pierogi - 9327 przepisów (strona:271/622)

Przepis na Domowe Pierożki Kebabowe 1829

sobą wszystkie składniki na farsz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto rozwałkowujemy, kuflem wycinamy kółka, w środek wkładamy łyżkę farszu, zlepiamy ściśle brzegi – tak samo, jak przy tradycyjnych pierogach. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy około 20-25 min do zrumienienia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Przepis na Domowe Pierożki Kebabowe pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Calzone 158

pizza podana w kształcie pieroga. Pomysłowe i smaczne podanie wypieku. Moim dzieciom bardzo smakowało, ale następnym razem zrobię je mniejsze, czyli ciasto podzielę na 8 części. Taki duży pieróg jest jednak naprawdę ciężko zjeść w pojedynkę 😉 Najważniejsze jednak, że smakowało i to bardzo. Oczywiście zamówienia w … Czytaj dalej Calzone Artykuł Calzone pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Pierogi z ziemniakami i suszonymi grzybami 148

gorące masło. Zagnieść. Ciasto nie powinno być twarde. Przykryć ściereczką i odstawić na 10-15 minut aby odpoczęło. Ciasto rozwałkować, wycinać koła. Na środek każdego nałożyć trochę farszu. Zlepiać pierogi. Wrzucać na wrzącą, lekko osoloną wodę. Przykryć pokrywką, gdy się zagotują, odkryć, zamieszać i gotować 2 – 3 minuty od zagotowania. Można podawać z wody, ale najlepsze są podsmażone

królestwo garów
Pierogi z serem i manną 241

się elastyczne. Zawijamy ciasto w folię, odstawiamy na 15 minut aby odpoczęło. Farsz: Twaróg mieszamy z kaszą, żółtkiem i cukrami. Gotowe ciasto cienko rozwałkowujemy, na środku układamy farsz, zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie ok.3 minut od wypłynięcia. Podajemy polanę bułką tartą zrumienioną na maśle

słodki bratek
Pielmieni- pierożki syberyjskie 229

bulion. Wyrobić dokładnie farsz, ewentualnie doprawić. Z ciasta odcinać porcje i cienko rozwałkowywać. Kółeczka wykrawać 5 cm ringiem. Farszu nakładać naprawdę sporo, aby pierożki były pękate. Sklejać jak tradycyjne pierogi, a na końcu sklejać rogi pierożków. Pierożki ułożyć na czystej    ściereczce.    Pierożki wrzucać na posolony wrzątek . Gotować 4 minuty od momentu wypłynięcia i zagotowania się

Krylowa Kuchnia
Ravioli z botwinką 157

Baczni obserwatorzy bloga myślę, że już wiedzą, że wszelkie dania mączne uwielbiam. Pierogi, makarony czy też inne "placki" mogłabym jeść niemal codziennie, jednak przy dzieciach i mięsożernym Mężu jest to trudne do zrealizowania. Nie jest też problemem dla mnie lepienie tych wszystkich smakołyków, dlatego kiedy zobaczyłam kolejną akcję konkursową Vegeta Nature , wiedziałam że zarówno buraki jak i szpinak muszą

Kuchnia w czekoladzie
Przyzwyczajenia kulinarne Polaków. Kuchnia Polska 134

własnoręcznie przygotowany kompot owocowy . Do obiadu niedzielnego podaje się także deser, którym jest domowe ciasto sernik albo makowiec. Na kolację również lubimy zjeść coś konkretnego: smażone kiełbaski, bigos , gołąbki , pierogi ewentualnie coś ze sklepu np. pizza . Potrawy obce, które dobrze się u nas przyjmują to makarony z sosami, kebab, lasagne, risotto. Artykuł Przyzwyczajenia kulinarne Polaków. Kuchnia Polska pochodzi

ProstePesto.pl
Pieczone ruskie pierogi 254

szklanka mleka 15 g masła 40 g drożdży 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka soli farsz: 500 g ugotowanych ziemniaków 250 g chudego twarogu 2 … Czytaj dalej Pieczone ruskie pierogi

czarrna od kuchni
Pierożki smażone 182

domownicy ,a zwłaszcza córki , ja zresztą też lubimy pierogi i zazwyczaj robię je z grzybami lub z grzybami i kapustą.Tym razem były z pieczarkami ,ale farsz może być dowolny, nawet może być mięso. 3 szkl.mąki 1 szkl.gorącej wody 1 łyżeczka soli dowolne nadzienie [ pieczarki podsmażone razem z cebulką] Mąkę przesiać, dodać sól, wlać gorącą wodę zarabiając

Moje domowe kucharzenie
Indyjskie pierożki 132

Takie pierożki podaje się na zimno lub ciepło ze słodko kwaśnym sosem chili lub z sosem raita. Jadłam to w Anglii i bardzo mi smakowało. Wykonanie

Kuchnia Pokoleń
leniwe jagodowe 121

[Głosów:5    Średnia:5/5] składniki: 150 g jagód/ borówek mrożonych lub świeżych 400 g sera białego 1 jajko ok. 300 g mąki orkiszowej lub

Domowy Smak Jedzenia
Wegetariańskie pierożki à la coxinhas 171

przypominające łezkę lub podudzie (nóżkę) kurczaka. Kształt i wygląd od dawna mnie fascynowały i postanowiłam zrobić u siebie, ale w wydaniu wegetariańskim. Pracy przy nich sporo, jak to przy pierogach, ale klei się zdecydowanie łatwiej i szybciej. Potem zostaje jeszcze panierowanie i smażenie, żeby na koniec dostać stos pysznych i chrupiących coxinhas. Mogą być daniem głównym albo przekąską

Weekendy w domu i ogrodzie
Pączki z nadzieniem jabłkowym 137

mąką i wałkujemy na placek o grubości około 0,5 cm. Wycinamy z niego krążki, nakładamy po małej łyżeczce nadzienia i zlepiamy brzegi, tak by finalnie pierożek miał kształt pieroga, ale nie posiadał falbanki. Tak przygotowane pączki odstawiamy na 15 minut do napuszenia. W międzyczasie rozgrzewamy w szerokim naczyniu olej do temperatury 175 stopni C. T temperatura pozwoli

MamaOskarka
Empanadas z cielęciną i warzywami 115

solą do smaku. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 5 mm, wycinamy kółka o średnicy 10 cm. Na każdy placek kładziemy 2 łyżki farszu, smarujemy brzegi roztrzepanym jajkiem i zlepiamy jak pierogi. W rondlu rozgrzewamy olej. Empanadas smażymy z obu stron na złocistobrązowo. Podajemy od razu, wtedy są najsmaczniejsze!   *Przepis zaczerpnięty z Magazynu Kuchnia 04/2017

Tajemnice Smaku
Kluski leniwe 228

Kluski leniwe zwane też pierogami. Przepyszne kluseczki z sera twarogowego. Idealne na szybki obiad na słodko chociaż moja córka może je jeść o każdej porze dnia. Do zrobienia  w bardzo prosty sposób, potrzebujemy tylko 3 składniki i obiad gotowy w jakieś 15 minut. 2 porcje 250 gramów twarogu tłustego lub półtłustego 1 jajko M 1 szklanka mąki

Andzia Pichci

Proponowane wyszukiwania