pierogi przepis ciasto - 4785 przepisów (strona:161/319)

pierogi z bobem 247

wymieszaj, a gdy przestygnie wyrób ciasto, pozostaw przykryte na około 30 minut folią, aby odpoczęło. Po tym czasie wyrabiaj z ciasta kulki, które rozwałkuj na cienkie krążki. Na każdym kawałku układaj farsz i ciasno zalep pierogi. Gotuj w osolonej i wrzącej wodzie, aż do wypłynięcia, około 3-4 minut. PODAWAJ OKRASZONE BOCZKIEM WĘDZONYM I POSYPANE SEREM PARMEZAN ORAZ ODROBINĄ

Pasje Jolki
7 powodów, dla których uwielbiam ... 496

odstawić na parę minut (masa jest gorąca i musi lekko wystygnąć, aby dało się ją wyrabiać rękami).  Wyrabiać ok. 5 minut do uzyskania gładkiego, elastycznego ciasta (przypomina ciastolinę).  Gotowe ciasto uformować w kulę, nakryć ściereczką i odstawić na 2 godziny.  NADZIENIE 1 cebula 1 puszka tuńczyka w zalewie własnej 125 g koncentratu pomidorowego 1 jajko ugotowane(...)posiekane drobno jajko, pietruszkę, czosnek, sól i pieprz. Ponownie dokładnie wymieszać, zdjąć z ognia i odstawić.  Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy (nie powinno być zbyt cienkie). Wycinać koła o średnicy ok. 10 cm. Napełniać kopiastą łyżeczką farszu i zlepiać jak pierogi.  Na głębokiej patelni rozgrzać olej i smażyć empanadillas z obu stron na złoty kolor. Osuszać

KUCHARNIA
Pierogi z kapustą i grzybami 176

Pierogi możemy podać na kolację Wigilijną, lub na piątkowy obiad jako dodatek do barszczu. Składniki: Farsz: 2 kilogramy kapusty kiszonej 2-3 garście suszonych grzybów 4 cebule sól,pieprz olej lniany lub rzepakowy Ciasto: 1 kilogram mąki 2 szklanki ciepłej wody 1 jajko i żółtko 1/4 szklanki oleju odrobina soli Sposób przygotowania: Grzyby zalewamy gorącą wodą ,i tak pozostawiamy(...)przesmażamy na patelni na oleju,dodajemy do kapusty i grzybów.Doprawiamy solą i pierzem. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto cienko wałkujemy,za pomocą szklanki wycinamy krążki i na środek każdego krążka nakładamy farsz .Składamy na pół i zlepiamy brzegi pierogów, robiąc falbankę. Wrzucamy na osolony wrzątek z dodatkiem oleju i gotujemy do momentu aż pierogi wypłyną

Bajeczna Kuchnia
Pierogi z mięsem mielonym 184

było za bardzo czasu na lepienie. Teraz wykorzystałam okazję, że mam go trochę więcej, zakasałam rękawy i zrobiłam pierogi z mięsem mielonym. Pycha, zajadaliśmy się aż nam się uszy trzęsły :D  Składniki na ok. 30 sporych sztuk:   Ciasto: 370 g mąki 1 łyżka oleju 1 płaska łyżeczka soli 1 szklanka gorącej wody Farsz: ok. 450 g mielonego(...)ostygnięcia. Gdy przestygnie, wyrobić szybko gładkie ciasto. Zagniecione ciasto podzielić na dwie części. Jedną odłożyć, drugą rozwałkować i wykrawać z niej krążki. Napełnić każdy krążek farszem, dobrze zlepić brzegi.     W dużym garnku zagotować wodę, z solą (1-2 łyżeczki) i olejem (2-3 łyżki). Gdy zacznie wrzeć, wrzucić pierogi i zmniejszyć gaz. Gdy pierogi wypłyną gotować

Simply Food
Proste szaszłyki z grilla 267

Proste szaszłyki z grilla to błyskawiczna propozycja na danie z grilla. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, bowiem nie wypada od nas marynowania mięsa. Lista składników oraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi ze szpinakiem i fetą 198

dobry :-) Pierogi na pewno lubicie ? My tak, ale ruskie nam się już troszkę znudziły i moi panowie ostatnio wymyślili ze szpinakiem i fetą. Dawno nie było, więc z chęcią zrobiłam. Pierożki pyszne, nawet córcia zjadła o dziwo trzy sztuki, a wydawało się, że w ogóle takich nawet nie tknie :-) Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki ciasto(...)wystudzenia. 2. Teraz ciasto: Na stolnicę przesiałam mąkę, na środku zrobiłam dołeczek, dałam tam sól i oliwę. Następnie dodałam stopniowo ciepłą wodę i zagniatałam ciasto. Ciasto powinno być mięciutkie i gładkie. Podsypałam go mąką i zostawiłam na stolnicy. 3. Ciasto podzieliłam na kilka porcji. Każdą musimy rozwałkować, szklanką wycinamy krążki na które nakładamy farsz i zlepiamy pierogi

kruche babeczki
Pierogi ruskie 191

drewnianą łyżką. Dodajemy jajko i sól. Całość wyrabiamy dokładnie ręką, przez około 5 minut. Następnie na wysypanym mąką blacie rozwałkowujemy cieniutko ciasto i wykrawamy za pomocą szklanki okrągłe placki. Na środek każdego nanosimy farsz i zawijamy brzeg pieroga w świderek. Pierogi gotować w osolonej wodzie. Od momentu wypłynięcia na wierzch ok. 2 minut. Ugotowane pierogi polać klarowanym

