pieczywo - 17769 przepisów (strona:113/1185)

Moskole – placuszki z ziemniaków 138

nowość w naszej kuchni. Pierwszy raz próbowałam ich kilka lat temu, na jakimś lokalnym targu śniadaniowym i jakoś nie mogłam połączyć smakowo składników. Niby sprzedawane na stoisku z pieczywem, ale jednak nie pieczywo;) Dopiero potem dowiedziałam się, że mamy tutaj i drożdże i ziemniaki. Moskole są pyszne, a do tego dość uniwersalne. Mogą być bazą kanapki, mogą być dodatkiem

Mieszam w Garnku
Makaron ze szparagami 150

smakowało idealnie. Makaron możesz zrobić z dowolnym rodzajem makaronu, choć ten który przyjechał ze mną z Włoch okazał się być idealny. Ale ja lubię makaron jajeczny! Na zdjęciach widzicie pieczywo, które podałam do makaronu. To nawyk, który przywiozłam ze sobą z Włoch. Włosi po zjedzeniu makaronu resztę sosu dojadają z użyciem pieczywa lub bagietki na którą zgarniają pozostałości z talerza

nietylkopasta.pl
Czekoladowe ciasteczka z sezamkami czyli poWeekendowe Lakocie odc.189 227

Kto nie lubi czekolady? czy są tu tacy?  Niestety ja ją kocham, uwielbiam i żyć bez niej nie mogę. Te ciasteczka już kiedyś były na

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bigos z młodej kapusty 1074

przepis na bigos z młodej kapusty . Jako, że mój Mąż uwielbia mięsko, to nie mogło tu zabraknąć dość sporej ilości kiełbasy i wędzonego boczku. Świetnie smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem, a w wersji obiadowej super komponuje się z ziemniakami z wody. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bigos z młodej kapusty – Składniki: 1 średnia główka młodej kapusty(...)dodać do garnka z bigosem. Dokładnie wymieszać i gotować jeszcze przez 2 minuty. Na koniec dodać posiekany koperek, wymieszać i zagotować. Gotowy bigos z młodej kapusty podawać ze świeżym pieczywem lub jako danie obiadowe z ziemniakami z wody. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Bigos z młodej kapusty appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto herbaciane z herbatnikami czyli Słodki Czwartek odc.166 204

"Alfabet ciast" Zofii Różyckiej to książka nie tylko do czytania, nie tylko do czerpania inspiracji ale też książka do oglądania. To jedno z moich ulubionych kulinarnych

Dzieje kuchennej Wiewióry
Salatka z kus kusu, pomidorkow i ziol, pachnaca orientem 227

Majówka, te pięć dni minęło nie wiem kiedy. Na szczęście były to bardzo miłe dni. Pojechaliśmy do Domu Mokoszy , do przyjaciół na Podlasie a tam graliśmy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Chlebek czosnkowo-ziołowy (odrywany) 129

Bardzo lubię domowe pieczywo, a ten pyszny, aromatyczny, mocno czosnkowy chlebek wprost uwielbiam. Przepis na ten chleb jest bardzo prosty, przygotowanie go nie zajmie Wam więcej niż godzinę, a efekt końcowy zadowoli najbardziej wybredne podniebienia. Spróbujecie? Składniki: – 40g drożdży – 150ml ciepłej wody – 200ml ciepłego mleka – 1 jajko – 5 łyżek oliwy z oliwek – 1 łyżeczka

Smaki Armine
Domowy paprykarz z dorszem 151

węgierskiej składająca się z mięsa ryb, pomidorów i ryżu. W moim wydaniu zdrowe mięso ryby połączone z marchewką, koncentratem pomidorowym, ryżem i aromatyczną papryką tworzą idealną pastę do świeżego pieczywa. Składniki: 400g filetu z dorsza 150g ryżu 3 marchewki 2 cebule 3 ząbki czosnku 400g koncentratu pomidorowego Pudliszki 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki(...)wymieszać. Przykryć pokrywką i dusić aż marchewka będzie miękka. Po tym czasie dodać ryż, dorsza i całość dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku. 5. Gotowy paprykarz podawać ze świeżym pieczywem.  #pudliszki * Sadzimy * Zbieramy * Sortujemy * Przecieramy * Odparowujemy * Żeby wydobyć z pomidorów ten smak, czujesz go w każdym daniu doprawionym koncentratem pomidorowym Pudliszki

