Kupisz je tutaj: kliknij.Wspaniale chrupią! O walorach smakowych i aromatycznych, nawet się nie ma co rozpisywać bo... przecież to oczywiste. :)ZIARNA "PIEKŁO-NIEBO":Prażony słonecznik, sezam, siemię lniane, chili, pietruszka, czosnek "Prażone ziarna słonecznika, sezamu i siemienia lnianego są bogatym źródłem niezbędnych witamin, minerałów, błonnika i kwasów tłuszczowych omega 3 i omega 6. Regularne spożywanie ziaren korzystnie wpływa na przemianę
Wypisz WymalujSolenizant. Selerowe „pochrupanki”.Składniki.3 łodygi selera naciowego5 dag sera Feta1 łyżka jogurtu naturalnego1 łyżka majonezu1 łyżeczka natki pietruszkichilli do dekoracjiWykonanie.Ser Feta zmiksować razem z jogurtem, majonezem i natką pietruszki.Łodygi selera umyte, osuszone ułożyć na półmisku i nałożyć dekoracyjnie krem serowy. Ozdobić papryczką chilli.Babeczki z kremem chrzanowym i oliwkami królewskimi.Składniki.10 babeczek wytrawnych10 oliwek królewskich5 dag naturalnego serka
Kulinarny karnet Christopheratego szukamy w życiu? Różnorodności, emocji, pasji...?"Zapraszam do stołu.Składniki:1 papryka żółta1 papryka czerwona 1 duży pomidor 1/2 pęczek szczypiorku 1/2 pęczek natki pietruszki 1/2 cukiniikilka różyczek brokułu 3 jajka od szczęśliwej kurki1/2 szklanki mleka 1 łyżka mąki dużo pieprzu sos sojowy 3 łyżki oliwy opcjonalnie starty sergarść
pieprzny smaczekcebula 1 por (biała część) 1 czerwona papryka 2 łyżki oleju 1 ząbek czosnku po 1/2 łyżeczki: soli, pieprzu, słodkiej papryki, majeranku, tymiankugarść natki pietruszki odrobina papryczki pepperoni Sposób przyrządzenia: Ugotować korpus z kury razem z piersią na bardzo małym ogniu do momentu zmiękczenia mięsa, bez przypraw. Obraną cebulę
pieprzny smaczekłyżki oliwySuszone grzyby wsypać do garnka, zalać 3 szklankami gorącej wody i odstawić na około godzinę. Następnie ugotować w tej samej wodzie, aż grzyby będą miękkie. Marchewkę, pietruszkę i seler pokroić na małe kawałki, a cebulę i czosnek posiekać. W dużym garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy, zeszklić na niej cebulę oraz czosnek, a potem wrzucić włoszczyznę i chwilę
wyzwania kuchenneZagotować, a następnie zmniejszyć ogień i poczekać aż sos zgęstnieje. Makaron spaghetti ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i dodać do sosu. Wymieszać i posypać posiekaną natką pietruszki
Pasja SmakuCynamonowy Raj(Prażone ziarna słonecznika i sezamu, orzech arachidowy kostka + cynamon, kardamon, goździki)Euforia(Prażone ziarna: słonecznik, dynia, konopie siewne)Piekło-Niebo(Prażony słonecznik, sezam, siemię lniane, chili, pietruszka, czosnek
More food, love and dreamszewnątrz i miękki przez środek ser ten najlepiej podawać na ciepło, bezpośrednio zdjęty z rusztuudekorować plasterki sera klinami z cytryny z posiekanymi świeżymi ziołami takimi jak posiekana natka pietruszki, mięta, bazylia, oreganoKilka prostych i sprawdzonych przepisów na grillowany ser HalloumiGrillowany ser Halloumi Czas przygotowania: 5 minut, czas grillowania: 6 minutSkładniki: 1 opakowanie sera Halloumi oliwa z oliwek Przygotowanie: Rozgrzać grill
