pieczywo - 17769 przepisów (strona:420/1185)

Jajka zapiekane w awokado 269

Składniki/2 porcje: -1 awokado -2 jajka – do smaku sól i pieprz – garść rukoli – kilka pomidorków koktajlowych – parmezan do dekoracji – pieczywo Przygotowanie: Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestke. Miejsce po pestce delikatnie poszerzamy, wyciągając część miąższu łyżeczką. Owoce układamy skórką do dołu w naczyniu żaroodpornym. W miejsce po pestce wbijamy po jednym jajku. Oprószamy

I LOVE LIFE
Najpotrzebniejsze akcesoria kuchenne 124

utrzymać w czystości. Nowoczesne deski posiadają pojemniczek, do którego spadają okruchy np. z krojonego chleba. Kolejne akcesoria kuchenne , które muszą się pojawić w królestwie gospodyni domowej to noże - do pieczywa, do krojenia mięsa, smarowania masła czy obierania warzyw. Bardzo przydatna jest też waga kuchenna, która ułatwia korzystanie z przepisów i odmierzanie odpowiedniej ilości składników. Inne przyrządy, które powinny się znajdować

Pogotujmy.pl
JAK UDEKOROWAĆ ŚWIĄTECZNY STÓŁ? #GotowiNaŚwięta 172

zachwyca już dzisiaj! Na bok odłóżmy wielkie liście sałaty, kwiaty wycięte z rzodkiewek i ozdobne biedronki zrobione z jajek. Postawmy na dodatek serów, świeże zioła, chrupiące paluszki, różnorakie pieczywo i dodatki w postaci konfitur czy też sosów. Zachowajmy umiar w ozdobach, a postawmy na doskonałej jakości produkty. U mnie w tym roku królują produkty marki Konspol z serii NATURA

Ostra na Słodko
TRADYCYJNY KRUPNIK Z ZIEMNIAKAMI, bez mięsa - staropolski przepis 183

będzie gęsty, kleisty i pożywny. Można ugotować mniej kaszy, wówczas zupa wyjdzie lżejsza. Krupnik zdjąć z ognia i wlać do niego zahartowaną śmietanę. Zupę krupnik podajemy gorącą ze świeżym pieczywem. Smacznego :) Tradycyjny krupnik z ziemniakami fot. Moja Książka Kucharska

Moja Książka Kucharska
Najlepsze książki o jedzeniu w 2018 – top 10 wg ugotowanepozamiatane.pl 165

własnej kuchni a przepisy Malki dają nam okazję, żeby świętować. Przepisy są wegańskie, bez cukru, proste i przygotowane z łatwo dostępnych składników wysokiej jakości. Znajdziemy tu pasty do smarowania, pieczywo, kanapki czy burgery. Sporo jest inspiracji kuchnią orientu – żydowską i marokańską. Więcej o tej książce przeczytacie w mojej recenzji. God Food. Boska kuchnia Malki Kafki Autorka: Malka Kafka Wydawnictwo

Ugotowane pozamiatane
Sałatka z tuńczyka, pomidorów, papryki, ogórka, oliwek i cebuli skropione oliwą oraz limonką 114

oregano  Wykonanie: Wszystkie składniki pokroić na mniejsze kawałki, wyłożyć na talerze, oprószyć solą, pieprzem i oregano. Udekorować bazylią i na koniec skropić oliwą oraz limonką. Podawać z ulubionym pieczywem, niezawodnie sprawdza się tutaj bagietka.    Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Shakshuka (szakszuka) i test patelni Woll 166

dopraw je solą. Patelnię przykryj pokrywką i smaż około 3 minut – do momentu aż białka się zetną. Patelnię zdejmij z ognia, posyp natką pietruszki. Szakszukę można podawać z pieczywem. Smacznego ! Artykuł Shakshuka (szakszuka) i test patelni Woll pochodzi z serwisu Moja Pasja Smaku

Moja pasja smaku
Humus z grillowaną papryką 118

miksujemy. Co jakiś czas szpatułką zbieramy humus ze ścianek naczynia i miksujemy doprawiając solą do smaku. Humus z grillowaną papryką podajemy z chrupiącymi owsianymi krakersami z dynią lub ulubionym pieczywem, warzywami lub chipsami. Smacznego! Artykuł Humus z grillowaną papryką pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Sałatka hawajska z kurczakiem, hit na imprezę! 151

Pożywna sałatka hawajska z kurczakiem i ananasem z dodatkiem ryżu sprawdzi się na każdej domówce, imprezie. Podaję ją z kawałkami pieczywa, najczęściej chrupiącą bagietką lub tostami serowymi. Jest pyszna! Polecam także przepis na sałatkę królewską , mój hit w domu i na blogu wśród sałatek na imprezę. Spróbujcie, poczęstujcie, zasmakujcie SKŁADNIKI: 500 g piersi z kurczaka 2 czerwone papryki 1 cebula

Zasmakuj Kuchni
Pasta jajeczna 156

konsystencją pasty. Dodaję sól i pieprz, próbuję, gdy jest w sam raz dodaję resztę posiekanego szczypioru i miksuję (prawie na gładko) zostawiając niewielkie grudki białka i szczypioru. Smaruję pieczywo, dekoruję szczypiorem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Sandacz w borowikach – ryba nie tylko na wigilię 194

razu, gorącą.   Moim zdaniem sandacz w borowikach to jedna z tych potraw, którym wręcz przeszkadzają jakiekolwiek dodatki – nie znosi konkurencji na talerzu. Najsmaczniejszy jest podany ze świeżym, chrupiącym pieczywem, które pozwoli zebrać z talerza resztki sosu. SKŁADNIKI składniki na 4 porcje SOS BOROWIKOWY 250g borowików mrożonych 100ml rzadkiej, słodkiej śmietanki 30% tłuszczu 3 małe szalotki

Karo in the Kitchen
Śledzie marynowane w occie 199

inną imprezę :) Poza tym stanowią również świetną bazę do innych śledzi – można je wykorzystać do sałatek, koreczków lub innych imprezowych przekąsek. Również świetnie smakują jako dodatek do pieczywa na śniadanie, czy kolację. Czasami również zamiast zwykłych matjasów lubię je dodać do śledzi w śmietanie na obiad , by ich smak był nieco słodko-kwaśny. Śledzie marynowane w occie są delikatniejszą

Kulinarne Przeboje
Szakszuka z mięsem i papryką 166

następnie podnosimy pokrywkę, aby płyn odparował. Gdy sos stanie się gęsty wybijamy na wierzch delikatnie jajka i przykrywamy - trzymamy na ogniu aż białko się zetnie. Podajemy ze świeżym pieczywem

Gotowanie jest łatwe
Pasta z pieczonego bakłażana z orzechami włoskimi 148

Prosta i pyszna pasta z pieczonego bakłażana z orzechami włoskimi i czosnkiem jest idealna do wszelkiego rodzaju pieczywa. Jeśli szukacie nowych smaków i lubicie bakłażany, to pasta przyrządzona według tego przepisu z pewnością przypadnie Wam do smaku. Spróbujcie Składniki: – 2 bakłażany średniej wielkości – 60g orzechów włoskich – 3-4 ząbki czosnku – sól i pieprz wg smaku Bakłażany

Smaki Armine
Śledzie marynowane w occie 1743

inną imprezę :) Poza tym stanowią również świetną bazę do innych śledzi – można je wykorzystać do sałatek, koreczków lub innych imprezowych przekąsek. Również świetnie smakują jako dodatek do pieczywa na śniadanie, czy kolację. Czasami również zamiast zwykłych matjasów lubię je dodać do śledzi w śmietanie na obiad , by ich smak był nieco słodko-kwaśny. Śledzie marynowane w occie są delikatniejszą

Kulinarne Przeboje