pieczenia olejem. Kapustę połącz z ryżem i mięsem. Wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem, łyżeczką miodu i majerankiem. Wstaw do piekarnika i zapiekaj przez na 25 minut. Podawaj z dobrym pieczywem. Artykuł Poniedziałek: Zapiekanka z kapusty, ryżu i indyka pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzLeczo pełne warzyw, ale wzbogacone o mięso mielone staje się bardziej sycące. Przepyszne, aromatyczne, jednogarnkowe danie w sam raz na zimne dni i wieczory. Można je podać samodzielnie z pieczywem albo np z ryżem lub kaszą. Zazwyczaj gotuję więcej lecza i jego nadmiar zamykam w słoiki. Składniki: * 500 g mięsa mielonego wieprzowego * 2 małe cukinie * 1 czerwona papryka * pół
Zrób to smacznieDomowy chleb pszenno-żytni z ziarnami słonecznika Prosty, pyszny chleb przygotowany na świeżych drożdżach. Idealnie smakuje od po prostu z masłem lub z domowym serkiem jogurtowym
Słodkie okruszkitechnice pieczenia rolada z boczku jest soczysta i aromatyczna. Doskonale sprawdza się zarówno na świątecznym stole, jak i podczas innych uroczystości, ale także w codziennym menu do keto pieczywa lub po prostu z warzywami. Składniki – rolada z boczku: 1,5 kg boczku wieprzowego sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony majeranek 3 ząbki czosnku opcjonalnie papryka słodka Pomieszać
Ola la LCHFpasty dodając zamiast mąki tortowej – skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej. Będzie działać tak samo. 7. Pasta działa również na drobne wypieki – babeczki, muffinki, ciasteczka. 8. Sprawdza się też przy wypieku pieczywa – chleby, bułki… 9. Zamiast oleju nie można użyć oliwy – zmieni smak wypieków. 10.Tłuszcz i mąka tworzą barierę ochronną dla ciasta gwarantując „uwolnienie” wypieku. 11. Wypieki są wolne od okruchów
mojewypiekiinietylkonajczęściej przygotowuję z niego orzechowe ciasteczka lub krajanki. Przepis na orzechowo-kokosową krajankę znajdziecie tutaj . Takie masło wspaniale nadaje się również do owsianek, jaglanek lub po prostu do posmarowania pieczywa. Warto mieć zapas orzeszków w domu, by móc w każdej chwili przygotować takie masełko Składniki: (ilość można zwiększyć w zależności od potrzeb, podaję przepis podstawowy) fistaszki – po obraniu około
Słodkie okruszkipiekarnika nagrzanego do 180°C (bez termoobiegu) lub 170 z termoobiegiem i pieczemy 45-50 minut. Po upieczeniu posypujemy porwanym/posiekanym koperkiem. Od razu podajemy. Same – lub ze świeżym pieczywem czy gotowanymi ziemniakami. Post Pieczone gołąbki – na dużą ilość osób pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuwazową nalewamy do miseczek wywar z mięsem. Odstawiamy do wystygnięcia a następnie nóżki wkładamy do lodówki aby stężały. Galaretkę podajemy z chrzanem, octem winnym lub sokiem z cytryny oraz pieczywem
Qchnia po prostuprzesyp do dużej miski. Dodaj odsączoną kukurydzę i pokrojone paluszki krabowe. Wlej majonez, ketchup, dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj, podawaj z pieczywem. Ekspresowa sałatka z paluszków krabowych. Nie słabnącym zainteresowaniem niemalże przez cały rok cieszą się szybkie, nieskomplikowane przekąski. W końcu co chwilę mamy jakąś okazję: urodziny, imieniny
kuron.com.pldusimy przez kolejne 30-40 min., aż mięso będzie miękkie. Przyprawiamy papryką słodką, papryką ostrą, solą, pieprzem oraz ajwarem. Gotujemy jeszcze przez ok. 3-5 minut. Podajemy z pieczywem, ziemniakami lub kaszą
Kuchnia MagdaLenypieprzem. Po przygotowaniu przechowuj w chłodnym miejscu (np. lodówce). Polecam Wam również inne przekąski : – Rollsy z łososiem – Pasta do pieczywa jajko-makrela – Serowe kulki – Sałatka z makaronem ryżowym – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z brokułami i szynką
Kulinarne S.O.S.czym podać śledzie w oleju. Śledzie w oleju to świetna i smaczna przystawka sama w sobie. Można jednak podać je w nieco ciekawszy sposób i zamiast tradycyjnego pieczywa zaserwować podpieczone grzanki z bagietki. Carpaccio z buraków i śledzi w oleju: Na półmisku rozkładamy świeżą rukolę, następnie układamy cieniutko pokrojone plastry ugotowanych buraczków, a na wierzchu
Moja Książka Kucharskaśmietaną. Następnie dodajemy 2 łyżki wazowe zupy, mieszamy. Wlewamy do całości energicznie mieszając. Doprowadzamy powoli do wrzenia. Zupę podajemy posypaną posiekanym świeżym koperkiem oraz bagietką (lub innym ulubionym pieczywem
Qchnia po prostuBułeczki jak dawniej (na smalcu) Próbowaliście kiedyś bułeczek na smalcu? Ich smak niewątpliwe jest wyjątkowy. Takie bułeczki przygotowywały kiedyś nasze babcie / prababcie. Oczywiście w ich piecach
Słodkie okruszki