pierogi - 9067 przepisów (strona:105/605)

Pierogi z jagodami 94

Będąc ostatnio w Tatrach nabrałam strasznej ochoty na pierogi z jagodami. Ale jakoś nie po drodze mi było by zjeść je tam. Więc kiedy już wróciłam na niziny to podjęłam wyzwanie zrobienia je samodzielnie. Kiedy tato nazbierał jagód to nie było już odwrotu. Słowo się rzekło, trzeba zagniatać ciasto i brać się za lepienie.  Ciasto: 500 g mąki(...)mąki na stolnicy i wałku i efekt ten znikanie. Dzielimy ciasto na 3 części i rozwałkowujemy na cieniutki placek. Następnie wycinamy krążki za pomocą szklanki lub maszynki do sklejania pierogów. Ja swoją kupiłam za 5zł w Dajar. W jednym pierogu powinna mieścić się jedna pełna łyżeczka jagód. Zlepiamy, kiedy mamy gotowe ok. 13 sztuk to wrzucamy

Emskie Smaki
PIEROGI Z MUSEM ZE SZPARAGÓW 111

Myślałam, że w pierogach już nic mnie nie zaskoczy ale jednak myliłam się. Szparagi, to mój sekretny a jakże wyrafinowany i luksusowy składnik, którym nadzieje dzisiejsze pierożki. Do eksperymentowania ze składnikami, zostałam zarażona jak już kilka razy wspominałam podczas obiadu w klubokawiarni "Relaks" będąc w Krakowie. To tam narodziła się we mnie miłość(...)pierogów. Do tamtej pory myślałam, że istnieją ruskie, z kapustą i z serem na słodko. I tyle. I tutaj sprawdza się powiedzenie, że podróże kształcą. Nie wiem czy jeszcze istnieje to miejsce, bo dawno już tam nie byłam ale jak będę to na pewno sprawdzę.Tymczasem polecam przepis.  Składniki na ciasto

pieprzny smaczek
Pierogi orkiszowe z jagodami i serem 88

Pierogi z jagodami to must have lipca. Tym razem, by były bardziej treściwe zrobiłam z dodatkiem sera. Tak, czy siak pierogi są na słodko i jest to po prostu pycha! Tym co nie mają odwagi ulepić pierogów z jagodami podpowiem, że te z dodatkiem sera lepi się dużo łatwiej. Jeśli masz ochotę na więcej smaku zapraszam(...)pierogi z jagodami i lawendowym jogurtem, przepis tutaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szpinakowe pierogi z kaszą jaglaną i twarogiem 140

Zielone pierogi powstały za sprawą szpinaku, ale nie wszyscy o tym muszą wiedzieć Farsz na pierogi to zdrowa kasza jaglana z twarogiem i cebulką. Trochę przypomina farsz do klasycznych ruskich pierogów, ale zdecydowanie jest lżejszy i zdrowszy. W sam raz na wiosenny obiad ZIELONE CIASTO NA PIEROGI: 50 g szpinaku świeżego 1/2 szklanki mleka 2 łyżki

https:KKuchniaMniam
Pierogi w syropie karmelowo- cynamonowym 65

Dziś pierogi z serem ale w jakże odmiennym wydaniu. Zdaniem mojego małżonka to najlepsza wersja pierogów z serem jakie jadł. Jeśli lubicie słodkości to koniecznie wypróbujcie mój przepis na pierożki. Zapraszam. Pierogi z serem w sosie karmelowo-cynamonowym Ciasto: -  300g mąki + do podsypania - 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego greckiego -szklanka ciepłej wody - pół łyżeczki soli Farsz(...)osoloną wodę i gotujemy ok. 3-4min od wypłynięcia.Studzimy. Na patelni rozgrzewamy masło i mieszamy z pozostałymi składnikami tak aby powstał lekko gęsty syrop. Na niego kładziemy pierogi i obsmażamy z każdej strony

