pieczywo - 17769 przepisów (strona:288/1185)

Tostowe babeczki z brokułem 291

piekarnika nagrzanego do 180 *C i piec przez około 25 min, aż wierzch zacznie się rumienić. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Babeczki i muffinki , Dla dzieci , Na specjalne okazje , Pieczywo , Przystawki i przekąski , Zapiekanki Tagged: brokuł , jajka

https:KKuchniaMniam
Zielony twarożek zdrowia 141

mieszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę lub ścieramy na tarce. Mieszamy z serem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym. Taki zielony twarożek zdrowia zjadamy na śniadanie z ulubionym pieczywem. Zielony twarożek zdrowia to także pomysł na kolację. Fanom takich twarożków polecam także przepis na  lekki serek śniadaniowy z rukolą i rzodkiewkami

My Chcemy Jeść
bułki 139

rozbitym jajkiem, jeżeli nie to wodą z cukrem i nacinamy. Tak przygotowane buły pieczemy 30 min w 200st. C. Pachnie chlebem cały dom :)  Po ostudzeniu mamy fajne domowe pieczywo, które upieczone wieczorem...rano jest nadal pyszne. Można je zjadać same, na słono, na słodko... Smacznego

chleba naszego
Prosty chleb pszenny na drożdżach (z długą świeżością i chrupiącą skórką) 139

pozostawić na 30 minut (lub dłużej) w ciepłym miejscu - do podwojenia objętości. Po tym czasie wierzch chleba posmarować odrobiną wody wymieszanej z oliwą, delikatnie ponacinać i następnie posypać mąką. Pieczywo (**) wstawić do zimnego piekarnika i piec 35-45 minut w 180 stopniach (piekarnik gazowy) - do zarumienienia się.  (Gotowy chleb powinien być wyrośnięty i brzmieć głucho po uderzeniu od spodu

Di gotuje
bulki żytnie z ziarnami 129

Miękkie bułeczki, bardzo smaczne, z dużą ilością różnych ziaren oraz dodatkiem płatków owsianych. Pieczone późnym wieczorem na śniadanie smakowały wybornie. Jak każde drożdżowe pieczywo potrzebują trochę czasu na wyrośnięcie ale ich smak i zapach podczas pieczenia wynagrodzą Wam to oczekiwanie. składniki: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki żytniej 1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru

babka w formie
Domowe kajzerki 1620

poradzicie sobie doskonale z ich przygotowaniem. Potrzeba trochę cierpliwości do wyrabiania i potem czasu aby ciasto dobrze wyrosło. Najbardziej smakują nam czysto pszenne, delikatne, i wierzcie mi, że białe pieczywo od czasu do czasu nikomu szkody nie zrobi. Oczywiście jeśli może jeść produkty pszenne. Na szczęście sztucznie wywołana moda na jedzenie bezglutenowe powoli mija... ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
MLECZNE BUŁECZKI 108

zarumienią się na wierzchu, a następnie studzimy na kratce :)  Teraz zostało już tylko posmarować wypieki odrobiną dżemu lub twarożku z miodem i delektowanie się niezwykle delikatnym i aromatycznym pieczywem ! Udanych wypieków

Marcepanowa kuchnia
Grillowany ser kozi z buraczkiem, orzechami włoskimi, rukolą i dressingiem z czarnego bzu 264

koło 1 minuty). Na talerz rozłożyć rukolę, a na niej układać na przemian plasterki buraczka i sera koziego. Całość polać przygotowanym dressingiem i posypać orzechami włoskimi. Podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego Zapisz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapisz

Oryginalny smak
Tosty z serem camembert i dżemem z rokitnika 152

pewno krzykną: "Łoooo...." widząca takie śniadanie na stole. Baa... Tosty możecie także przygotować  na kolację z przyjaciółmi. Zachwytom nie powinno być końca. Składniki: ( na 2 tosty ) 4 kromki pieczywa tostowego pełnoziarnistego 1 okrągły ser camembert ( około 70 g ) 1 mały czerwony buraczek 2 plastry szynki dojrzewającej ( parmeńska, prosciutto ) 2 łyżeczki dżemu z rokitnika Łowicz 1 łyżeczka masła Wykonanie: Buraczka

kolorowotorcikowo
Chleb orkiszowy 200

Skórka jest bardzo chrupiąca a środek puszysty i lekki. Długo utrzymuje świeżość, oczywiście jeśli przechowujemy go w ciemnym miejscu, pod ściereczką w temperaturze pokojowej. Jeśli nigdy nie piekliście domowego pieczywa koniecznie musicie to zrobić. Nie da się porównać smaku sklepowego chleba z tym przyrządzonym w domowym piekarniku. Chleb orkiszowy 1 duży bochenek Składniki: 800 g mąki orkiszowej jasnej 2 łyżeczki

Jaglusia
Placek z ciecierzycy, bez glutenu (Farinata di ceci, senza glutine) 151

Placek z m ą ki z ciecierzycy, bez glutenu, może być zdrowszym, ale równie smacznym zamiennikiem białego pieczywa. Prosty w przygotowaniu, składający si ę  tylko z 2 składników, m ą ki z ciecierzycy i wody, z dodatkiem aromatycznego rozmarynu i oliwy extravergine.  Smacznego! **** La farinata di ceci è una torta salata semplice da preparare con soli

La grande e la piccola cuoca
Maślane bułeczki 105

Pierwszy raz bułki te robiłam sporo czasu temu, a ostatnio postanowiłam je powtórzyć. Przepis trochę przerobiony pochodzi z książki "Domowy wyrób tradycyjne pieczywo" Eleonora Trojan. Składniki: 500 g mąki pszennej, 40 dag drożdży, 2 jajka, 1/4 szklanki cukru, 4 łyżki masła, 1/2 szklanki mleka, szczypta soli. Przygotowanie: Drożdże rozpuszczamy w odrobinie letniego mleka z dodatkiem łyżki cukru i odstawiamy

Państwo Wojtczuk gotują
4 POMYSŁY NA KANAPKI 305

Jeśli decyduję się zjeść kanapkę - co rzadko się zdarza - staram się, aby znalazło się na niej ciekawe połączenie dodatków. Tak, aby nie zapychać się pieczywem, ale delektować smakiem :) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Domowy chleb na zakwasie. Pszenno- żytni. 199

DOMOWY CHLEB NA ZAKWASIE Zachciało mi się domowego chleba, zatęskniłam za zapachem pieczonego pieczywa, który roznosi się po całym domu, od którego poprawia się nastrój, za chrupiącą skórką i za chlebem, który się nie zsycha i smakuje wyśmienicie. Kilka dni temu nastawiłam zakwas, dokarmiałam codziennie o tej same porze, i w piątek wzięłam się za robienie chleba, późnym wieczorem już

SMYKWKUCHNI
Bezglutenowy chlebek czekoladowo - porzeczkowy podany z grillowanymi owocami 124

takiego chlebka, w obu przypadkach upieczony kawałek ciasta grillujemy na odpowiedniej patelni, gdyż moim zdaniem ciepły i taki chrupiący smakuje najlepiej.  Za pierwszym razem podałam grillowaną kromkę słodkiego pieczywa z grillowanymi gruszkami, jogurtem naturalnym i polewą czekoladową. W drugiej wersji chlebek jest podany z kiwi, pomarańczą, grillowanymi plastrami gruszki oraz z dżemem z dzikiego bzu marki Łowicz. Obie wersje

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania