pierś z kurczaka z piekarnika - 2441 przepisów (strona:44/163)

Krokiety z piersią z kurczaka i warzywami 177

mikrofali żeby środek był ciepły (można też do piekarnika). Potrawa bierze udział w konkursie z Apetiną, polecam ten serek:)   maka, 250 g(ok. 1,5 szkl.) woda 200 ml mleko 400 ml sol, szczypta 1 jajko  2 łyżki oleju   Na farsz : 2 filety z piersi z kurczaka 1 por 1 puszka groszku - odjęłam z puszki 2 łyżki

Kubki smaku
Sałata z warzywami i paluszkami z kurczaka w kremowym sosie 188

postaci szerokiej gamy warzyw, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Kolorowe warzywa, z których każde w odmienny sposób zbawiennie wpływa na nasze zdrowie, a do tego lekki kurczak pieczony w piekarniku bez topienia go w tłuszczu. A i jeszcze kremowy sos, tutaj mały grzeszek w postaci 1 majonezowej łyżki, którą swoją drogą z czystym sumieniem można pominąć przygotowując to danie(...)Jest lekko, chrupiąco i smakowicie :) Tak jak lubię najbardziej :) Składniki Sałata lodowa, 1 pomidor, 1 mały ogórek, pół papryki, pół czerwonej cebuli, garść oliwek czarnych, garść kukurydzy, parmezan, 1 pierś z kurczaka, przyprawa do kurczaka, sól, pieprz, 2 szklanki płatek kukurydzianych, pestki słonecznika Do sosu pół szklanki jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz, zioła prowansalskie, kilka kropel soku

Mój Smak na Życie
Łosoś ze szparagami 214

Łosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami podana z plackami ziemniaczanymi 150

kurczaka faszerowana:Piersi z kurczaka nacinamy z pomocą noża tworząc w nich kieszonki. Wcześniej przygotowany farsz wkładamy do naszych kieszonek. Piersi dokładnie spinamy wykałaczkami. Podsmażamy nasze piersi z farszem na rozgrzanej oliwi z obu stron. Tak aby się ładnie zarumieniły.  Następnie piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego posypujemy pieprzem i słodką papryką. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego(...)jogurtowo-czosnkowy:Do miseczki wlewamy jogurt i za pomocą praski przeciskamy czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy.PODANIE:Upieczone piersi z kurczaka kroimy pod skosem na pół. Układamy na talerzu w towarzystwie naszych placków ziemniaczanych. Sosem czosnkowym polewamy placki lub podajemy go osobno w sosjerce.SMACZNEGO

kulinarnyJa
Sznycle z kurczaka w smakach Hiszpanii 196

sól olej Piersi kurczaka rozbić na mniej niż 1 cm grubości. Posypać piersi po obu stronach solą i pieprzem. Jedną stronę posypać kozieradką i odrobiną papryki wędzonej. Podzielić piersi na mniejsze sznycle. Na stronę oprószoną papryką położyć plasterki chorizo, na nią plastry ananasy. Przykryć plastrami sera żółtego. Sznycle ułożyć na blasze polanej olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni(...)mnie smakiem. Były twarde i smakowały podobnie do kupionych w Polsce zimą. Ja na szczęście mam jeszcze swoje, które zostały zerwane z krzaków zielone, a dojrzewają pod przykryciem. ----- Podobne: Kurczak w wersji portugalskiej Roladki z kurczaka z k. węgierską Roladki z kurczaka z sorgo

Weekendy w domu i ogrodzie
Muszle faszerowane bakłażanem i kurczakiem 181

Muszle makaronowe nadziewane bakłażanem, filetem z kurczaka i gorgonzolą zapiekane w sosie pomidorowym. Można je przygotować wcześniej i później tylko zapiec w piekarniku. To dane na

Moja Galeria Smaku
Bułka z wkładką 188

osób): pojedyncza pierś z kurczaka dwie małe bagietki z biedronki troszkę startego sera żółtego 1/4 kostki masła ser żółty w plastrach dwa ząbki czosnku natka pietruszki jajko garść mąki olej sól, pieprz Pierś pokrój pod skosem na paski przypominające rozmiarem paluszki rybne. Powinny mieć długość ok 5-7 cm i grubość ok 2 cm. Rozgrzej piekarnik: 200 stopni z termoobiegiem(...)Następnie dokładnie obtocz kawałki najpierw w rozkłóconym jajku, a potem w mące. Rozgrzej patelnię porządnie i wlej na nią trochę oleju. Gdy temperatura będzie już wysoka, przełóż paluszki z kurczaka na patelnię. Obsmaż porządnie z każdej strony. Obracaj je często, żeby się nie przypaliły. Gdy kurczak będzie gotowy w środku, zdejmij go z patelni i odłóż na ręcznik papierowy, żeby

manslogblog
Pierś z kurczaka w cieście francuskim. 850

proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Gorąco polecam i zapraszam! Składniki: podwójna pierś z kurczaka płat ciasta francuskiego łyżka majonezu 50 g sera jajko sól, pieprz Przygotowanie:  Piersi z kurczaka oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy na dużym ogniu przez ok. 2 min z każdej strony do złotego koloru.  Płat ciasta francuskiego dzielimy na dwie równe części, każdą(...)część smarujemy cienką warstwą majonezu, na połowę układamy filet, kawałeczek sera i dokładnie zwijamy, aby nie było dziurek. Smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 25-30 min w zależności od rozmiaru piersi.  Serwujemy z makaronem (przepis tutaj) i salsą pomidorową. Smacznego

Kuchnia Łukasza
PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA PIECZARKAMI 231

tymianku. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wzdłuż fileta robimy nacięcie ale nie rozcinamy piersi na wylot tylko tak by powstał z niej “motylek”. Lekko rozbijamy nasze mięso i obsypujemy przyprawami (sól, pieprz, papryka czerwona) z dwóch stron. Na tak przygotowane mięso dajemy starty ser mozzarella oraz wcześniej przygotowane pieczarki. Brzegi naszej piersi, łączymy ze sobą(...)pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C (grzanie góra, dół pod przykryciem) przez ok 25min. Czas pieczenia zależy od wielkości Waszych filetów drobiowych, pamiętajcie, aby nie przesuszyć mięsa Przepis jest na dwie porcje, jedna zawiera ok 500kcal. A teraz życzę smacznego i jestem pewna, że tak będzie SMACZNEGO A jeśli szukasz innego pomysłu na pierś z kurczaka to polecam

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Środa: Domowa pitta z kurczakiem i sałatką tri colores 170

dodatkiem słodkiej papryki lub papryki chilli, curry i łyżeczki miodu i cytryny). Smażcie pierś na rozgrzanym oleju ok. 5 minut. Pokrójcie papryki w paski, a potem w drobną kostkę. Wsypcie je razem z pokrojonym kurczakiem do głębokiej misy. Dodajcie cieciorkę i szpinak. Krok 3 Rozgrzejcie piekarnik do 250 stopni z termoobiegiem. Podzielcie ciasto na cztery krążki, równo rozwałkujcie na grubość

Niedzielny kucharz
Kurczak w ziołach pieczony w całości 153

łyżki oliwy z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszać. Kurczaka przeciąć ostrym nożem wzdłuż piersi i rozłożyć na płasko. Kurczaka obsypać solą, to musicie zrobić na wyczucie. Dokładnie obłożyć go przygotowaną papką z przyprawami. Zostawić tak przygotowanego kurczaka na kilka godzin lub na całą noc. Następnie nagrzać piekarnik do 200 C, położyć kurczaka na raszkach w specjalnej do tego celu dużej blaszki

Kuchnia Pokoleń
Przepis #21 Pizzerinki na mące żytniej 153

Dodatki na jedną porcję ciasta - 1 cebula czerwona - kilka pieczarek - ser mozarella - pieczona pierś z kurczaka lub dowolna wędlina/boczek Ciąg dalszy wykonania Z wyrośniętego ciasta wałkujemy duże pizze bądź pizzerinki. Każdą smarujemy sosem. Układamy cebulę, pieczarki, mięso oraz ser.  Całość zapiekamy w nagrzanym wcześniej piekarniku około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Takie pizzerinki świetnie smakują z sosem

Health-Fit-Life
Kremowa zapiekanka makaronowa z kurczakiem. 537

masło do natłuszczenia formy świeży szczypiorek Wykonanie: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Pierś kurczaka pokroić w około 1 cm kostkę. Kukurydzę odsączyć na sitku. Wszystkie składniki (oprócz 2 łyżek startego sera) wymieszać w dużej misce i przełożyć do naczynia żaroodpornego natłuszczonego masłem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać pod przykryciem 30 minut. Zdjąć przykrycie, posypać pozostałym

zadanie-gotowanie
Pierś z kurczaka ze śliwką. 132

Składniki: 1 duża pierś kurczaka suszone śliwki papryka ostra mielona Filet myjemy, robimy nożem z ostrą końcówką dziurę, wkładamy  śliwki do środka. Nacieramy papryką, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-40 minut. Podajemy z mizerią i ziemniaczkami

Moje-pitraszenie
Wyniki konkursu "Schyłek lata z sosami Folwark" 144

wyjmujemy i napełniamy farszem, przykrywamy serem i nakładamy małe kółeczko ciasta. Wkładamy do piekarnika na 5 minut. Podajemy z sałatą, oliwkami, polane sosem.  Smacznego III miejsce - zestaw produktów Folwark Pita z kurczakiem i świeżym ananasem - przepis przywędrował od Małgorzaty W. Składniki : 8 bułek pita 1 pierś z kurczaka 1 ł yżeczka oliwy lub oleju kokosowego 0,5 kapusty pekińskiej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotlety de volaille 574

www.mgotuje.pl Kotlet de volaille to kotlet z piersi kurczaka nadziany masłem ziołowym, panierowany w mące, jajku i bułce tartej. Smażony jest w głębokim tłuszczu (dla osób dbających o linię, kotlety można najpierw podsmażyć do zrumienienia, a następnie dopiec w piekarniku tak jak ja to zrobiłam ). Mięso wychodzi bardzo delikatne

Marta Gotuje
Rolada z Kurczaka z Pieczarkami 358

kostkę pieczarki i dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy po szczypcie przypraw. Studzimy.Umyte piersi rozbijamy tłuczkiem. Układamy na folii plastry kurczaka, tak aby nie było wolnej przestrzeni, wykładamy farsz i zwijamy roladę. Spinamy wykałaczkami. Całość posypujemy przyprawami, umieszczamy w rękawie do pieczenia  i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok. 30- 35 minut. Pod koniec duszenia rękaw

Słodka Strona