pieczywo - 17769 przepisów (strona:437/1185)

Krem z czerwonej papryki z fenkułem 143

odstawić, aby zupa nieco przestygła, po czym dokładnie zmiksować. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem ewentualnie użytymi wcześniej przyprawami. Zupę podgrzać i podawać z ulubionym pieczywem.  *  Zupę można także podać na zimno jako chłodnik. Po ponownym podgrzaniu odstawić do ostygnięcia, a następnie wstawić do lodówki i chłodzić przez około 3 godziny. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Poniedziałek: Sałatka z mango z orzechowym dresingiem i stekiem 151

porcji: 2 Tym można się najeść Tą sałatką można nakarmić drwala! Danie jest bardzo sycące dzięki porcji steka i solidnej dawce warzyw. Można do niej dodać jeszcze np. stostowane pieczywo, grzanki lub podpieczone, pokrojone na mniejsze kawałki tortille, żeby była jeszcze bardziej treściwa. Do sałaty możecie zresztą zużyć dowolne warzywa, choć podany przez nas zestaw pasuje do siebie wyjątkowo dobrze

Niedzielny kucharz
Rolada indycza 144

ostatnim czasie rolady zagościły w mojej kuchni na dłużej. Mojej rodzinie bardzo smakują. Świetne są na gorąco jako danie obiadowe z dodatkami jak również na zimno do pieczywa. Okazuje się , że można w środek dodawać wszystko w zależności od upodobań. Moja rolada indycza jest z szynką, serem, porem oraz marchewką. Wyszło kolorowo. … Czytaj dalej Rolada indycza

gotuj ze mną
Cukiniowe lasagne z sosem ze świeżych pomidorów 178

minut. Ser powinien być lekko ciągnący, a cukinia przyrumieniona. Podaj danie tak jak jest lub z grzankami zapiekanymi z serem i pesto . Jeśli nie możesz jeść glutenu wybierz bezglutenowe pieczywo.       The post Cukiniowe lasagne z sosem ze świeżych pomidorów appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
szybkowar-schab do pieczywa... 211

średnim ogniu z 50 minut, szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie schab dobrze wystudzić (wywar można zamrozić i wykorzystać do bigosu, sosu) - schab z szybkowara jest bardzo smaczną do pieczywa wędliną, jest bardzo kruchy, aromatyczny i smakuje wybornie.........Smacznego

W Mojej Kuchni Lubię
Paluchy chrzanowe 239

wielką przyjemnością. Paluchy są świetne do mięs i warzyw z grilla. Są niezwykle poręczne. Dzieci są bardzo ruchliwe i dla nich to idealna przekąska do złapania w biegu. Pokrojone pieczywo szybko się wysusza, zaś paluchy chrzanowe długo zachowują świeżość i śmiało poleżą kilka godzin w koszyczku na przyjęciu

AniaGotuje.pl
Fasolka szparagowa a'la bigos 190

być mocno przyprawiony. Fasolkę umyć, odciąć końcówki, przekroić strąki na krótsze kawałki. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego. Ugotowaną fasolkę wymieszać z sosem. Podawać z pieczywem

Praktyczna pl
Pieczone warzywa alla romagnola z warsztatów kulinarnych w Umbrii 167

nóż im zasmakuje ;) Pieczone warzywa alla romagnola z warsztatów kulinarnych w Umbrii Składniki / na 4-6 porcji: 150 g bułki tartej (najlepsza będzie taka zrobiona w domu z czerstwego pieczywa, ale kupna też da radę) 3 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 6 łyżek oliwy Monini Classico 2-3 łyżki białego wina sól, pieprz opcjonalnie: łyżka kaparów warzywa takie jak: duże

Chilli Czosnek i Oliwa
Frittata z papryką 181

spód frittaty się przyrumieni, następnie patelnię wstawić pod grill lub górną grzałkę piekarnika i piec do czasu aż wierzch będzie rumiany. Podawać na ciepło lub na zimno z ulubionym pieczywem i mieszanką sałat. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Tosty francuskie czyli chleb w jajku 156

tosty to idealny sposób na pozbycie się czerstwego pieczywa czy to chleba czy chałki. Podsmażone w jaju smakują jak najdroższe delicje. Polecam do wypróbowania. Tosty francuskie czyli chleb w jajku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z tuńczyka, pomidorów, papryki, ogórka, oliwek i cebuli skropione oliwą oraz limonką 145

oregano  Wykonanie: Wszystkie składniki pokroić na mniejsze kawałki, wyłożyć na talerze, oprószyć solą, pieprzem i oregano. Udekorować bazylią i na koniec skropić oliwą oraz limonką. Podawać z ulubionym pieczywem, niezawodnie sprawdza się tutaj bagietka.    Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Petiscos - portugalskie przekąski 137

Słynne na cały świat tapas zdobyły olbrzymią popularność i stały się bardzo popularną formą  przekąski. Sam zwyczaj wziął się od nakrywania (stąd pochodzenie słowa tapas od tapar ) napojów pieczywem, które zaczęto serwować z lokalną szynką i serami. Z czasem zwyczaj ewoluował, a tapas stało się ostoją hiszpańskiej kultury kulinarnej. To, co cechuje jednak tapas do dzisiaj to prostota. Przekąski

Food Square
Szaszłyki z grilla 214

owinąć szaszłyka gdyż przy próbie nawleczenia go po prostu się rozpada). Grillować na mniejszym płomieniu (aby zbyt szybko się nie skarmelizował miód z marynaty). Podawać z dowolnymi sosami i pieczywem

My simple kitchen
DOMOWE BUŁKI DO BURGERÓW 182

domowe pieczywo 😊  Bez polepszaczy, konserwantów, zaciemniaczy ... Może wygląd takich domowych bułeczek nie jest tak idealny jak tych sklepowych, ale przecież o smak tutaj chodzi przede wszystkim. Nie jesteśmy z Mężem wielkimi fanami fast foodów, a jeśli już sobie pozwalam na konsumpcję jedzonka tego typu staram się, aby był to fast food robiony w domu. Od czasu do czasu piekę

Walijskie Pichcenie
Pieczony kalafior z pomidorami, czosnkiem i mozzarellą 146

Niewiele do szczęścia potrzeba, uwierzcie mi! Z tak upieczonego kalafiora, na dnie pozostaje sos pomidorowy z oliwą i ziołami, który spokojnie można wyjadać tak jak robią to Włosi-zamaczając pieczywo w aromatycznym sosie.  Kalafior piekłam, aż był miękki, czyli 25-30 minut. 10 minut przed końcem pieczenia dodałam kawałki pomidorów i plasterki mozzarelli. Jakie to było pyszne! Oczywiście

Moja smaczna kuchnia