Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki i układamy na ziemniakach. 4. Następnie na całej powierzchni rozkładamy zamarynowane piersi z kurczaka. 5. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy około 60 minut w temp. 200 stopni. 6. Wyciągamy zapiekankę z piekarnika, ściągamy folię i rozkładamy starty żółty ser. 7. Zapiekankę pieczemy jeszcze około 30-40 minut w zależności od ziemniaków aż będą
Kuchnia u Bietkiobieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie, odcedzam. Do naczynia do zapiekania przekładam pesto, układam na nim szparagi. Pierś z kurczaka kroję na trzy części , posypuję przyprawą do kurczaka i odstawiam na 30 minut. Układam na szparagach, dodaję pomidorki. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni, wstawiam pokrojoną bułkę na kromki. Jak będą chrupiące wyjmuję je z piekarnika i wstawiam
wesoła kuchniapatelnię 1 łyżeczka oleju rzepakowego przyprawy: kebab-gyros, czosnek granulowany, sól himalajska, suszone pomidory Sposób przygotowania: Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Mieszamy z pozostałymi składnikami. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w rozgrzanych piekarniku przez 35 minut w 180 stopniach. Smacznego! Zapraszam po więcej porad i przepisów
Truskawkowa Fiestawymieszać ze skórką pomarańczową i sokiem z pomarańczy. Do torebki do pieczenia wlać sok z pomarańczy, włożyć gałązki tymianku, piersi kurczaka, zamknąć torebkę i porządnie zamieszać (mięso musi być całe „wytytłane” w soku). Torebkę ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni na godzinę i 20 minut. *kurczak kukurydziany zastawa
królestwo garówpierś z kurczaka olej ( ten z pomidorów) ser żółty do starcia. Przygotowanie: Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy solą i pieprzem (możemy też dodać trochę papryki słodkiej) i pieczemy albo w piekarniku lub tak jak ja na grillu elektrycznym aż się przyrumienią. Bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek rozdrabniamy blenderem, dodajemy 3 łyżki
Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...pierś z kurczaka olej ( ten z pomidorów) ser żółty do starcia. Przygotowanie: Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy solą i pieprzem (możemy też dodać trochę papryki słodkiej) i pieczemy albo w piekarniku lub tak jak ja na grillu elektrycznym aż się przyrumienią. Bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek rozdrabniamy blenderem, dodajemy 3 łyżki
Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...przygotowania: Sos czosnkowy: majonez mieszamy z jogurtem i wyciśniętym czosnkiem.Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Pierś z kurczaka marynujemy w oliwie i przyprawie do gyrosa przez min.3 godziny.Następnie wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pekinkę myjemy,kroimy.Tak samo postępujemy z resztą warzyw. Wszystkie składniki łączymy ze sobą.Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Wielki apetytsól) Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki lub paski. Przekładamy je do miski, dodajemy jogurt grecki wraz z przyprawami,dokładnie mieszamy i odstawiamy na 1h. Po tym czasie wyciągamy Nasze mięso i obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych lub w samej mące kukurydzianej. Wszystkie kawałki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 30min w piekarniku nagrzanym(...)potrzebują dłużej się piec, więc wkładamy je pierwsze do piekarnika. Sos czosnkowy: kilka łyżek jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku szczypiorek pieprz i sol Jogurt grecki mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekanym szczypiorkiem i doprawiamy solą i pieprzem. SMACZNEGO A jeśli szukasz innego przepisu na danie z piersią z kurczaka, to może spodoba Ci się ⇒⇒ PIECZONA PIERŚ KURCZAKA Z SEREM
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiiprzepisy z kalafiorem: Zupa kalafiorowa z liści i głąba Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem Zupa krem z kalafiora Sałatka z kurczakiem i kalafiorem Zupa krem kalafiorowa Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą Sałatka z kalafiorem i majonezem Kotlety mielone z kalafiorem Sałatka z kalafiora Kalafior marynowany z marchewką Przepis, Kalafior pieczony w piekarniku. Składniki : 1 kalafior 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżeczka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięukłon wobec tych którzy niekoniecznie tolerują jego obecność w kuchni. Zapiekankę podawać od razu po wyjęciu z piekarnika, wtedy jest najsmaczniejsza, doskonale wpisze się w jednodaniowy obiad jak i ciepłą pożywną kolację. Składniki: 2 torebki ryżu 1 mała pierś kurczaka 2 małe cukinie 2 duże cebule 1 czerwona papryka 1 świeży brokuł 3 łodygi selera naciowego(...)miękkości różyczki brokułu. Filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę, posolić. Cebulę i czosnek obrać pokroić w kostkę, wydrążoną z nasion paprykę w paski lub kostkę, tak samo selera naciowego, cukinię pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę z chili, dodać kurczaka ,wrzucić czosnek z cebulę, smażyć aż kurczak będzie miękki , po chwili dodać resztę warzyw
