Wielokrotnie pisałem, że jestem ogromnym fanem produktów wykonywanych w domu. Regularnie przygotowuję domowe tofu, robię mleka roślinne, zdarza mi się także piec domowe pieczywo. Dziś do kolekcji przepisów dołącza domowe masło orzechowe. Produkty wytwarzane w domu mają tę zaletę, że są w 100% zdrowe
Vegan TasteBajgle to wyjątkowe, żydowskie bułeczki pochodzące z XVII wieku. Ciągnąca, rumiana skórka i miękki środek – to cecha charakterystyczna tego pieczywa. Pochodzenie bajgli nie jest do końca znane. Niektórzy mówią, że pochodzą one z Krakowa, gdzie były wręczane jako prezenty dla kobiet, które właśnie urodziły
Vegan TasteFocaccia to chyba najlepsze pieczywo na świecie! Prosty przepis, który zawsze się udaje – puszyste, aromatyczne ciasto i ulubione dodatki – dziś suszone pomidory. Najlepiej smakuje na ciepło, choć na zimno również jest dobra. Mógłbym jeść ją codziennie, bo jest wyśmienita! Poniższy przepis
Vegan TasteMistrzyni kanapek, na równi z hummusem, pastą z groszku i pastą z pieczonej papryki, najlepsza ze świeżym, chrupiącym, jeszcze ciepłym pieczywem – czosnkowa pasta z białej fasoli. Pasta z fasoli to żadne odkrycie – w sieci można znaleźć wiele przepisów na pastę z fasoli z pieczonym
Vegan TastePasta do chleba z pieczonego selera to ciekawy i bardzo smaczny dodatek do pieczywa. Nie jesteście przekonani, nie przepadacie za tym warzywem? Też tak myślałam, ale bardzo miło się zaskoczyłam Seler korzeniowy to warzywo, po które powinniśmy sięgać w okresie jesienno – zimowym, to teraz jest na niego sezon Dodatkowo seler to samo zdrowie: ma dwukrotnie więcej witaminy C niż
365 dni dookoła kuchnikaszy jaglanej. Wilgotny, zwięzły, bezproblemowo się kroi, dobrze rozsmarowuje na chlebie, a do tego pyszny, sycący i zdrowy. Tak samo doskonały solo jak i na pajdzie świeżego chrupiącego pieczywa. Do świątecznego i nieświątecznego menu, na śniadanie oraz do zabrania ze sobą, jednak najlepiej sprawdza się jako lekka, warzywna kolacja. Składniki (forma o wymiarach 10cm x 20cm): 1 szklanka
Fitsweet.mesezonie jesienno-zimowym. Świetna na przeziębienia i jesienną szarówkę. Ugotowana na mięsnym wywarze, z dużą ilością warzyw i przypraw, jest sycąca, aromatyczna i rozgrzewająca. Można dodatkowo podawać z pieczywem. Jeśli chcecie przechować zupkę na późniejsze dni, wystarczy przelać bardzo gorącą zupę do słoików ( wyjętych prosto ze zmywarki lub wyparzonych wrzątkiem) i od razu zakręcić. Przechowywana w lodówce, będzie dobra
cool and mintyprzecisnąć przez praskę, dodać do jogurtu. Ogórki, rzodkiewkę i koperek zalać jogurtem, posolić i popieprzyć do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu lub z pieczywem
Kulinarne przemysleniarzodkiewkę również pokroić w kostkę. Wymieszać wszystko z rybą i koperkiem. Skropić delikatnie octem lub sokiem z cytryny, dodać kilka kropel maggi, popieprzyć i ewentualnie posolić. Podawać z pieczywem posmarowanym masłem
Kulinarne przemysleniadodajemy 2 łyżeczki mąki. Wlewamy rozrobione serki do zupy i zagotowujemy. Na koniec jeśli zajdzie potrzeba doprawiamy zupę solą i pieprzem. Podajemy z grzankami czosnkowymi lub z białym pieczywem. Smacznego
Studencka Michawyciekł na talerz na którym leżały przesmażone kotlety. Naczynie żaroodporne przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez 1 godzinę i 40 minut. Podajemy z pieczywem lub gotowanymi ziemniakami
Qchnia po prostuFilet z piekarnika, czyli wygodny sposób na przyrządzenie mięsa na obiad lub jako dodatek do pieczywa. Żeby z obiadem było jeszcze wygodniej można na blaszce obok mięsa ułożyć ziemniaki (oblane olejem i obsypane przyprawami). 6 pojedynczych piersi z kurczaka 6 łyżek oleju przyprawy: sól, pieprz, Vegeta, przyprawa do kurczaka po węgiersku lub inne ulubione przyprawy
Praktyczna plDzisiaj podaję przepis na leczo, które robię bardzo często jesienią na kolację lub późny obiad. Do tego z reguły chleb lub inne pieczywo. Składniki: 2-3 czerwone papryki 2 małe lub 1/2 większej cukinii 4-5 cebul około 1/2 kg cienkiej kiełbasy 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oleju oregano bazylia słodka i ostra papryka sól, pieprz Kiełbasę
talerz przyjemnościminut, oczywiście plus czas pieczenia. Jeżeli chodzi o dodatki, to też możecie kombinować. Fajnie komponują się orzechy, cynamon lub suszone owoce. Fantastycznie nadaje się właśnie jako pieczywo do konfitur, serków czy DOMOWEJ NUTELLI (link) W każdym domu, od czasu do czasu zalegają jakieś pociemniałe banany, na które nikt już
kuron.com.plDistribuite le noci tritati grossolanamente e le mandorle a lamelle. Camembert pieczemy ok. 15 minut. Serwujemy od razu po upieczeniu udekorowany suszonymi figami, najlepiej z testowanym, ciepłym pieczywem. **** Cuocete il camembert per circa 15 minuti. Una volta cotto, decorate il camembert con i ficchi secchi e servitelo immediatamente, ancora caldo accompagnato da pane tostato. Smacznego! Buon appetito
La grande e la piccola cuoca