wypełnione pysznym farszem i zapieczone w piekarniku pod pierzynką z żółtego sera. Pyszne i bardzo sycące danie. składniki: ciasto na naleśniki 3 szklanki mąki 2 szklanki mleka 1 szklanka wody, może być gazowana 1 jajko 2 łyżki oleju duża szczypta soli mała szczypta cukru 3 łyżeczki kurkumy farsz 450 g piersi z kurczaka 1 nieduży brokuł 1 opakowanie mozzarelli(...)zmiksować. Gdyby ciasto było zbyt gęste dolać troszkę wody. Do ciasta dodałam kurkumę stąd też tak intensywny kolor naleśników. Z gotowego ciasta usmażyć naleśniki, u mnie wyszło 10 sztuk. Pierś kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oleju, odstawić do wystudzenia. Brokuła podzielić na małe różyczki i ugotować al'dente, wystudzić. Kulki małej mozzarelli osączyć
Monia miesza i gotujesmażymy na głębokim tłuszczu. W tym wypadku kurczak pieczony jest w piekarniku, dzięki czemu unikamy niezdrowego smażenia w dużej ilości oleju.Pomimo moich obaw mięso wyszło naprawdę smaczne i bardzo chrupiące. W połączeniu z pysznym miodowo-czosnkowym sosem, rewelacja. Polecam. Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowymSkładniki:2 piersi z kurczaka1 duże lub 2 małe jajka1,5 szklanki panierki Pankookoło(...)sojowego1 łyżeczka octu ryżowego1 łyżeczka skrobi kukurydzianejPrzygotowanie:Kurczaka kroimy w około 3 cm kostkę. Zalewamy składnikami marynaty i odstawiamy do lodówki na 30 minut.Wszystkie składniki sosu umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy.Marchewkę i paprykę kroimy w słupki. Dymkę siekamy. Ananasa kroimy na mniejsze kawałki.Panierkę panko przesypujemy do woreczka. Do zamarynowanego kurczaka dodajemy roztrzepane jajko i dokładnie mieszamy. Mięso
Mania Gotowaniawięc zapiekankę pasterską na bazie mielonego mięsa kurczaka z przepyszną, kremową, kalafiorową pierzynką. Spróbujcie sami! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","recipeIngredient":["Na nadzienie:\r","600g mielonego mi\u0119sa z piersi kurczaka\r","1 \u015brednia cebula\r","2 \u0142odygi selera naciowego\r","2 \u015brednie marchewki\r","1\/2 szkl. groszku\r","3 z\u0105bki czosnku\r","3 \u0142y\u017cki przecieru pomidorowego(...)parmezanu. Zapiekank\u0119 wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230\u00b0C i pieczemy ok. 15 minut lub do zrumienienia kalafiorowej pierzynki. Po tym czasie studzimy zapiekank\u0119 ok. 20 minut przed pokrojeniem, inaczej rozpadnie si\u0119. Gotowe!"],"recipeYield":"6"} Zapiekanka pasterska w wersji FIT Yield: 6 Składniki Na nadzienie: 600g mielonego mięsa z piersi kurczaka 1 średnia cebula 2 łodygi selera
Mostek w kuchnipiersi z kurczaka w słodko kwaśnym sosie z dodatkiem warzyw możecie zjeść solo lub z dodatkiem ryżu. Danie jest bardzo smaczne, słodko winny smak i to mięciutkie mięsko. Tak przyrządzonego kurczaka podaję na rodzinnych imprezach typu: imieniny, jako ciepłe danie. Najważniejsze, że kurczak w słodko kwaśnym sosie może być przyszykowany dzień wcześniej, a potem tylko podgrzany w piekarniku(...)height: 1em;" /> Dzieje się tak zapewne przez to, że kurczak obtoczony jest w panierce zarezerwowanej dla ryby " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 kolorowe papryki ananas w zalewie , około pół puszki 0,5 l bulionu z 1 kostki szklanka pikantnego ketchupu 0,5 szklanki cukru sok z 2 cytryn 3 ząbki
Rusty Forkkurczaka (ewentualnie z niebieskiego ptaka) 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 120 g gęstego jogurtu naturalnego 60 g bułki tartej 3 łyżki startego parmezanu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego majeranku sól, pieprz Sposób przygotowania: Jogurt mieszamy z czosnkiem, tymiankiem i majerankiem, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. W powstałej mieszance zanurzamy piersi(...)dokładnie „oblepione”. Z bułki tartej, natki pietruszki i parmezanu przygotowujemy panierkę, w której panierujemy mięso. Przekładamy piersi na talerz, zakrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na ok. 30 min. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na nim piersi i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni ok. 40 minut (po pierwszych 20 minutach przewracamy mięso na drugą stronę). Gotowe
Dobra zagrycha u Krychy i Zdzichakoniec gotowania dodaj masło i parmezan. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw. Piersi kurczaka pokrój na mniejsze kawałki i dopraw solą i czubrycą. Zawiń kawałki w szynkę parmeńską i smaż na suchej patelni do zarumienienia. Zawiń podsmażone kawałki kurczaka w folię aluminiową i umieść mięso w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Piecz 10 minut. Porcję risotto podaj z pokrojoną roladką
Mango Papajanależy wysmarować masłem, obsypać bułką tartą i wyłożyć ciastem. 4. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 15min z obciążeniem. Następnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni C i pieczemy przez 20min bez obciążenia. Składniki na farsz: - dwie mniejsze cukinie - cebula - podwójna pierś z kurczaka - dwa ząbki czosnku - 200g suszonych pomidorów w oleju - sól - pieprz - słodka papryka - curry
Coś z niczegopieprz SKŁADNIKI NA FILETY Z KURCZAKA W SŁONECZNIKU: 2 filety z piersi kurczaka (2 x ok. 200 g) 2 szklanki słonecznika (260 g) 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka wody słodka mielona papryka sól i pieprz oliwa do smażenia WYKONANIE: ZIEMNIACZKI PIECZONE: Piekarnik nagrzej do temperatury 220 stopni C . Ziemniaki obierz ze skórki, umyj
Słodko-Słony Świat Ilonypiórka i wyłożyć na ciasto. Na patelni na której smażyliśmy cebulkę podsmażyć pierś z kurczaka pokrojoną w drobną kostkę. Doprawić solą i pieprzem. Na kurczaku ułożyć pokrojone suszone pomidory oraz oliwki. Śmietankę wymieszać z jajkami, solą, pieprzem, gałką i przeciśniętym czosnkiem. Wlać do formy. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut
Pyry na Gazpieczarki pokrojone w półplasterki. Doprawić solą i pieprzem. Usmażyć całość. Obsmażone wcześniej piersi z kurczaka wyłożyć do naczynia do zapiekania. Na każdą z nich położyć porcję pieczarek z cebulą. Posmarować jedną łyżką majonezu i posypać obficie startym żółtym serem. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika. Piec przez około 15 minut w temperaturze 200˚C. Podawać zaraz po wyciągnięciu
Świat Domowej Kuchniprzygotować je na imprezę (tutaj najlepiej podać je z ketchupem i sosem czosnkowym) – gwarantuję, że znikną w mig. Zobacz też: Kotlecik i z kurczaka z serem i majonezem Bagietki nadziewane kurczakiem i serem Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych Przepis na kotleciki z kurczaka z pieczarkami i serem Drukuj przepis Porcji: 11-12 Czas gotowania: 40 minut Składniki(...)pieczarek 2 jajka pół szklanki mąki łyżka oleju łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki słodkiej papryki pieprz do smaku - szczypta/dwie płaska łyżeczka soli papier do pieczenia Przepis 1 Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Pieczarki oraz ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. 2 Składniki przekładamy do miski. Dodajemy kolejno: jajka, mąkę, olej, paprykę ostrą, słodką, pieprz, sól. Dokładnie mieszamy
Kuchnia Bazyliiwystudzić. Kiedy kurczak jest chłodny, piersi pokroić w plastry. Jajka ugotować na półtwardo. Powinno to zająć 5 minut. Do kubeczka wlać 2 łyżki oliwy, sok z cytryny, anchovy, szczyptę pieprzu i soli. Zmiksować. Pozostałe 2 łyżki oliwy wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posmarować kromki bagietki. Kromki powinny być lekko posmarowane z obu stron. Bagietkę zrumienić w piekarniku(...)patelni. Sałatę zieloną pokroić w duże pasy. Przełożyć do miski lub na talerz, na którym serwujemy naszą sałatkę. Na sałacie ułożyć przekrojone na pół jajka, plastry kurczaka, grilowaną bagietkę oraz plastry Parmezanu. Po górze sałatkę polać sosem. Sałatka Cezara O czym warto pamiętać przygotowując sałatkę. Nie grilujmy kurczaka zbyt długo, gdyż mięso będzie suche. W trakcie grilowania można kurczaka sprawdzić
mecooksGotowe sztuki odkładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i smarujemy je lekko wodą lub mlekiem z wierzchu. 3. FARSZ (15 min) Podczas wyrastania ciasta zdążymy zrobić farsz. Pierś z kurczaka drobno siekamy na coś w rodzaju papki, wkładamy do miski i dodajemy pieprz oraz chili mielone lub w płatkach (powinno być dość sporo, aby wyrównać mdły smak awokado), mieszamy(...)podsmażamy ją ok. 3-4 min na średnim ogniu na oleju do zarumienienia, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy jeszcze 30 sekund. Na patelnię wrzucamy posiekaną pierś z kurczaka i podsmażamy na mocnym ogniu ok. 4 min, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodajemy soli, mieszamy, próbujemy i w razie potrzeby jeszcze doprawiamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Dojrzałe awokado obieramy
Nerds KitchenPIERŚ Z KURCZAKA (4 min) Oczyszczamy ją, kroimy w średnią kostkę, dodajemy trochę curry, pieprzu oraz soli i mieszamy. Dodajemy ją na patelnię z cebulą i smażymy na mocnym ogniu przez 2 minuty, mieszając. Nie martwcie się, że pierś może być jeszcze w środku surowa– chodzi nam tylko o wstępne podsmażenie, gdyż będzie ona jeszcze podpiekana w piekarniku razem(...)cukinią. Jeśli przesadzicie z ilością czasu na patelni, pierś nie będzie soczysta. 3. PIEKARNIK nastawiamy go na 150 stopni C, opcja góra i dół 4. CUKINIA (1 min) Nie obieramy jej – skórka posłuży jako swoiste naczynie. Kroimy cukinię wzdłuż na równe połowy i wydrążamy za pomocą łyżeczki „purchawy” miąższ wraz z pestkami – jego granica jest widoczna gołym okiem, więc najlepiej
Nerds Kitchenbędę sobie taką czasem przygotowywała :) Składniki: ( na 1 roladkę) 1 pojedyncza pierś z kurczaka, ok.10sztuk suszonych moreli, sól, pieprz ( można dać inne ulubione przyprawy do drobiu), Przygotowanie: Pierś z kurczaka opłukać i osuszyć. Rozciąć na pół, ale nie do końca i rozłożyć. Lekko rozbić. Posolić i popieprzyć. Morele przeciąć na pół i rozłożyć na mięsie. Jeżeli morele(...)ok.15min. Ciasno zawinąć i owinąć folią do pieczenia w tzw. cukierka. Jeżeli wolisz gdy mięso nie jest zbyt suche posmaruj je oliwą . Piec w rozgrzanym piekarniku 220stopni przez ok. 30min. Tak wygląda upieczona pierś, którą po odwinięciu można jeszcze na chwilę włożyć do piekarnika by się zarumieniła ( ja tego już nie zrobiłam by mięso nie było zbyt suche). Smacznego
W kuchni u Moniki