Kuchnia Pani Wiosny
Paszteciki z kapustą i grzybami 237

Paszteciki z kapustą i grzybami[/caption] Zobacz inne przepisy na paszteciki i pierożki: Szybkie Paszteciki Z Kapustą I Pieczarkami Paszteciki Z Ciasta Francuskiego Z Mięsem Mielonym I Pieczarkami Paszteciki Z Pieczarkami Meksykańskie Pierożki Drożdżowe Pierogi Z Pieca Ze Szpinakiem I Ricottą Kruche Trójkąciki Z Pieczarkami I Serem Żółtym (346 Kcal) Calzoncini Z Salsą Pomidorową Artykuł Paszteciki z kapustą

e-PrzepisyKulinarne
Komowiki 207

mąka - czerwona fasola, ale są też z kaszą jaglaną lub ryżem Wykonanie: Ziemniaki gotujemy i ugniatamy. Dodajemy trochę mąki i ugniatamy na ciasto. Lepimy z nich jakieś kształty, które można nafaszerować fasolą i przygotowane tak pierogi zapiekamy w piekarniku. W moim przypadku było to 15 min i 180 stopni Celsjusza

Kryzysowa Książka Kucharska
Bułki z kiełbaską... 206

gotowe więc działamy dalej, żeby dokończyć "dzieło", szykujemy parówki, ser żółty...  można również dodać cebulkę, czosnek, paprykę, czy jakieś inne dodatki. -- Ciasto dzielimy, wałkujemy na 0,5 cm grubość i wycinamy kółka jak na pierogi. Do tak przygotowanych "kółek" wkładamy kiełbasę i ser, potem zawijamy i już. Smarujemy żółtkiem, posypujemy makiem i nacinamy, tak przygotowane możemy upiec. Wkładamy

chleba naszego
Pączki pieczone z jagodami i syropem klonowym 215

wyrośnięcia. Do dżemu dodaj starte sucharki w takiej ilości, by zagęścic nadzienie. Piekarnik nagrzej do temp. 30 st.C  Rozwałkuj  lekko ciasto,pokrój je w kwadraty.  Na środku każdego ułóż łyżeczkę nadzienia, zlep jak pierogi formując kulę  układając zlepieniem pod spód na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia. Wstaw blaszkę do piekarnika.   Gdy pączki podrosną wyjmij

Gotuj Sam!
Pączki z dżemem z czarnej porzeczki 217

pojawią się pęcherzyki powietrza. Nakryj miskę i odstaw ciasto do wyrośnięcia.  Piekarnik nagrzej do temp. 30 st.C  Rozwałkuj  lekko ciasto,pokrój je w kwadraty.  Na środku każdego ułóż łyżeczkę nadzienia, zlep jak pierogi formując kulę  układając zlepieniem pod spód na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw blaszkę do piekarnika. W rondlu przygotuj gorący tłuszcz

Gotuj Sam!
LENIWE PIEROGI 204

dodać do pozostałych składników. Wszystko dokładnie zagnieść, w razie potrzeby podsypywać odrobiną mąki. Ciasto powinno mieć lekko luźną konsystencję. Z tak przygotowanego ciasta, uformować wałeczek, który lekko spłaszczyć i pokroić jak kopytka, czyli w romby. Pierogi wrzucać na lekko osolony wrzątek i gotować do wypłynięcia. Maliny rozgnieść widelcem i wymieszać z jogurtem. Sos wyłożyć na talerz, na nim ułożyć

Kuchnia w opałach
Pierogi z czereśniami. 245

Pierogów z owocami nie może zabraknąć w sezonie czereśniowym.Polecam serdecznie!. Składniki : na ciasto pierogowe 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki wrzącej wody 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli Dwie szklanki mąki zalać wrzącą wodą ,odczekać , aż trochę przestygnie i dodać oliwę i sól .Wyrobić gładkie ciasto ,podsypać pozostałą mąką. Gotowe wyłożyć na blat i rozwałkować

Ladylaura.
Ciasteczka pierożki z serem na słodko. 400

kokosowe, cukier do smaku i cukier waniliowy. Białko ubić na sztywno dodać do sera i delikatnie wymieszać. Stolnice posypać odrobiną mąki, rozwałkować ciasto nie za grubo, wycinać koła, nakładać po łyżeczce sera i zlepiać jak pierogi. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.Pamiętajmy że zawsze wcześniej rozgrzewamy piekarnik. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Pyszne i proste:) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili