rigatoni, czyli grube duże rurki, podobne do cannelloni, ale zdecydowanie jednak mniejsze. Dzisiaj przepis na kolejny makaron, kolejny raz zapiekany w piekarniku. Takie danie pasują mi chyba najbardziej. Składniki: dwie garści makaronu rigatoni 300 g piersi z kurczaka 1 czerwona cebula 500 ml pomidorowej pasaty 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka mąki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron gotujemy al dente
Delusional Trinekoła, na które nakładać przyrządzony farsz. Każdego pierożka dobrze skleić. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać np. sezamem czy czarnuszką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 20 minut. Składniki na farsz: 1 pojedyńcza pierś z kurczaka 1 cebula 1 mała marchewka 2-3 łyżki startego żółtego sera przyprawa gyros ostra papryka pieprz 2 ząbki czosnku olej Pierś kroimy
Walijskie PichcenieMyślę, że to również dobry pomysł na kolację dla gości- ponieważ można je wcześniej przygotować i w odpowiednim czasie włożyć do piekarnika i gorąca kolacja gotowa. SKŁADNIKI: 2 woreczki ugotowanego ryżu w vegecie duża pojedyncza pierś z kurczaka(około 500g) przyprawa gyros 2 łyżki masła klarowanego oliwa z oliwek cebula szalotka kilka pomidorków koktajlowych kilka plastrów boczku wędzonego
Kuchnia Beatykalafiora Gordona Ramsaya Sałatka jajeczna z awokado Marchewki glazurowane w miodzie Gordona Ramsaya Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Pieczone piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i bazylią Makaron z kurczakiem w sosie teriyaki Chrupiące frytki z cukinii z piekarnika Pyszna sałatka jajeczna Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami Pikantna zupa tajska z makaronem Szybkie kakaowo-kawowe ciastko z mikrofalówki (bez jajek
karmelowyoregano, bazylia, papryka ostra czerwona, czosnek granulowany, sól Pierś z kurczaka płuczemy. Koncentrat pomidorowy mieszamy z przyprawami i dokładnie smarujemy nim pierś, następnie Kurczaka układamy w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35 minut. Smacznego
Moje-pitraszenieSery śródziemnomorskie zmieszać ze sobą i pokruszyć na mini tarty. Oliwki i pomidorki pokroić w talarki i ułożyć wraz z podsmażonymi piersiami z kurczaka na mini tartach oraz posypać ziołami prowansalskimi. Piec około 20 - 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 210ºC. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychkruszonki możemy dodać jeszcze trochę tartego parmezanu lub mozzarelli. Kurczaka wyciągamy z marynaty i układamy w formie żaroodpornej. Na każdą pierś wykładamy łyżeczką "kruszonkę" i dokładnie pokrywamy nią całą powierzchnię mięsa. Tak przygotowanego kurczaka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut. Smacznego
Plate of Joystron solą i pieprzem. Smażymy na oliwie z dodatkiem masła. Na dnie naczynia do zapiekania układamy warstwę puree, następnie kładziemy piersi kurczaka, na których układamy pokrojonego pomidora, a na nim plastry sera mozzarella. Zapiekankę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni (termoobieg) i zapiekamy około 15 minut. Jednego plasterka zabrakło ;) SMACZNEGO
Kredowe MenuWykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w małe paseczki lub kwadraciki wg uznania.Posypujemy przyprawą gyros. Składniki marynaty mieszamy, dodajemy przecisnięty czosnek. Wkładamy piersi z kurczaka na noc.Na drugi dzień wyjmujemy z marynaty, obtaczamy w pokruszonych krakersach. Pieczemy w piekarniku ok 1/2 godz
Z Majeczką w kuchniboczku wędzonego surowego w plastrach 100-150 g twarogu wędzonego chilli w płatkach Przygotowanie: Piersi z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i przeciąć wzdłuż, tak by powstała kieszonka. Do powstałej kieszonki włożyć twaróg, całość zawinąć plastrami boczku i posypać chili. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180*C do zarumienienia boczku. W trakcie pieczenia podlewać piersi sokiem wypływającym z mięsa. SMACZNEGO
Malinowo w kuchniłyżki masła 1 łyżka mąki 3/4 szklanki mleka zioła prowansalskie przyprawa do kurczaka sól pieprz 1 jajko Wykonanie:Pierś z kurczaka nacieramy przyprawą do kurczaka i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy na 10 minut, po tym czasie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut ( tak aby mięso nie było surowe).Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle(...)dziurką (2 kółka z dziurką na 1 bez), smarując z każdej strony jajkiem. Małe kółeczka układamy również na blaszce i smarujemy jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.Upieczoną pierś kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli i pieczarek. W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę, smażymy, dolewamy mleko. Ciągle mieszając, czekamy aż sos zgęstnieje