Szalona Kuchnia Eweliny
Masło rzodkiewkowe 177

Masła smakowe to idealny dodatek do pieczywa, lubię je robić na grilla lub po prostu na kolację. Tym razem zamiast tradycyjnych ziół czy czosnku do mojego masła dodałam rzodkiewki. To coś co będziecie powtarzać często, szczególnie jako przystawka przed głównym daniem z dodatkiem pysznych bułeczek lub chleba. Zapraszam Cię także po przepisy: – masło czosnkowe – masło ziołowe –  najlepszy(...)sitku z małymi oczkami i wyciśnij z nich jak najwięcej wody. Dodaj do rzodkiewek masło, sól i wymieszaj wszystko. Najlepiej robić to widelcem. W razie potrzeby dopraw. Podawaj z pieczywem. Artykuł Masło rzodkiewkowe pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Torcik bez pieczenia z masą z kaszy mannej 205

Torcik bez pieczenia z masą grysikową Torcik bez pieczenia to idealny deser dla każdego, kto niezbyt mocno czuje się w pieczeniu tradycyjnych biszkoptów. Takie ciasto świetnie

Korniszonki
Dakos 187

Krety. Jest prosta i szybka w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo zdrowa i smaczna. O jej smaku decyduje przede wszystkim wysoka jakość wszystkich składników. Wyjątkowy smak sałatka zawdzięcza połączeniu jęczmiennego pieczywa ze słodkimi pomidorami, słonym serem i wszechobecną na Krecie oliwą. Jeśli nie uda Wam się zdobyć greckich jęczmiennych sucharów, możecie zastąpić je grzankami z żytniego lub owsianego pieczywa. Sałatka będzie

Smakowity Blog Kulinarny
Bajeczne pieczone ziemniaki, w sam raz do grilla 224

Rzadko tu bywam. Praca zawodowa pochłania mnie i choć gotuję, zdjęciami zasypuję Was raczej na facebooku i instagramie :)  Tym razem musiałam się z Wami podzielić

Dzieje kuchennej Wiewióry
CHLEB GRYCZANY Z KASZY 153

chrupiącą skórkę, a w środku jest miękki i wilgotny oraz pełen ziaren. Na pierwszy rzut oka wygląda i pachnie jak chleb na tradycyjnym, żytnim zakwasie. Wykonanie takie zdrowego pieczywa to prościzna - nie trzeba nawet gotować kaszy, wystarczy ją zalać wodą i czekać, aż sfermentuje. Następnie zblendować i znowu czekać... No właśnie trzeba tu się uzbroić w cierpliwość, bo czeka się

Kuchnia MagdaLeny
CHLEB GRYCZANY Z KASZY 153

chrupiącą skórkę, a w środku jest miękki i wilgotny oraz pełen ziaren. Na pierwszy rzut oka wygląda i pachnie jak chleb na tradycyjnym, żytnim zakwasie. Wykonanie takie zdrowego pieczywa to prościzna - nie trzeba nawet gotować kaszy, wystarczy ją zalać wodą i czekać, aż sfermentuje. Następnie zblendować i znowu czekać... No właśnie trzeba tu się uzbroić w cierpliwość, bo czeka się

Kuchnia MagdaLeny
Najlepsze przepisy na wiosenne dania – jak jeść bardziej sezonowo na wiosnę 140

łyżki chrzanu ze słoika świeżo zmielony pieprz i sól do smaku garstka orzechów włoskich – drobno pokrojonych Przepis na twarożek śniadaniowy z rzeżuchą Wszystkie składniki twarożku wymieszać. Podawać z pieczywem. Pasta kanapkowa ze szczawiu i tymianku Szczaw to tylko szczawiowa? A szkoda. Jest przecież pyszny i świetnie pasuje do twarożku. Składniki: 250 g twarogu 2 jajka na twardo(...)300ml) kilka gałązek świeżego tymianku świeżo zmielony pieprz i sól do smaku Przepis na pastę kanapkową ze szczawiu i tymianku Wszystkie składniki pasty zmiksować na gładką masę. Podawać z pieczywem. Botwinka zapiekana z pokrzywą i żółtym serem Pokrzywa rośnie dziko w parkach i na naszych działkach. Jest lepsza w smaku niż młody szpinak i bardzo zdrowa. Jeszcze więcej smaku doda

Ugotowane pozamiatane