Kuchnia Pełna Emocji
Azjatyckie pierożki z mięsem, marchewką i cukinią 166

rozwałkowujemy, nakładamy ok. 1 łyżeczki farszu i zlepiamy brzegi. Robimy to podobnie, jak w naszych polskich pierogach, jednak brzegi ciasta kierujemy do góry, żeby pieróg po odłożeniu miał u góry taki "grzebień". 10. Pierogi odkładamy na deskę posypaną mąką. 11. W garnku zagotowujemy wodę z 1 łyżką oleju. 12. Na wrzątek wrzucamy pierogi i od momentu(...)wypłynięcia gotujemy jeszcze 3 minuty. Pierogi najlepiej podawać z sosem sojowym do maczania. Smacznego

Prosto z Kotła
Pierogi ruskie z boczkiem 90

mnie duże, pękate tzw. wiejskie. Smak z dzieciństwa podrasowany bardzo dużą ilością przesmażonego, wędzonego boczku, który dodałam do farszu. Poezja smaku i niesamowita wyżerka Składniki na 120 dużych pierogów Na ciasto: 1 kg mąki pszennej+do podsypywania 500 ml wrzątku 2 jajka 6 łyżek oleju 1 łyżeczka soli Na farsz: 2 kg ziemniaków 700 g twarogu 800 g wędzonego(...)spożywczą, odstawić ciasto na co najmniej pół godziny aby odpoczęło. Od ciasta odkrawać małe kawałki, ciasto cienko rozwałkować i wycinać dość duże kółka. Do placuszków nakładać dużą ilość farszu-pierogi mają być pękate, i bardzo dokładnie sklejać. Pierogi gotować w dużej ilości posolonej wody przez ok 2 minuty od wypłynięcia. Podawać z zeszkloną cebulką lub kwaśną śmietaną. Smacznego

Krylowa Kuchnia
pierogi pieczone z pieczarkami (ciasto bez drożdży) 97

składniki na ciasto: 350 g mąki 2 jajka 3 łyżki masła roztopionego 1/2 łyżeczki soli 100 ml ciepłej wody wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto jak na klasyczne pierogi. Najpierw mieszamy mąkę z jajkami, masłem(...)oraz solą a następnie stopniowo dodajemy ciepłej wody (wody dodajemy tyle aby uzyskać elastyczne ciasto). Gotowe ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy krążki np. szklanką. Na każdy krążek nakładamy farsz i zlepiamy pierogi. Zlepienia możemy docisnąć widelcem. Każdego pieroga smarujemy roztrzepanym białkiem i opcjonalnie posypujemy np. czarnuszką. Pieczemy w 180-190 st. C na złoty kolor, przez

Domowy Smak Jedzenia
Pierogi z grzybami 117

Pierogowo u mnie się zrobiło .  W niedzielę były smażone, a dziś gotowane .Pierogi  na Wigilię u nas są obowiązkowo i gotowane i smażone.Pierogi można w sumie zrobić wcześniej i zamrozić, a potem wystarczy tylko je ugotować.Moje pierogi r obione tak na szybko, cebulka nawet za mocno mi się przypiekła, ale jak była chęć(...)pierogi to i nawet taka cebulka nie przeszkadzała. 500 g mąki  1 łyżeczka oleju 1 łyżeczka soli 280 ml ciepłej wody dowolne nadzienie [ u mnie grzyby ] Mąkę przesiać do miski,dodać sól ,wlać olej i stopniowo wlewać wodę. Wyrobić na miękkie i elastyczne ciasto.  [Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać olej i mąkę, wyrobić  1 min/interwa

Moje domowe kucharzenie
Pierogi leniwe z palonym masłem 99

twarogowej i zagnieść na jednolite ciasto dłońmi. Stolnicę posypać mąką, przełożyć ciasto i dłońmi uformować w wałek. Wałek spłaszczyć z góry i posiekać ostrym nożem na niezbyt grube części. Pierogi wrzucić do gotującej się wody (najlepiej za pomocą płaskiej szpatuły). Gotować mieszając od czasu do czasu, aż pierogi wypłyną i nie będą surowe. W międzyczasie masło przełożyć(...)garnuszka i smażyć, aż zbrązowieje mieszając od czasu do czasu. Gotowe pierogi wyłowić łyżką cedzakową i podawać od razu z wybranymi dodatkami np. polane palonym masłem i posypane cukrem

