Jajka, ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę a następnie dodajemy do tuńczyka. Całość mieszamy razem z majonezem, jogurtem oraz natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem
Qchnia po prostudrobno zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem. Cały czas mieszając dodaj oliwę. Masa musi być gęsta. Gotowe pesto możemy przechowywać w lodówce do tygodnia czasu. Pesto podawaj z makaronem, pieczywem lub dodawaj do ulubionych potraw z mięsa lub ryb Artykuł Czerwone pesto pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEcebulę pokrojoną w piórka. Następnie dodajemy pokrojone grzyby i dusimy pod przykryciem ze szczyptą soli i posiekanym lubczykiem. Do smaku doprawiamy pieprzem. Wszystkie składniki łączymy i podajemy z ulubionym pieczywem
R'n'G Kitchenrealizowanie swoich dotychczasowych planów i pomysłów czytam cudowne książki kulinarne, oglądam programy. Kulinarne. Czytam przepisy. W środku nocy gotuję gniocchi i lepię pierogi na przemian z wypiekiem żytniego pieczywa i ciastek. Naprawdę. Dawno tak kulinarnie nie dorosłam jak podczas tych kilku tygodni, dawno nie nabyłam tylu ciekawych informacji i nie doszkoliłam swoich umiejętności. Zaczynam być wdzięczna losowi za czas, który
Mango PapajaChałka z kruszonką to obowiązkowe zaopatrzenie naszego chlebaka. Kiedyś kupowaliśmy fajną chałką w lokalnej piekarni, niestety piekarnię zamknięto i dostęp do tego cudownego słodkiego pieczywa się skończył. Postanowiliśmy z Bogusią poczytać i stworzyć przepis idealny. Zarazem super smaczny i prosty w wykonaniu, taki dla każdego. Po kilkunastu próbach, mniej
kuron.com.plminut Ilość porcji: 2-3 Składniki: – 1 pierś z kurczaka – 2 łyżki pasty Mild Curry Patak’s – 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju – do kanapek: pieczywo, sałaty, czerwona kapusta (skropiona odrobiną soku z cytryny) – do podania: Patak’s Mango Chutney Przygotowanie : Pierś z kurczaka zamarynuj w aromatycznej paście Patak’s Mild Curry. Kurczaka
nietylkopasta.plużyć także oregano, a całość podsypać mozzarellą i listkami świeżej bazylii. Wybierzcie zestawienie, które odpowiada Wam najbardziej, zaszalejcie. Tego nie da się zepsuć! 😉 Swoją szakszukę zajadam ze świeżym pszennym pieczywem, które mogę swobodnie maczać w sosie i cudownie płynnym żółtku - niebo w gębie i śniadanie idealne na weekend
Cooking MonsterJeżeli sos będzie za rzadki, można go nieco odparować pozostawiając włączony wolnowar, ale ze zdjętą pokrywką, lub zagęścić go tradycyjnie mąką ziemniaczaną. Potrawkę z kurczaka podawać z ulubionym pieczywem, ryżem lub kaszą kuskus. Potrawka z kurczaka i chorizo przygotowana tradycyjnie w garnku: W dużym rondlu rozgrzać olej do smażenia - przesmażyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać pokrojone
Codzienne GotowanieBardzo lubię wypieki z dyni. Od dawna piekę bułki , chleb i słodkie wypieki z dyni surowej bądź pieczonej. Chleb z dyni jest bardzo smaczny i z powodzeniem zastąpi tradycyjne pieczywo. Wartość odżywcza dyni to przede wszystkim bogactwo witamin i minerałów, zdrowego tłuszczu i białka, które obficie występują w pestkach. Jeśli więc macie nadmiar dyni w ogrodzie to z powodzeniem możecie
codojedzeniacukier, masło, wodę, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj leczo porządnie i duś całość przez kolejne 7-10 minut , aż smaki się połączą. Leczo możesz podawać ze świeżym pieczywem, ziemniakami, kaszą czy makaronem. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonyłaczymy. Dodajemy pomidory z puszki i całość gotujemy około 15 minut. Pod koniec gotowania wszystko doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem i ostrą papryką. Tak przygotowany gulasz podajemy z pieczywem. Artykuł Gulasz z ciecierzycą + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniabazylii Jak przygotować serowo-pomidorową pastę kanapkową . Serek przełożyć do miski. Pomidory pokroić w małą kostę. Dodać sól oraz drobno krojone listki bazylii. Wymieszać bardzo dokładnie łyżką. Podawać z pieczywem. Pasta kanapkowa z sera białego i suszonych pomidorów Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując serową pastę kanapkową. Pasta kanapkowa z sera białego i suszonych pomidorów Użyłam mielonego już serka białego
mecooksPESTO ALLA CALABRESE Zapraszam do zrobienia domowego pesto na bazie czerwonej papryki i serów Pecorino Romano i ricotty. Idealnie nada się na pieczywo lub do makaronów. Porcja pesto jest na około 4-6 osób dlatego proporcje możemy podzielić na połowę. Składniki • paryka czerwona 4 szt • ser Pecorino Romano 90 g • ser ricotta 100 g • migdały 100 g • ząbek czosnku
chefintheforest