Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny
Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny
Przepis na : deser
Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju deserów - lodów, serników, panna cotty, naleśników. Można ją także wykorzystać jako składnik kremów do ciast i napojów. Frużelina to całe lub pokrojone owoce zatopione w żelu, który swoją konsystencją przypomina lekko tężejącą galaretkę. Frużelinę możemy przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim zdaniem najsmaczniejsza jest z truskawek, czereśni wiśni, porzeczek, malin i jagód. Uwaga: aby frużelin... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
naleśniki, ciasto, śniadania, pierogi, frużelina, pierogi przepis, truskawka, truskawki, desery, deser, wiśnia, naleśnik, przetwory, sałatka, tiramisu, zupa, obiad, sałatki, surówka, ciasteczka, kolacja, sernik, maliny, z jagodami, galaretka, czereśnie, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, ciasto z kremem, ciasta z kremami
Inne przepisy z Cztery Fajery
Dodaj komentarz