Passions hobbies life
ciasto na pierogi 1030

chwilę odłożyć pod przykryciem np. talerza aby odpoczęło. Następnie wałujemy, wykrawamy krążki, nakładamy farsz, zlepiamy brzegi. Pierogi wrzucamy partiami do gotującej, osolonej wody. Gotujemy ok.4 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię

Domowy Smak Jedzenia
Pierogi Z Twarogiem I Dynią 105

podstawie wczorajszej pasty na kanapki przygotowałam, pyszny farsz do pierogów. Pierogi smakowały wyśmienicie więc polecam Wam ten farsz jak i tą pastę ;) Składniki na około 30 pierożków: 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl gorącego mleka z wodą szczypta soli 1 i 1/2 łyżki oleju rzepakowego Farsz: 125 g tłustego twarogu około 100 g puree z dyni(...)lekko słodka, a przyprawy sprawią, że farsz z nią nabierze wyrazistości) 3. Całość mieszamy dokładnie, sprawdzamy smak i ewentualnie jeszcze doprawiamy, gotowy farsz odkładamy na czas przygotowania ciasta na pierogi. 4. Z mąki, szczypty soli, oleju i gorącej wody zagniatamy szybko miękkie elastyczne ciasto. Dzielimy je sobie na 2-3 części i chowamy pod worek aby nam nie wyschło

Gotowanie...to proste !
PIEROGI Z SEREM TWAROGOWYM, KARMELIZOWANĄ DYNIĄ, KWAŚNĄ ŚMIETANĄ I CYNAMONEM 117

cynamonem i kwaśną Śmietaną. To połączenie to prawdziwe niebo w gębie! Smak, któremu nikt się nie oprze i każdy zdecydowanie chętnie sięgnie po dokładkę! Spróbujcie i Wy! SKŁADNIKI: * pierogi NOWE z serem twarogowym KONSPOL * dynia np. hakkaido * cukier kokosowy ( lub brązowy cukier ) * cynamon ( laska oraz mielony ) * kwaśna, gęsta śmietana SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Pierogi KONSPOL można przygotować na 2 sposoby(...)oraz laskę cynamonu i dusimy do miękkości. Podałam na gorąco z kwaśną śmietaną i odrobiną cynamonu. To był raj! Spróbujcie! Polecam! Ps. w ofercie marki KONSPOL są nie tylko pierogi z twarogiem, które dziś pokazuję. Znajdziecie jeszcze takie z serem twarogowym i jagodami, kaszą z mięsem i kaszą gryczaną, z mięsem i pieczarkami oraz fantastyczne pierożki

Ostra na Słodko
Gryczane pierogi z serem 73

mogę je jeść dosłownie garściami. Jestem pierogomaniaczką.😆 Będąc na redukcji staram się bazować głownie na gryce, ale oczywiście nie pomijając ulubionych potraw. Dzisiaj padło na jedne z moich ulubionych-pierogi z serem i cebulką. Nie mieszałam różnych rodzajów mąk, z samej gryczanej ciasto wyszło mi dobre. Żeby nie przekroczyć kalorii 😜 dałam najpierw mniej do całości, aby potem podbierać sobie(...)sklejania, bo po tej mące ciasto będzie dość klejące i bez mąki na palcach nie uda się ładnie posklejać brzegów pieroga.  Dodatkowo w celu uzupełnienia tłuszczy po ugotowaniu, podaje sobie je polane skwareczkami z cebulką. Tak, to jest redukcja, fit i zdrowe. 😏 Pamiętajcie, że tajemnica tkwi w ilości a nie składnikach (pamiętając, że mają być one zdrowe

zdrowo i aktywnie
Ciasto na pierogi 111

Ciasto na pierogi – najlepsze pod Słońcem! <3 Mój dawny przepis poszedł w kąt, gdyż ten przepis na ciasto na pierogi jest o niebo lepszy. Ciasto bardzo łatwo się wyrabia i wałkuje, a pierogi z tego przepisu wychodzą delikatne, wręcz rozpływ The post Ciasto na pierogi appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje