Terrina twarogowa z jajkiem i warzywami
Terrina twarogowa z jajkiem i warzywami
Smaczna i efektowna przystawka na świąteczne śniadanie. Twarożek z warzywami i jajkiem w nieco innym wydaniu. 700 g sera twarogowego mielonego plasterki szynki konserwowej 4 jajka 100 ml słodkiej śmietanki 30% 5 dużych rzodkiewek połowa ogórka zielonego łyżka chrznu sól pieprz 2 solidne łyżki żelatyny Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Żelatynę zalać jedną trzecią szklanki zimnej wody i pozostawić do napęcznienia, następnie lekko podgrzać aż będzie płynna. Foremkę wyłożyć folią spożywczą Szynk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci
Autor
Andzia Pichci
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szynka, ogórki, przystawki
Inne przepisy z Andzia Pichci
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję