyścić kurki czytaj tutaj ) posiekać, podsmażyć kilka minut z cebulką i farsz gotowy. Mój farsz składa się z samych grzybków, ponieważ nie chciałam zagłuszyć delikatnego, wykwintnego smaku kurek. Ciasto polecam z tego przepisu . Dzisiejsze pierogowe ciasto przygotowane w ramach eksperymentu na bazie maślanki nie do końca mnie przekonało. Zachę... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...