Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi możemy podać na kolację Wigilijną, lub na piątkowy obiad jako dodatek do barszczu. Składniki: Farsz: 2 kilogramy kapusty kiszonej 2-3 garście suszonych grzybów 4 cebule sól,pieprz olej lniany lub rzepakowy Ciasto: 1 kilogram mąki 2 szklanki ciepłej wody 1 jajko i żółtko 1/4 szklanki oleju odrobina soli Sposób przygotowania: Grzyby zalewamy gorącą wodą ,i tak pozostawiamy na kilka godzin pod przykryciem.Gotujemy do miękkości.Kapustę przekładamy do garnka,zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy do miękk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

Bogusia Grochala

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, grzyby, kapustą, ciasto, mielone, kapusta kiszona, susz, kolacja, obiad, barszcz, boże narodzenie, barszcz wigilijny, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, pierogi z kapusta i grzybami, jajka z farszem, ciasto na boże narodzenie, dania na gorąco

Inne przepisy z Bajeczna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.