naRuszciestrony Smakowity Kąsek.Z podanej porcji wychodzi około 10-11 niedużych kotlecików.Składniki:1,5 szklanki kaszy jaglanejmarchewkacebulajajko2 łyżki otrąb pszennychłyżka mąki pełnoziarnistejsól, pieprz, papryka czerwona, czosnek granulowanynatka pietruszki olej do smażenia *Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy. Cebulę siekamy drobno w kostkę, podsmażamy na maśle lub oliwie. Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Natkę siekamy
Czerwona Porzeczkabardzo lubiane w moim domu w którym mięso drobiowe jest bardziej lubiane niż wieprzowinaSkładniki:.2 udzce indycze po ok.1kg każdysól,pieprz,majeranek4 marchwie2 garście mrożonej fasolki szparagowejdo wywaru:marchew,pietruszka,por,cebula,sól morska Kamis,pieprz Kamis,vegetaWykonanie:Z udzca wyjmujemy kość i ścięgna.Mozemy tez upiec udziec z kością.Ja jeden udziec piekę pozbawiony kości drugi z kością.Mięso
Z Majeczką w kuchnimarchewki,rózyczki kalafiora i plastry cukinii,dodajemy oregano,dusimy kolejne 10 minut.Śmietanę mieszamy z maką,hartujemy odrobiną sosu,mieszamy z zsosem z patelni,zagotowujemy.Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki
Z Majeczką w kuchniwędliny, zółtego sera, plastry pomidory,cebuli, ogórka,rzodkiewek. Drugą kromkę posypujemy przyprawą, przykrywamy tosta, zapiekamy albo grilujemy.Bardzo fajne zestawienie przypraw do tostów (czosnek,sól, majeranek,cebula,cukier, koperek ,natka pietruszki, pieprz czarny,tymianek, bazylia chili ) sprawia że tosty zyskują nowego smaku i nie smakują zawsze tak samo. Zapraszam na stronę Podravki na fb:https://www.facebook.com/pages/Dzie%C5%84-z-Podravk%C4%85/201298713243423?fref=ts
Z Majeczką w kuchnismaku urozmaicenie tradycyjnych gołąków.Mniam...Składniki:pół kg mięsa mielonegopól szklanki ryżu tri colori Podravka2 pęczki botwiny o dużych liściachsól,pieprzczerwona papryka słodka1 litr bulionu warzywnegołyżka suszonych warzyw:marchew, pietruszka,selerWykonanie:Ryż gotujemy w posolonej wodzie ok. 10 minut. Studzimy. Liscie botwiny myjemy, parzymy ok 5 minut we wrzątku. Mięso mielone mieszamy z ryżem, doprawiamy solą, pieprzem ,słodką papryką
Z Majeczką w kuchnirazu odmawiać sobie grilla, tym bardziej ze sezon na niego tak krótko trwa. Zapraszam na pstrąga z grilla.Składniki:2 pstragi po ok.25 dagsok z cytrynypo łyżeczce ziół:pietruszki suszonej,czosnku granulowanego,papryki słodkiej,kolendry,bazylii,tymianku,lubczyksól,pieprz do smaku marynaty4 łyżki oleju rydzowegoWykonanie:Pstraga myjemy,obsuszamy.Wszystkie zioła mieszamy z olejem,dodajemy sok z pół cytryny.Marynata dokładnie obsmarowujemy ryby
Z Majeczką w kuchniporcje1/2 małej cukinii1/2 żółtej papryki1 mała cebula2 ząbki czosnku1/2 papryczki pepperoni (lub chili)1/2 kostki tofu1 szklanka śmietanki 12%po 1/2 łyżeczki:kurkumy, cynamonu, imbiru, suszonej kolendry,suszonej pietruszki, słodkiej papryczki mielonejpieprzsos sojowy do smaku odrobina oleju do smażeniaSiekam cebulę, czosnek i podsmażam na odrobinie oleju. Kiedy będzieszkliste, wrzucam porkojoną w kostkę paprykę, pepperoni, cukinię. Smażę,a gdy stanie
W kuchni Karmel-itki