Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

 Pierogi z kapustą i grzybami bez których nie wyobrażamy sobie świąt Bożego Narodzenia. Możemy je przygotować dużo wcześniej i zamrozić. Przyznam że to moje ulubione pierogi nie tylko od święta.   Ciasto 500 g mąki pszennej używam tortowej 1 małe jajko lub samo żółtko duża szczypta soli 3-4 łyżki roztopionego masła ew. oleju około 300 ml. gorącej ale nie wrzącej wody Farsz 500 g kapusty kiszonej 50-60 g suszonych grzybków  pół malej cebulki łyżka masła sól pieprz Opcjonalnie maggi  Grzyby le... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję