 Pasztet drobiowy bez pieczenia 198
Pasztet drobiowy bez pieczenia 198pieczenia w piekarniku, a smakuje jak pieczony. Podstawowe składniki to piersi z kurczka i wątróbka drobiowa - na pewno zachwyci Wasze podniebienia. Delikatny w smaku, łatwo się rozsmarowuje, a jednocześnie świetnie się kroi i dobrze trzyma formę. Zniknął w oka mgnieniu! Bardzo polecam! inspiracja: przepis podpatrzony w TV Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 500 g filetów z kurczaka 1 cebula
Gotuj zdrowo!Guten Appetit! Pierś kurczaka pieczona z pomidorem, cukinią i mozarellą na kaszy bulgur 284
Pierś kurczaka pieczona z pomidorem, cukinią i mozarellą na kaszy bulgur 284zalewy i również pokroić, najpierw wzdłuż na pół, a potem w poprzek, tak żeby powstało 14 plasterków. Piersi kurczaka umyć, oczyścić z błonek i osuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić delikatnie solą oraz pieprzem i położyć płasko na desce. W każdej z piersi ostrym nożem zrobić 7 nacięć od góry, mniej więcej co centymetr, nie przecinając mięsa do końca. Tak przygotowane kawałki(...)mozzarelli (będzie ciasno). Posypać po wierzchu suszoną bazylią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ᵒC na 25 minut. Kaszę bulgur ugotować według przepisu na opakowaniu. Standardowo najczęściej jest to gotowanie w osolonej delikatnie wodzie w proporcji 2:1. Na talerz nałożyć kaszę bulgur, a na nią upieczoną pierś kurczaka. Natychmiast podawać. 1 porcja to ok. 370kcal , węglowodany: 35g. białko
Dietolog Szaszłyki z kurczakiem i warzywami w ajvarze 416
Szaszłyki z kurczakiem i warzywami w ajvarze 416dopisuje, można upiec je w piekarniku i cieszyć się lekkim obiadem w domu. Marynata ajvarowa sprawdza się do nich doskonale. Najlepiej przyrządzić je kilka godzin lub dzień wcześniej. Gotowe szaszłyki podaję z sosem czosnkowym w wersji konkretnej, a w wersji lekkiej po prostu z ajvarem. Składniki (na 10 szaszłyków): 1 podwójna pierś z kurczaka 2 małe cukinie 3 papryki (mogą(...)pieprz Sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 mały, wyciśnięty ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli, pieprzu, cukru, oregano lub czosnku niedźwiedziego Pierś z kurczaka myjemy, czyścimy z błon i kostek. Dzielimy na 20 kawałków. Solimy i wrzucamy do bardzo dużej miski. Cukiniom odkrawamy końce i każdą dzielimy na ok. 15 plastrów. Pieczarkom odrywamy
Poezja smaku Pesto z dyni z grillowanym kurczakiem i suszonymi pomidorami oraz serem Comte 298
Pesto z dyni z grillowanym kurczakiem i suszonymi pomidorami oraz serem Comte 298gram makaronu razowego pół szklanki puree z dyni (dynię pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut, następnie blenderujemy na gładki krem) 1/4 szklanki nasion słonecznika 50 gram francuskiego sera Comte lub innego twardego o delikatnym smaku i zapachu 7 suszonych pomidorów 250 gram piersi kurczaka łyżka oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej sól pieprz chili
Mango Papaja Cukinia faszerowana kaszą jaglaną 186
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną 186spędzić przy piekarniku, ale jeśli zrobimy od razu większą ilość to następnego dnia potrawę wystarczy tylko podgrzać. Zostałam ostatnio zasypana dobrodziejstwami z działki mojej Cioci dlatego w tym tygodniu będzie u nas duuużo warzyw :) Cukinia faszerowana kaszą jaglaną Składniki na 4 porcje: 4 średnie cukinie 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula
Smak mojej kuchni FIT Nuggetsy 180
FIT Nuggetsy 180mięsa w mięsie. Nuggetsy można również upiec w piekarniku, jednak będą mniej chrupiące niż te smażone na niewielkiej ilości oleju. Polecam serwować je z pieczonymi, domowymi frytkami, surówką oraz bardzo prostym sosem na który przepis podałam niżej. Składniki na 3 porcje: 500 g piersi z kurczaka Bułka tarta pełnoziarnista 3 łyżki mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka papryki słodkiej Szczypta kurkumy
Czarnawisienka Grillowany kurczak z warzywami 220
Grillowany kurczak z warzywami 220ulubione zioła (u mnie: prowansalskie, papryka chilli, przyprawa do kurczaka) W misce przygotowujemy marynatę, mieszamy składniki. Wkładamy pokrojone mięso (obtoczyć z każdej strony) i odstawiamy do lodówki na ok 2 godz. Następnie mięsko grillujemy w piekarniku nagrzanym do 220°C - po kilka minut z każdej strony. W momencie, kiedy piersi się grillują, na patelni podgrzewamy 2 łyżki oliwy
Alutka-Gotuje Pierogi a’la kebab 333
Pierogi a’la kebab 333masła lub margaryny -1 jajko -łyżka cukru -1 łyżeczka soli -1 łyżka oregano Nadzienie: -500 g pieczarek -1 cebula -1 czerwona papryka -1 puszka kukurydzy -1 pierś z kurczaka (około 500 g) -około 250 g sera żółtego -2 łyżki ketchupu -przyprawa gyros -sól, pieprz Dodatkowo: -1 jajko, roztrzepane, do posmarowania pierogów Przygotowanie --> Ciasto: --> Do miseczki kruszymy drożdże, dodajemy łyżkę cukru(...)wyrabiamy do momentu kiedy będzie miękkie i elastyczne. Formujemy je w kulę i przekładamy do dużej miski posypanej mąką do wyrośnięcia na około 1 godzinę (przykryte ściereczką). --> Nadzienie: --> Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa. Podsmażamy na patelni do zrumienienia. --> Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, większe możemy pokroić na jeszcze mniejsze części. Cebulę kroimy
