pieczywo - 17769 przepisów (strona:422/1185)

Bułeczki jak dawniej (na smalcu) 230

Bułeczki jak dawniej (na smalcu) Próbowaliście kiedyś bułeczek na smalcu? Ich smak niewątpliwe jest wyjątkowy. Takie bułeczki przygotowywały kiedyś nasze babcie / prababcie. Oczywiście w ich piecach

Słodkie okruszki
Piersi kurczaka w panierce z sera Parmezan 148

wykładać opanierowane kawałki kurczaka. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażonego kurczaka wykładać na papierowy ręcznik celem odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Podawać samego lub z ziemniakami, kaszą, ryżem, pieczywem czy z sałatą. Piersi kurczaka w panierce z sera Parmezan Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując panierowane piersi z kurczaka. Piersi kurczaka w panierce z sera Parmezan Piersi kurczaka

mecooks
Omlet z dodatkami 213

ananasem. Na omlet jak na pizzę położyć można prawie wszystko. No generalnie omlet ze szczypiorem, kiełbasą i żółtym serem, taki jak dziś jest pycha. Podany z bułeczką lub pełnoziarnistym pieczywem, grzankami, tostami. Dla córeczki przygotowuję często omlet z samych jajek, z koperkiem, z dodatkiem małych kawałeczków warzyw lub omlet z owocami, np. posiekanym drobno bananem, zawsze na masełku

Zasmakuj Kuchni
domowy chlebek irlandzki pełnoziarnisty 125

składniki: 200 g mąki pełnoziarnistej 300 g mąki orkiszowej lub pszennej 300 ml maślanki 60 g masła, schłodzonego 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka śledziowa z buraczkami 166

mało wilgotna, to dodać jeszcze łyżkę majonezu. Tak przygotowaną sałatkę rybną przykryć folią spożywczą i włożyć na całą noc do lodówki (smaki muszą się dobrze przegryźć). Podawać z dowolnym pieczywem

Passions hobbies life
Poniedziałek: Królik a la cacciatore 153

rozmarynu lub łyżeczkę suszonego, złej całość pomidorami, przykryj, doprowadź do wrzenia, zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu przez godzinę aż mięso będzie miękkie. Podawaj z ryżem lub dobrym pieczywem Artykuł Poniedziałek: Królik a la cacciatore pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
DROŻDŻOWE, BEZGLUTENOWE RACUCHY Z JABŁKAMI 157

przygotowania użyłam produktu o nazwie Mix B – Brot Mix ze swojego ulubionego, bezglutenowego sklepu Schär. Mix B – Brot Mix to bezglutenowa mieszanka do wypieku pieczywa (chlebów, bułek ) i pizzy. Idealnie nadaje się również do placków, racuchów i pancakes. Polecam! SKŁADNIKI: * Mix B – Brot-Mix – 250 g * świeże drożdże – 25 g ( nie zanieczyszczone glutenem ) * kefir – 250 ml * sól – 1 szczypta

Ostra na Słodko
Gołąbki w sosie własnym – przepis tradycyjny 225

Zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie dodać 2 łyżki śmietanki 30%, wymieszać, wyłączyć palnik. Gołąbki podawać polane sosem. Można je serwować np. z ugotowanymi ziemniakami lub z pieczywem. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Gołąbki w sosie własnym – przepis tradycyjny appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kurczak po myśliwsku w pomidorach 129

niezależnie od wybranych dodatków (grzyby, oliwki, plasterki marchewki) i rodzaju wina, w efekcie końcowym zawsze otrzymamy smaczne, pożywne danie, które możemy podać z makaronem, ryżem, ziemniakami puree lub pieczywem. Kurczak po myśliwsku sprawdzi się jako niezbyt pracochłonny obiad, ale równie dobrze można go zaserwować na  wystawną kolację. Kurczak po myśliwsku z pieczarkami i pomidorami to także idealne rozwiązanie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pasta do chleba z pieczonego selera 172

Pasta do chleba z pieczonego selera to ciekawy i bardzo smaczny dodatek do pieczywa. Nie jesteście przekonani, nie przepadacie za tym warzywem? Też tak myślałam, ale bardzo miło się zaskoczyłam Seler korzeniowy to warzywo, po które powinniśmy sięgać w okresie jesienno – zimowym, to teraz jest na niego sezon Dodatkowo seler to samo zdrowie: ma dwukrotnie więcej witaminy C niż

365 dni dookoła kuchni
Sałatka „raz dwa” 186

sałatkę, którą wykonacie dosłownie „raz dwa”. Prosta, smaczna, szybka w przygotowaniu. Kilka prostych składników, a jaki smaczny efekt. Sałatkę możecie podać „solo” lub z ulubionym pieczywem. Ja najczęściej jem ją samą. Do tego filiżanka ulubionej herbaty i… nic mi więcej nie trzeba. No dobrze, później może jeszcze pokuszę się o deser A jak herbata

Słodkie okruszki
Karkówka w marynacie ketchupowej 204

postanowiłam ją zrobić i muszę przyznać, że zwlekałam zbyt długo. Taka karkówka jest smaczna i wymaga małego nakładu pracy. Idealne danie na obiad, można podać je z ziemniakami lub pieczywem. Do karkówki dodałam fajnych produktów, które możecie nabyć w Kuchnie Świata a jest to pasta paprykowa i pasta z czosnku. Karkówka w marynacie ketchupowej

Ewa w kuchni
Smażone tostowe ruloniki 232

Pamiętacie taki „wynalazek” jak chleb w jajku?? To taki fajny patent na wykorzystanie czerstwego pieczywa, które nie nadaje się już do jedzenia w zwykłej formie. Wystarczy więc kromkę takiego chleba zamoczyć na chwilę w rozbełtanych, doprawionych solą i pieprzem jajkach, a następnie usmażyć na rozgrzanym maśle. W wersji bogatszej można się pokusić o dodatek żółtego sera, który kładzie

Smaki Na Talerzu