Wanilia i Kardamonobgotowujemy ok 10 min. Wylewamy na sitko ,żeby obciekł z wody. Pierś płuczemy, wycieramy ręcznikiem papierowym, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i obsmażamy na odrobinie oleju. Ciasto rozwałkowujemy, najlepiej przez folię, ponieważ może się kleić. Wykładamy do formy i wyciskamy na boki. Zapiekamy w piekarniku na termoobiegu 150 st. ok. 10 min. lub bez termoobiegu
W kuchennym oknie Ewytalerzy ;) Składniki na 4 porcje na formę do tarty o średnicy 27cm: 1 porcja gotowego ciasta na tartę - przepis własny na Idealne ciasto na tartę TU 350g piersi z kurczaka - 1 cała mała lub więcej, zależy jak bardzo sycącą potrawę chcemy mieć 300g szpinaku mrożonego [2/3 opakowania] - rozdrobniony lub liście; ważony jeszcze zamrożony; można też użyć szpinaku w brykietach 100g(...)minut w 200C w nagrzanym wcześniej piekarniku - opcja góra-dół, środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu. Koniecznie potem wystudzić - w ten sposób spód nie namoknie od nałożonej masy . Cebula, czosnek, pieczarki, szpinak i kukurydza W międzyczasie przygotować pozostałe składniki. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w małe kawałki i podsmażyć na patelni na oliwie do przyrumienienia. Zdjąć z patelni
Grunt to przepis!łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 7 g drożdży instant 200 ml gorącej wody 2 ząbki czosnku Masło Oliwa z oliwek Sałatka: 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Ostra czerwona papryka Cząber 1/3 szklanki słodkiego wina 10 pomidorków koktajlowych 1 ogórek szklarniowy 1 czerwona cebula ½ pęczka szczypiorku 150 g sera feta 2 łyżki orzeszków ziemnych solonych Do misy(...)ściereczką i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie pieczemy w nagrzanym do 220*C piekarniku przez 15-20 minut. Po wystudzeniu kroimy na plastry. Każdy smarujemy masłem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podgrzewamy na patelni z oliwą z oliwek. Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do mięsa, ostrą czerwoną papryką oraz cząbrem. Smażymy na patelni
VioletoweKucharzeniesobie sprawy jak mi tego brakuje. Efekt gotowania też zadowalający. Mimo szwankującej dolnej grzałki piekarnika zapiekanka wyszła smakowicie ;) Receptura warta wypróbowania. Taka jak lubię - prosta, a pełna smaku. Sprawdźcie sami. Składniki: (na średnie naczynie żaroodporne): 1/2 opakowania makaronu (u mnie świderki) 1/2 średniej piersi z kurczaka 1/2 opakowania śmietany najlepiej 12 % (u mnie 18%) 20 dag pomidorów paprykowych (żółtych(...)mięso i pomidorki. Wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Przekładamy serem żółtym. Na wierzch również posypujemy serem oraz słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Zapiekamy ok 30 w sprawnym piekarniku. Mój wymagał trochę więcej czasu ;) My posypaliśmy zapiekankę świeżą rukolą, a Syn zażyczył sobie tonę keczupu. Pysznie wyszło. Polecam. Prosty, sycący obiad, a tak pełen smaku. Dokładkę każdy zaliczył
Kuchnia po mojemuserka twarogowego i przypraw. Później pozostaje tylko uformowanie mięsa w folii i pieczenie Domowa wędlina drobiowa z żurawiną Drukuj przepis Składniki -600 g mięsa z kurczaka *(ja użyłam mięsa z ćwiartek) -3 łyżki serka twarogowego na kanapki (śmietankowego) -garść suszonej żurawiny -2 ząbki czosnku -sól, pieprz, gałka muszkatołowa -łyżeczka ziół prowansalskich (opcjonalnie) Przygotowanie --> Mięso mielimy przez(...)Folię nakłuwamy w kilku miejscach wykałaczką. Tak przygotowane mięso przekładamy do naczynia np. żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Pieczemy przez około 60 minut. Odstawiamy do wystudzenia, po czym kroimy na kawałki. --> Smacznego Notatki *nie polecam samej piersi z kurczaka - wędlina może wyjść za sucha Post Domowa wędlina drobiowa z żurawiną pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje
Marta Gotuje