Marta Gotuje Burrito kurczakiem, awokado i batatem. 234
Burrito kurczakiem, awokado i batatem. 234papryczki chilli 1 łyżeczka oregano natka kolendry 1 łyżka miodu sól i pieprz cukier oliwa Wykonanie: Pierś z kurczaka natłuścić oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową. Tak samo postąpić z batatem. Umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni. Kurczaka wyjąć po 1/2, a batata po 1 godzinie. Ostudzić. Batata obrać
zadanie-gotowanie Kurczak w tempurze z sosem śliwkowym i smażonymi warzywami / Chicken tempura with plum sauce and vegetables 255
Kurczak w tempurze z sosem śliwkowym i smażonymi warzywami / Chicken tempura with plum sauce and vegetables 255zrobić wszystko równocześnie a połówek był zachwycony efektem. Resztę dojadł następnego dnia, gdyż kurczak odgrzany w piekarniku ponownie nabiera chrupkości. Polecam! Scroll down for recipe in English Kurczak w tempurze z sosem śliwkowym i smażonymi warzywami (4 porcje) Składniki na kurczaka: 2 całe piersi kurczaka bez skóry, pokrojone na 1 cm paski 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1 duże jajko, rozbełtane
karmelowy Kokosowy kurczak na sałatce ze szpinaku 214
Kokosowy kurczak na sałatce ze szpinaku 214wiórków kokosowych - dwie garści szpinaku - pół garści pomidorków koktajlowych - ziołowy winegret Przygotowanie: Umytą i osuszoną pierś kurczaka kroimy po skosie na mniejsze kawałki. Lekko rozbijamy i nacieramy mielonym imbirem. Obtaczamy w wiórkach kokosowych i układamy na blasze wyłożonej papierem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210 st. na około 15 minut. Szpinak płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do miski
W poszukiwaniu inspiracji Kurczak nadziewany suszonymi pomidorami i mozzarellą w sosie pomidorowym 237
Kurczak nadziewany suszonymi pomidorami i mozzarellą w sosie pomidorowym 237również drugą pierś z kurczaka. Naczynie żaroodporne delikatnie posmarowałem oliwą i ułożyłem w nim wcześniej przygotowane piersi z kurczaka w ten sposób, aby miejsce, gdzie łączy się zawijane mięso znajdowało się u góry, co powinna zapobiec wylaniu się sera. Mięso umieściłem w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 stopni. Do małego garnka wlałem dwie łyżki oliwy. Do zimnej oliwy dodałem
Wyprawy kulinarne Kurczak nadziewany pieczarkami zapiekany w cieście francuskim 447
Kurczak nadziewany pieczarkami zapiekany w cieście francuskim 447papierem do pieczenia i przekroić na dwa równe kawałki. Na środku każdego kawałka ułożyć nadzianą pierś kurczaka. Ciasto z boków ponacinać w paski o szerokości ok 2cm. Następnie paski ciasta zaplatać na przemian jak warkocz. Zawinięte piersi posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać ok 30-40 minut aż ciasto dobrze się przyrumieni. Gotowe mięsko
Monia miesza i gotuje bakłażany z grilla piekarnikowego... 206
bakłażany z grilla piekarnikowego... 206przeciąć wzdłuż, usunąć łyżeczką miąższ, posolić i zostawić na 30 minut, następnie opłukać pod zimną wodą pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, na oleju zrumienić, dodać kucharka do smaku i wymieszać z marynatą bakłażany nadziać marynatą, położyć na ruszcie kratce umieszczonej w blaszce piekarnik nagrzać na 220 C, grill duża powierzchnia, grillować z 30 minut, na każdy bakłażan dać grubszy plaster
W Mojej Kuchni Lubię Roladki z kurczaka ze szparagami 298
Roladki z kurczaka ze szparagami 298lodowatej wody, aby przerwać proces gotowania. Osuszamy na ręczniku papierowym i przecinamy na pół. 2. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Przecinamy poziomo na dwie równe części. Przykrywamy kawałkiem folii i rozbijamy na cieniutki kotlecik. Każdy kotlecik przecinamy na pół. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Na desce rozkładamy Plasterek szynki, na nim kładziemy drobiowy kotlecik
My Culinary Art Galantyna z kurczaka 300
Galantyna z kurczaka 300kawałkami piersi. Skórę na dnie wysmarować połową farszu, ułożyć na nim połowę piersi, następnie wątróbkę, ponownie piersi. Następnie posmarować pozostałą częścią farszu i dokładnie przykryć skórą. Całość polać łyżką bulionu. Foremkę z kurczakiem ustawić w naczyniu z ciepłą wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Wyjąć foremkę z kurczakiem i ułożyć na niej deskę (przyciskając
królestwo garów Pieczona pierś z kurczaka z puree z buraka, twarożkiem wędzonym i cukinią 299
Pieczona pierś z kurczaka z puree z buraka, twarożkiem wędzonym i cukinią 299Dodatki: - pół cukinii - 50g twarogu wędzonego - 50ml jogurtu naturalnego - łyżka miodu Przygotowanie: Kurczak: Piersi myjemy, oczyszczamy, osuszamy, po czym marynujemy w oliwie, sosie sojowym i drobno posiekanym czosnku (najlepiej przez noc). Pieczemy w nagrzanym do 175 stopni C piekarnik około 20-30 minut. Puree: Buraki gotujemy w wodzie, aż będą delikatnie miękkie (można upiec w piekarniku
Sajkofanka smaku