Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny

Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny

Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny

Przepis na : deser

 Frużelina truskawkowa na zimę bez żelatyny jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju deserów - lodów, serników, panna cotty, naleśników. Można ją także wykorzystać jako składnik kremów do ciast i napojów. Frużelina to całe lub pokrojone owoce zatopione w żelu, który swoją konsystencją przypomina lekko tężejącą galaretkę. Frużelinę możemy przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim zdaniem najsmaczniejsza jest z truskawek, czereśni wiśni, porzeczek, malin i jagód. Uwaga: aby frużelin... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, ciasto, śniadania, pierogi, frużelina, pierogi przepis, truskawka, truskawki, desery, deser, wiśnia, naleśnik, przetwory, sałatka, tiramisu, zupa, obiad, sałatki, surówka, ciasteczka, kolacja, sernik, maliny, z jagodami, galaretka, czereśnie, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, ciasto z kremem, ciasta z kremami

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.