pierogi - 9327 przepisów (strona:269/622)

Kluski leniwe 105

mąki i jajek lub z dodatkiem ziemniaków. U mnie w domu zawsze pojawiała się ta pierwsza wersja, na słodko. Dodatkowo okraszone masełkiem z podsmażoną bułką tartą – smak dzieciństwa. Pierogi leniwe przygotowuje się super szybko, wystarczy zmielić twaróg, zagnieść ciasto i ugotować kluski w osolonej wodzie. 30 minut w zupełności wystarczy na przygotowanie tych pysznych kluseczek . Zatem jest

Gotuj z Prezesem
Buraczane ravioli z kozim serem w sosie chrzanowym 111

była prawdziwa uczta, buraczane pierogi i sos chrzanowy. Pikantny sos idealne współgra z kremowym wnętrzem pierożków i jego zewnętrznym cudnym kolorem. Do zabarwienia ciasta użyłam zakwasu buraczanego , jest idealny. Polecam gorąco. Buraczane pierożki z serem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
🍒 Pierogi z serem na słodko 🍓 97

jednolite ciasto. w razie konieczności podsypujemy ciasto maka. przygotowane ciasto rozwałkować na cienki placek. Za pomocą szklanki wycinamy kółka. Na środek kawałka ciasta nałożyć łyżeczkę farszu i dokładnie skleić. Pierogi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie ok. 3 minuty od wypłynięcia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub

Kulinarne przygody
Czebureki z mięsem i cukinią 115

rozklepujemy dwa placki o śr ok 22-24 cm  Do wystudzonego mięsa scieramy na tarce ser i mieszamy.  Rozdzielamy nadzienie na dwie porcje i nadziewamy dwa duze pierogi , brzeg dociskamy widelcem Czebureki smażymy na wolnym ogniu na oleju z obu stron. Podajemy z ulubionymi sosami

Gotowanie jest łatwe
Pierogi z kaszą gryczaną, kapustą i grzybami leśnymi 110

grzybki, Przyprawiamy solą i pieprzem oraz kminkiem i dusimy pod przykryciem podlewając wywarem z grzybów, w razie potrzeby wodą aż do miękkości.  Kapustę mieszamy z kaszą i lepimy pierogi

Gotowanie jest łatwe
Pierogi z kapustą i pieczarkami 200

mąki 1 jajko sól ok. 1 szklanka wrzątku (ile mąka zabierze) łyżka oleju farsz: 50 dkg kapusty kiszonej 1 kg pieczarek 3 duże cebule … Czytaj dalej Pierogi z kapustą i pieczarkami

czarrna od kuchni
Tradycyjna wigilia na kresach Polski 122

miodu, maku i różnych bakalii. Na wigilijnym podlaskim stole muszą bezwarunkowo znaleźć się drożdżowe i słodkie racuchy smażone przeważnie na lnianym oleju. Do innych tradycyjnych podlaskich dań wigilijnych należą pierogi z kapustą i grzybami, które stanowią jedno z dań we wszystkich polskich domach, w których przygotowuje się wigilię. Specjalne miejsce na Podlasiu zajmuje wigilijny kulebiak, który również pochodzi(...)kuchni kresowej. Kulebiak jest to pieczony, duży pieróg, który na wigilię nadziewany jest kapustą z grzybami, lecz na inne dni w roku może być nadziewany różnym farszem. Na podlaskim wigilijnym stole pojawia się również kasza gryczana z grzybowym sosem, barszcz z grzybami, kluski z makiem. I jak wszędzie istnieje tradycja 12 postnych dań, których bezwarunkowo na kolacji wigilijnej należy przynajmniej

ProstePesto.pl
Italia dla zielonych, Alicja Rokicka - kilka słów o książce. A także przepis na sardyńskie culurgiones. 126

były nim pokryte albo ułożyć na pierzynce z sosu. To zależy od Was. Po wierzchu można posypać serem. Tak oto prezentuje się danie!  porównywane jest do naszych pierogów ruskich ale moje zdanie jest takie, że oprócz ziemniaków w składzie nic więcej ich nie łączy. Smak zupełnie inny. Zatem zachęcam do wypróbowania bo warto!  Książka będzie pod ręką

Radość kipiąca uśmiechem.
Kopytka z sosem kurkowym 105

sporą ilością drobno posiekanej natki pietruszki. Sos kurkowy podawaj na ciepło z podsmażonymi kopytkami. Zobacz też inne przepisy z grzybami grzybami Tosty z boczniakami i hummusem Marynowane rydze Pierogi z kapustą i grzybami Sos kurkowy Pasta jajeczna z pieczarkami Zobacz też nowe przepisy Kopytka z sosem kurkowym Ciasteczka z lemon curd Sernik z marakują Wrapy z szarpanym kurczakiem Placki

okolicepalnika.pl
Pierogi z grzybami 221

sztuk: 250 g mąki 1 jajko 1 łyżka oleju 1 płaska łyżeczka soli gorąca woda farsz: 600 g odgotowanych grzybów 250 g odgotowanej kapusty kiszonej 1 … Czytaj dalej Pierogi z grzybami

czarrna od kuchni
Japońskie pierożki gyoza 178

Pierożki gyoza. Pierożki gyoza       Pierożki gyoza to japońska wersja chińskich smażonych pierogów. Smak japońskich pierożków jest bardziej czosnkowy, z większą ilością warzyw, ciasto jest cieńsze i bardziej chrupiące. Sos do maczania pierożków jest częściowo kwaśny i słony.       Pyszne japońskie pierożki z wieprzowiną, kapustą pekińską, czosnkiem, imbirem, olejem sezamowym, sake, sosem sojowym

Moja Książka Kucharska
Pierogi z rabarbarem 112

Jedliście już pierogi z rabarbarem? Pewnie niewielu z Was zna ten wiosenny rarytas, dlatego warto spróbować nadrobić zaległości. Rabarbar najczęściej ląduje w cieście lub kompocie, a okazuje się być świetnym surowcem na majowy obiad. Nadzienie rabarbarowe jest orzeźwiające i bardzo aromatyczne, a pierożki przepyszne. Polecam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Uszka z grzybami 107

drobną kostkę i zeszklić na łyżce masła. Ugotowane grzyby opłukać, posiekać i wymieszać z cebulą oraz bułką tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem (pamiętając, że ciasto na pierogi jest niesolone, a farsz powinien być dość słony i pieprzny). Ciasto partiami rozwałkowywać na stolnicy, za pomocą literatki (moja miała średnicę 5,5 cm) wyciąć kółka. Ciasto nafaszerować i zlecić

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania