pierogi - 9327 przepisów (strona:267/622)

1448. Placek z szynką 214

Włosi taki pieróg nazywają pizzą"...tak wyczytałam w książeczce z serii Kuchnia Smakosza - Pierogi , dania kuchni rosyjskiej..Mój pieróg za bardzo się przypiekł..cóż ..tak czasem bywa..Taki pieróg, placek ..pizza..nie wiem sama jak to właściwie nazwać..robiłam pierwszy raz...zaintrygował mnie dodatek surowych ziemniaków..jak dla mnie ..było smacznie...cytuję z książki plus moje małe zmiany(...)kostkę szynką i boczkiem [podsmażyłam razem z cebulką] , posypać ziołami.Piec przez 3 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Przepis pochodzi z książeczek z serii  Kuchnia Smakosza..Pierogi, dania kuchni rosyjskiej

Moje domowe kucharzenie
Calzone z kurczakiem 351

Pizza stała się nudna? Warto wtedy sięgnąć po calzone, czyli pewien rodzaj pizzy zawijanej na kształt dużego pieroga(...)Nadzienie pieroga to kwestia smaku, zawartości lodówki, czy wyobraźni. Zero ograniczeń. Ja proponuję klasycznie, czyli pierś z kurczaka, pieczarki, oliwki i ser. A żeby pieróg był pięknie wyrośnięty proponuje pewien trik czyli dmuchnięcie pieroga, o którym przeczytacie w przepisie. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Farsz na pierogi ( tradycyjny ). 53

zmielonych ziemniaków i sera. Dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dodaj też posiekaną drobno natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj łyżką . Przygotowanym farszem nadziej ciasto na pierogi.       Życzę smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Pierogi z chorizo i sosem chimichurri rojo 76

prawdziwa przestrzeń dla kreatywności i nieograniczonych możliwości, w której tradycyjne receptury nabierają nowego charakteru. Smaki spotykają się na talerzu, przenikają i opowiadają historię – pełną kontrastów, ale […] Artykuł Pierogi z chorizo i sosem chimichurri rojo pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
SMAŻONE PIEROGI - CZEBUREKI + FILMIK 64

Czebureki to duże smażone pierogi z mięsem . Danie jest popularne w niektórych krajach Azji jak Gruzji i uchodzi tam jako rodzime danie.         FARSZ :  500 g łopatki mielonej  1 płaska łyżeczka soli  1 płaska łyżeczka pieprzu  2 ząbki czosnku  1 cebula pokrojona w kostkę 2 łyżeczki natki pietruszki

Kulinarne Fantazje Marioli
EXPRESOWE USZKA + FILMIK 108

SKŁADNIKI :  100 g podgrzybków woda 2 cebule sól pieprz do smaku  50 - 70 g masła  1 łyżka bułki tartej dowolne ciasto na pierogi  forma do uszek     Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybowania kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Pierożki z jabłkami z ciasta francuskiego 63

sposobów. Moja rodzina uwielbia nadzienie jabłkowe, które jest mocno cynamonowe, ale Wy jeśli za nim nie przepadacie, możecie użyć kawałków dowolnych owoców, marmolady lub nawet kostek czekolady. Takie oszukane pierogi są pyszne, chrupiące i zawsze ekspresowo znikają. Zresztą ich wygląd zachęca do spróbowania, prawda? Polecam! Czytaj więcej

Di gotuje
Jak gotować mrożone uszka 66

stresu. Ja już od kilku lat z powodzeniem stosuje tę metodę. Jeszcze w listopadzie lub na początku grudnia rezerwujemy sobie z rodzinką weekend i lepimy razem uszka i pierogi wigilijne a potem mrozimy. Dzięki temu możemy cieszyć się pysznymi uszkami bez pośpiechu w wigilijny wieczór. Gotowanie mrożonych uszek jest szybkie i proste. Oto krok po kroku, jak to zrobić

Dorota Smakuje
Dyniowe kluski leniwe 119

Mięciutkie i delikatne pierogi leniwe z dynią, to super pomysł na lekki jesienny obiad. Po prostu rozpływają się w ustach więc róbcie koniecznie! :) Składniki (5 porcji): 500 g twarogu półtłustego 125 g puree z dyni (najlepiej z dyni Hokkaido) 2 jajka 160 g mąki pszennej + do podsypywania 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru Oraz: 60 g masła garść listków

Delicious Place
Pierogi z miodowym twarożkiem z sosem jogurtowym z borówkami. 80

ładnie w rąbek zlepiamy Gotujemy wrzucając do wrzątku, 2 minutki od wypłynięcia. Podajemy z sosem jogurtowym obficie posypujemy borówkami Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Pierogi z miodowym twarożkiem z sosem jogurtowym z borówkami. first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Farsz do krokietów 100

pieczarkami i warzywami. Prosta i niezwykle smaczna. Taki farsz świetnie się mrozi, więc można przygotować go sobie wcześniej, wtedy kiedy mamy składniki. Można go wykorzystać również jako farsz do pierogów czy do pasztecików. Po więcej inspiracji zapraszam was na moje konta Instagram oraz TikTok . PRZEPIS FARSZ DO KROKIETÓW Składniki: 1 biała część pora 1 cebula 500g pieczarek 2 marchewki

Dorota Smakuje
Japońskie pierożki Gyoza 92

średnicy około 8 cm wykrawać kółka na środek wykładać po pełnej łyżeczce farszu i zlepiać brzegi tworząc fikuśną falbankę, ważne żeby zrobić harmonijkę   zaczynając od górnej części pieroga. Na dużej głębszej patelni rozgrzać   olej ryżowy, układać na rozgrzanym tłuszczu pierożki gyoza płaską częścią do dołu i podsmażać aż staną się złociste i chrupiące, następnie wlać około pół

Wanilia i Kardamon
Kluski leniwe 109

Kluski leniwe zwane również jako pierogi leniwe w naszym domu zawsze były robione z ziemniaków, twarogu, mąki i jajek Artykuł Kluski leniwe pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Leniwe kluski z kaszą manną 95

bułką tartą, z jogurtem, dżemem albo miodem. To przepis na pyszne śniadanie dla całej rodziny w kilka chwil.    Polecam również inne twarogowe przepisy na śniadania  Leniwe pierogi z mąka ryżową Syrniki klasyczne (przepis podstawowy) Knedle serowe z morelami   Leniwe kluski z kaszą manną Składniki (na 4 porcje): 400g twarogu 1 duże jajko łyżeczka cukru

Obiad gotowy
Uszka z kapustą i grzybami 86

Uszka z kapustą i grzybami Znany i bardzo lubiany dodatek do wigilijnej zupki. Chyba mało kto wyobraża sobie święta bez uszek, a już takie własnoręcznie robione

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania