Szakszuka z mięsem i papryką

Szakszuka z mięsem i papryką

Szakszuka z mięsem i papryką

Przepis na : obiad

SKŁADNIKI: 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 czerwona papryka 3 pomidory 1 średnia cebulka 200g przecieru pomidorowego sól, pieprz bazylia czosnek 1 suszona papryczka chilli 3 jajka masło do smażenia PRZYGOTOWANIE: Cebulkę siekamy drobno, podsmażamy na odrobinie masła. Mięso podsmażamy, dodajemy cebulkę i chwilę dusimy. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa, następnie kroimy paprykę i dusimy wszystko razem 15-20 minut. Dolewamy przecier pomidorowy i dosypu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.