Frango na púcara – Prosty kurczak jednogarnkowy po portugalsku

Frango na púcara – Prosty kurczak jednogarnkowy po portugalsku

Frango na púcara – Prosty kurczak jednogarnkowy po portugalsku

Przepis na : obiad

W jednej z popularnych sieci sklepów trwa tydzień portugalski. Mnogość produktów dobrej jakości i ciekawe przepisy zachęciły mnie do wypróbowania jednego z nich i NIE ŻAŁUJĘ! Frango na púcara to po portugalsku „ Kurczak w glinianym garnku „, czyli cały kurczak podzielony na kawałki pieczony w garnku z warzywami (z braku glinianego-użyłam żeliwnego). Przepis zmodyfikowałam i wyszło danie tak pyszne, iż nie mogłam uciszyć mlaskających gości, których uraczyłam tym obiadkiem. Danie jest banalnie PROSTE... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Delicja

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

mojadelicjamojadelicja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, szynka, pomidor, ciekawe przepisy, mięso, sosy, skrzydełka, pierś, mielone, piersi, obiad, czosnek, kurczak pieczony, ziemniak, warzywa, polewa, sałata, pączki, ziemniaki, kolacja, rosół, dania z kurczakiem, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, danie jednogarnkowe, mięsa pieczone, dania obiadowe, uda z kurczaka, sos do sałaty, podudzia z kurczaka

Inne przepisy z Moja Delicja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.