Czerwona PorzeczkaWtorek numer 14! Zapraszam Was na bardzo proste danie, z którym na pewno każdy sobie poradzi i będzie mógł cieszyć się trochę innym wydaniem pospolitego kotleta ;) Składniki: połówka piersi z kurczaka ( około 400g) 200g pieczarek 100g żółtego sera cebula jajko i bułka tarta do panierki sól, pieprz Mięso dzielimy na 3 części i rozbijamy na kotlety. Oprószamy solą i pieprzem(...)stron na rumiano. Na każdy kotlet nakładamy pieczarki i cebulę, wierzch posypujemy startym serem. Zapiekamy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. U mnie dodatkiem był ryż, ale do takiego kotleta będą też pasowały inne dodatki. Rozliczenie: pierś z kurczaka- 6zł cebula- 0,30zł ser żółty- 1zł przyprawy- 1zł pieczarki- 3zł jajko- 0,50zł torebka ryżu- 0,70zł
Czerwona Porzeczkanastępnie w bułce tartej. Smażymy na rumiano na oleju. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 15-20 minut (czas pieczenia zależy od wielkości kotletów) Podajemy z plasterkiem masła na kotlecie. Pierś z kurczaka z masłem ziołowym
O kuchni z uczuciemrobiłem niestety tylko wykorzystałem gotowe, które kupiłem podczas tygodnia greckiego w Lidlu. Po podgrzaniu w piekarniku pęcznieją i można wyciąć w nich kieszonkę i nadziać czym macie ochotę, u mnie jako nadzienie wykorzystałem kurczaka i warzywa :) Składniki : filet z piersi kurczaka 1/2 papryki czerwonej 1/2 cebuli żółtej 1 pieczarka 2 ogórki konserwowe kilka pomidorków(...)oliwek Przyprawy : pieprz czarny pieprz ziołowy papryka wędzona Filet z piersi kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy, po czym kroimy na kawałki. Obtaczamy kawałki mięsa w oliwie z oliwek i przyprawiamy pieprzem czarnym, ziołowym i papryką wędzoną. Czosnek kroimy w płatki i układamy na kurczaka. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paski. Pieczarkę obieramy i kroimy w plastry
Parowar FacetaKęski drobiowe - mogą stanowić dodatek do obiadu, lub samodzielną przekąskę. 1 podwójna pierś z kurczaka3 łyżki oleju rzepakowego1 łyżka ostrego ajvaru przyprawa typu vegeta, pieprz, odrobina
Praktyczna plprzepis tutaj -> klik 2 małe cebule por 1 marchewkę 1 pietruszkę - korzeń oliwę z oliwek 250 ml wody Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni . Kurczaka myjemy i oczyszczamy. Obrane warzywa umieszczamy w środku kurczaka. Przygotowanym wcześniej masłem czosnkowym nacieramy piersi z kurczaka pod skórą . Resztkę masła rozprowadzamy równomiernie po całym kurczaku i dokładnie wmasowujemy. Polewamy kurczaka oliwą z oliwek. Kurczaka
Kolejny blog o gotowaniufacebookowej Psi Fan i tak w niedzielę do piekarnika powędrował kurczak, szprotki i wątróbka. Jimmy obstawiał kuchnię od samego rana, a przysmaki zniknęły w oka mgnieniu. Zróbcie je, a Wasze psiaki już nigdy nawet nie powąchają tych sklepowych. ;) Suszone mięso i ryby dla psa: ok. 30 wędzonych szprotek 200 g piersi z kurczaka 200 g mięsa z udek kurczaka(...)wątróbkę. Każdą szprotkę owijamy jednym cienkim kawałkiem kurczaka i układamy na papierze do pieczenia. Pierś z kurczaka nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Możecie przełamać je na mniejsze kawałki lub nabijać na całe patyczki i odpowiednio przekładać je przez kratki w piekarniku. Suszenie: Temperatura - 60-70ºC z termoobiegiem i uchylonymi drzwiczkami Czas suszenia zależy od konkretnego mięsa: kurczak suszony
Cooking Monsterdodawano między innymi: móżdżek jagnięcy, jądra kogucie,szpik kostny, grasicę cielęcą..... Dzisiaj przepis został znacznie uproszczony i jak dla mnie na szczęście :) SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 1 pierś z kurczaka 1/ cebuli 6 pieczarek 1 jajko na sos beszamel 1 łyżka masła 1 łyżka (płaska) mąki mleko sól pieprz gałka muszkatołowa A jak to zrobić: Z ciasta francuskiego(...)wykrojonym środkiem. Małe kółeczka również umieścić na blasze. Całość posmarować jajkiem i piec około 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Cebulkę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzane masło, aby się zeszkliła. Dodajemy drobno pokrojoną pierś z kurczaka i drobno pokrojone pieczarki. Całość podsmażamy8-10 minut. Odstawiamy. W rondelku roztapiamy 1 łyżkę masła i dodajemy płaską
Kuchnia w opałachSzaszłyki z kiełbasą, kurczakiem i warzywami to prosta, ale bardzo pyszna potrawa, którą można przygotować na grillu albo w piekarniku. Ponieważ sezon grillowy w pełni, przepis na pewno się przyda. Szaszłyki mogą być przygotowane na wiele różnych sposobów, z różnymi rodzajami mięs, warzywami, a nawet owocami. Poniżej prezentuję przepis z moimi ulubionymi dodatkami, składniki są na tyle uniwersalne, że powinny(...)smaczniejsze. Składniki (na około 12 sztuk): 2 laski kiełbasy 2 piersi z kurczaka 2 papryki czerwone lub innego koloru mała cukinia 4 cebule papryka słodka, papryka ostra, majeranek, rozmaryn, czosnek w proszku, pieprz ziołowy, pieprz, sól (można również użyć gotowej przyprawy do grilla) olej (ok. 2 łyżki) Przygotowanie Kurczaka i papryki kroimy w większą kostkę. Cebule, cukinię i kiełbasę kroimy
e-PrzepisyKulinarne