pierogi przepis ciasto - 4785 przepisów (strona:58/319)

Pierogi z twarogiem i kaszą gryczaną 164

Składniki na +/- 70 sztuk Ciasto: Ok 600g mąki 300ml gorącej wody 1 płaska łyżeczka soli 1 małe jajko Farsz: 1 woreczek kaszy gryczanej białej 300g białego sera 250g wędzonego, chudego boczku 1 średniej wielkości cebula biała 1 mała łyżeczka drobno posiekanej świeżej mięty ½ łyżeczki mielonego, kolorowego lub zwykłego pieprzu Sól do smaku Sposób przygotowania Ciasto: Przesianą mąkę siekamy z wodą(...)wody i dodajemy do boczku razem z białym serem i miętą. Doprawiamy pieprzem, odrobiną soli (pamiętając o tym, że kasza gotowana była w osolonej wodzie) i dokładnie mieszamy. Pierogi: Przygotowane ciasto wałkujemy dość cienko- ok 3mm. Wykrawamy szklanką lub stemplem. Nakładamy farsz, zlepiamy. Gotowe pierogi gotujemy w osolonej wodzie, ok 1½ minuty od momentu wypłynięcia na wierzch. Maścimy

Kuchnia w czekoladzie
Uszka z pieczarkami 200

robota żółtek ze śmietaną dodaję mąkę, gorącą wodę i sól i wyrabiam ciasto robotem kuchennym przy użyciu haka do ciasta drożdżowego. Ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką, wycinać szklanką koła, nakładać farsz, formułować palacami pierogi, po czym zawijać na palcu i zlepiać ich końce tworząc uszka. Uszka gotować partiami w osolonej, wrzącej wodzie. Po wypłynięciu uszek na powierzchnię wody(...)Śmietanę w cieście można zastąpić jogurtem greckim lub gęstym jogurtem naturalnym. Do wody, w której będą gotowane uszka, można dodać odrobinę oleju. Ma to zapobiec sklejaniu się uszek. Uszka wrzucać na wrzącą, osoloną wodę i przemieszać zaraz po wrzuceniu. Olej użyty do podsmażania cebuli i pieczarek można zastąpić margaryną lub masłem. Źródło przepisu:   Ciasto na pierogi - Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Bezglutenowe ciasto na pierogi, ravioli - przepis podstawowy 141

idealnie dobranej mieszanki do tego przeznaczonej. Pierogi czy  ravioli wychodzą i smakują jak najlepsze, tradycyjne, glutenowe wyroby. Sprężyste jędrne i spójne, a tym samym delikatne. Ciasto nie rozwala się, pierogi są bezproblemowe przy wyrabianiu i klejeniu. Dla mnie idealne. SKŁADNIKI: 300 g mixu do makaronów i pierogów Nutri free (klik(...)jajka 15-20 g oliwy z oliwek 40 g wody szczypta soli Mix wymieszaj z jajkami, oliwą, solą i wyrabiaj ciasto by było jednolite i elastyczne. Odstaw na 15 minut. Po wskazanym czasie ciasto rozwałkuj i wycinaj pierogi. Nakładaj  przygotowany, ulubiony farsz i sklejaj. Przygotowane pierogi wrzucaj na lekko posolony wrzątek i gotuj ok. 5 minut

Kuchnia bezglutenowa
CIASTO NA PIEROGI II 88

Zapewne, każdy z Was ma swój sprawdzony przepis na idealne ciasto na pierogi. Ja przez wiele lat byłam pewna, że mam ten swój jedyny przepis, byłam uparta i nigdy nie chciałam spróbować innego, aż w końcu się przełamałam. Powiem Wam, że różnica jest ogromna, ciasto jest o niebo lepsze, bardziej elastyczne i w smaku zupełnie inne. Od dziś będę

Zrób to smacznie
Młoda kapusta zasmażana z koperkiem 144

Młoda kapusta na gęsto z koperkiem Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i jabłkami to smak mojego dzieciństwa. Kiedy tylko w sklepach i na lokalnym bazarku pojawiają

Cztery Fajery
Drożdżówki z budyniem 140

Drożdżówki z kremem budyniowym najlepsza przekąska do pracy i do szkoły Drożdżówki z budyniem pojawiają się u nas najczęściej późnym latem wraz z sezonowymi owocami. To

Cztery Fajery
Tradycyjny barszcz ukraiński 146

Prawdziwy barszcz ukraiński Tradycyjny barszcz ukraiński, narodowe danie naszych sąsiadów często gości także na polskich stołach. Ta pyszna i pożywna zupa może być przygotowana na wywarze

Cztery Fajery
Obwarzaneczki drożdżowe Lucyny Ćwierczakiewiczowej 154

następne roztopione letnie masło i stopniowo mleko. 4.       Zagniatamy składniki, wyrabiamy około 15 minut, aż ciasto będzie elastyczne. Jego konsystencja jest zbliżona do ciasta na pierogi. W trakcie wygniatania, nie posypujemy mąką. Jest to zbyteczne, ponieważ ciasto nie klei się. 5.       Dajemy ciastu chwilę odpocząć, około 10minut. Po czym

Leśny Zakątek
Dorsz w zielonej herbacie 119

Dorsz w zielonej herbacie raczej nie należy do klasyki kuchni polskiej i pewnie sama nie wymyśliłabym takiego połączenia, ale dzięki Maćkowi Siąkowskiemu nasze menu wzbogaciło się

Cztery Fajery
Czarny ryż - właściwości i zastosowanie 179

Czarny ryż - właściwości i zastosowanie Czarny ryż - znaczniej mniej popularny w naszym kraju, niż ryż brązowy czy biały - znany jest od tysięcy lat. Ze względu na

Cztery Fajery
Ryba zapiekana w śmietanie 211

Ryba zapieka w śmietanie to idealna propozycja dla osób, które nie mogą poświęcić zbyt wiele czasu na gotowanie. Do zapiekania możemy wybrać dorsza, lina, łososia lub

Cztery Fajery
Fatteh ciecierzyca z jogurtem i chlebem pita 123

Fatteh ciecierzyca z jogurtem i chlebem pita   przepis na wegetariańskie śniadanie Fatteh - ciecierzyca z jogurtem i chlebem pita to popularne w Egipcie, Jordanii, Palestynie, Libanie

Cztery Fajery
Domowy peeling kawowy 119

Domowy peeling kawowy  proste przepisy na kawowe kosmetyki Domowy peeling kawowy to jeden z najskuteczniejszych i zarazem najtańszych kosmetyków ujędrniających, które możemy samodzielnie przygotować. Zawarta

Cztery Fajery
Zupa krem z białych warzyw z serem gorgonzola 132

Zupa krem z białych warzyw z serem gorgonzola - rozgrzewająca zupa na jesień Zupa krem z białych warzyw z serem gorgonzola, to doskonała na nadchodzące chłody, aromatyczna

Cztery Fajery
Konfitura morelowa z amaretto z wolnowaru 101

Najpiękniejszy smak wczesnego lata zamknięty w słoikach.  Delikatny, z subtelną nutą migdałów przypomni mroźną zimą słoneczne dni, wypełniając dom przepięknym aromatem. Pasuje do wszelkich deserów

Cztery Fajery

Proponowane wyszukiwania