Stir-fry z marynowaną wołowiną czyli obiad w pół godziny
Stir-fry z marynowaną wołowiną czyli obiad w pół godziny
Smażenie w ruchu (ang. stir fry) to chiński sposób gotowania, którego początki sięgają II wieku p.n.e. Techniką stir fry możemy przygotować zarówno dania azjatyckie, jak i potrawy kuchni europejskiej. Jest to doskonała metoda do przyrządzania owoców morza. Do smażenia używa się niewielkiej ilości mocno rozgrzanego oleju. Ze względu na wysoką temperaturę dymienia, najlepszy jest olej arachidowy, sojowy lub rzepakowy. Najpierw na silnie rozgrzany tłuszcz wrzucamy te produkty, które potrzebują najwięcej czasu, późnie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, mięso, marynaty, ciasto, obiad, śniadania, pierogi, naleśniki, wołowina, pierogi przepis, sosy, grzyby, sałatka, tiramisu, zupa, sałatki, desery, surówka, przetwory, ciasteczka, kolacja, deser, naleśnik, brokuły, szybki obiad, obiad na szybko, brokuł, makaron, ryż, owoce morza
Inne przepisy z Cztery Fajery
Dodaj komentarz