pieczywo - 17769 przepisów (strona:427/1185)

Parmigiana di melanzane 143

piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około pół godziny do 40 minut. I nie wyciągamy od razu ( jak ja ) tylko dajemy jej odpocząć. Kroimy (wykładamy ) i jemy z chrupiącym pieczywem i lampką dobrego wytrawnego wina. Na drugi dzień pyszna na zimno, lud odgrzana na patelni. Palce lizać! Buon Appetito

Z Kuchni Do Kuchni
SAŁATKA Z KURCZAKIEM W MIODZIE podawana z pieczywem żytnim 134

WYKONANIE: Kurczaka przygotować wg. przepisu:  https://www.pik-fit-trener.pl/2018/09/kurczak-w-miodzie-standard.html Sałatę porwać w drobne kawałki, pokroić cebulę i pomidorki w ćwiartki. Wymieszać składniki z kurczakiem w miodzie. podawać z pieczywem żytnim. Jak przedstawia się kaloryczność tego posiłku? 378 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
BANANOWE BUŁECZKI ŚNIADANIOWE 150

Pełnoziarniste bułeczki śniadaniowe z dodatkiem płatków owsianych oraz otrębów, w wersji delikatnie słodkiej...bez drożdży i wyrabiania, za to na maślance, z dodatkiem bananów i cudnie

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z szynką i żółtym serem 431

bardzo drobną kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy z 2-3 łyżkami majonezu i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatka wyśmienicie smakuje podana ze świeżym pieczywem posmarowanym masełkiem :) >> Sprawdź również nasze inne pomysły na SAŁATKI << Smacznego!   Artykuł Sałatka z szynką i żółtym serem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chlebek bananowy (bez cukru). 169

Chleb, który z pieczywem ma niewiele wspólnego. Pochodzi z kuchni amerykańskiej i występuje w wielu odmianach. Podstawą są banany, mąka, masło, cukier, jajka i proszek do pieczenia. Jednak można go urozmaicać na wiele sposobów, dodając do ciasta orzechy, wiórki kokosowe, owoce suszone czy też przyprawy. Za każdym razem uzyskamy inny deser. W moim wariancie nie ma cukru. Zastąpiłam go miodem

zadanie-gotowanie
Konfitura z pigwowców – kuchnia podkarpacka 142

czym studzimy. Za każdym razem konfitura będzie coraz bardziej gęsta i ciemniejsza. Po ostatnim gotowaniu konfiturę przekładamy do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Podajemy z pieczywem, naleśnikami, albo używamy do herbaty. Konfitura z pigwowców - kuchnia podkarpacka  Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA po więcej regionalnych przepisów

Trzeci talerz
Strogonow 174

wymieszać 0,5 litra wody z mąką ziemniaczaną i przecierem pomidorowym. Zalać składniki w garnku. Zagotować i kontynuować gotowanie przez dodatkowe pięć minut. Danie podawać na gorąco z dodatkiem pieczywa. Strogonow Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując mięsnego strogonowa. Strogonow Użyłam ogórków kiszonych, które przed dodaniem obrałam ze skórki. Kilka razy robiłam strogonowa także z ogórkami korniszonami. One też fajnie

mecooks
Pasta z jajek, wędliny i sera mozzarella. 190

najlepiej użyć taką dobrą jakościowo i ser mozzarella oraz szczypiorek prosto z ogródka, tak, tak, jeszcze w ogródku mam dorodny szczypiorek. Do takiej pasty najlepiej podać świeżutkie i pachnące pieczywo. A jak jest u Was? Lubicie takie pasty? Robicie? Może spodoba się Wam mój przepis. Smacznego życzę :) Potrzebujemy: 5 jajek 1 kulka sera mozzarella ( 125 g ) 10 dag ulubionej wędliny

Izabelawkuchni
LConcept 13 Kraków 143

tylko „gorzej”. Delikatesy 13 Kolejne pomieszczenia przyprawiły mnie o zawrót głowy… Szlachetne oliwy, trufle, pasty truflowe, octy balsamiczne, wybór najlepszych francuskich i włoskich serów oraz wędlin. Kawy, herbaty, tradycyjne pieczywo, miody, ręcznie robione makarony. Istne szaleństwo najlepszych produktów sprowadzanych z rozmaitych zakątków całego świata. Do tego wszystkiego, to właśnie z tych dostępnych tam produktów Kucharze z restauracji przygotowują na miejscu

Kate's Kitchen
Biała kiełbasa zapiekana z boczkiem 197

boczku. Między nimi układamy połówki pieczarek.  Całość oprószamy majerankiem, pieprzem ziołowym oraz wędzoną papryką. Całość wkładamy do piekarnika i zapiekamy w 170°C przez 40 minut. Podajemy z pieczywem oraz chrzanem, musztardą lub ketchupem

Qchnia po prostu
Grzanki z łososiem, pomidorem i jajkiem w koszulce oraz sosem miodowo- musztardowym 124

tworząc wcześniej w garnku wir lub nie. Gotuj jajko maksymalnie dwie minuty. Na maśle podsmaż szalotkę, drobno posiekanego pomidora i łososia. Dopraw pieprzem. Składniki sosu dokładnie wymieszaj. Na zgrillowane pieczywo nałóż podsmażonego łososia z pomidorem, jajko w koszulce a wierzch polej sosem. Udekoruj oregano.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Szybka sałatka na kolację 116

kroimy. Pieprz osączamy. Śliwki myjemy, kroimy w kostkę. Owoce i warzywa, razem z serem mieszamy, polewamy oliwą i octem (do smaku). (Ewentualnie można dodać miód). Podajemy ze świeżo pieczonym pieczywem

R'n'G Kitchen
Szybka sałatka z awokado i jajkiem 227

wody z płaską łyżeczką sody oczyszczonej, a następnie osuszamy i układamy na talerzu. Pokrojone składniki układamy na liściach rukoli i polewamy małą ilością sosu. Podajemy z grzankami lub ulubionym pieczywem

Apetyczna babeczka
Awokado zapiekane w boczku - pyszna przekąska, którą przygotujesz w kilka minut 153

przekrój go w poprzek ząbków, posmaruj lekko oliwą lub olejem. Aby boczek nie rozwijał się w trakcie pieczenia, należy cząstki awokado układać końcówką boczku do spodu. Podawaj z chrupiącym pieczywem i pikantnym ketchupem lub sosem jogurtowym. Jeśli lubisz dania z awokado, to spróbuj także i tego: Twarożek z awokado, pomidorem i papryką Sałatka z awokado i tuńczyka - idealna na kanapki

Codzienna kuchnia niecodzienna