pieczone ziemniaki - 12967 przepisów (strona:666/865)

Udka pieczone w pomidorach 208

pomidorach. Tak, tak kolejny raz mięso, ale wspominałam, że moja rodzinka je lubi, a jak na niedzielny obiad przystało to i pojawiło się na naszym stole. Do obiadu podałam ziemniaki puree i surówkę z kapusty pekińskiej . Kurczak jest soczysty, mięciutki  i bardzo smaczny, dlatego polecam. Jeśli macie ochotę na inne przepisy z mięsem to zapraszam tutaj , gdzie znajdziecie dużo(...)Pomidory z puszki wymieszać z wodą, doprawić solą, pieprzem, paprykami i wlać na mięso. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż mięso będzie miękkie. U mnie trwało to około 1,15 h. Po wyjęciu z piekarnika posypać natką pietruszki. Udka pieczone w pomidorach

O kuchni z uczuciem
Chleb razowy z jabłkiem i cydrem 194

oliwek 1 małe jabłko Drożdże wraz z cukrem i 100 ml ciepłej wody dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 15 minut by drożdże ruszyły. Mąki wraz z solą i ziemniakami łączymy. Robimy dołek i wlewamy zaczyn, następnie cydr i oliwę i resztę wody. Wodę wlewamy stopniowo, wykorzystujemy jej tyle aby ciasto, które zgniatamy było gładkie i sprężyste. Chwilę wyrabiamy(...)pizzy -nie mam niestety) wkładamy do piekarnika i nagrzewamy do 240 C. Wyrośnięty chlebek przekładamy na rozgrzaną blachę. (ja wyjmuję blachę z piekarnika przekładam chleb i wstawiam do pieca) Piekarnik zaparować. Po 10 minutach pieczenia zmniejszamy temperaturę na 210 C i pieczemy jeszcze ok 30- 40 minut. Chlebek upieczony pukany od spodu wydaje głuchy dźwięk. Studzimy na kratce

Delicious Titbits
Pstrąg zapiekany w szpinaku 199

filet ma ości. Efekt końcowy i tak był świetny, ale myślę, że danie to wyszło by lepiej gdyby ryba była bez ości. Do takiej ryby świetnie pasuje puree z ziemniaków . Składniki: 2 płaty pstrąga lub dowolny rybny filet mąka do opruszenia ryby sok z cytryny 1 kg świeżego szpinaku 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżki masła 1 szklanka(...)Smażyć na małym ogniu co chwilę mieszając, aż szpinak zmniejszy swoją objętość a nadmiar wody odparuje. Do szpinaku dodać śmietanę, całość wymieszać. Szpinak przełożyć na wcześniej przygotowaną rybę i piec w temperaturze 180 o C przez 30 minut

Mama Gotuje
Frankfurterki smażone z warzywami i serem 334

Frankfurterki smażone z warzywami i serem.  Dziś polecam Wam pyszne i szybkie w przygotowaniu danie, które nie tylko wspaniale smakuje, ale również syci. Przygotowanie zajmie

Słodkie okruszki
Paluszki rybne w chrupiącej panierce 124

przesyp na suchą patelnię i podpraż kilka minut do zarumienienia. Każdy kawałek ryby opanieruj kolejno w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej z przyprawami. Ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Jeśli paluszki rybne zaczną się zbyt szybko rumienić, zmniejsz temperaturę o 10 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uwagi: *możesz(...)u00f3\u017c na blasze do pieczenia wy\u0142o\u017conej papierem.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/paluszki-rybne-w-chrupiacej-panierce\/#wpzoom-rcb-direction-step-63067cd76be2d","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Je\u015bli paluszki rybne zaczn\u0105 si\u0119 zbyt szybko rumieni\u0107, zmniejsz temperatur\u0119 o 10 stopni.","text":"Piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze

ProstePesto.pl
Wielkanocny obiad – smacznie i prosto! 180

usmażonych ziemniaków. Por pokrój na talarki o grubości 0,5 cm i usmaż na złoty kolor. Por powinen być miękki ale trzymać się w całości. Dodaj por do ziemniaków. W naczyniu zmiksuj wszystkie składniki na dressing. Polej sałatkę częścią winegretu, resztę postaw obok sałatki. Wymieszaj sałatkę. Medaliony z polędwicy wołowej na wielkanocny obiad 800 g polędwicy wołowej 2 łyżeczki czarnego(...)czujesz się nie pewnie użyj termometru. Temperatura Wielkanocne tzatziki z rzodkiewką 300 g greckiego jogurtu, 10% tł. 15 cm świeżego ogórka 10 dużych rzodkiewek sól do smaku 2 ząbki pieczonego czosnku 5 listków świeżej bazylii Zetrzyj rzodkiewkę i ogórek na tarce o dużych oczkach. Upieczony czosnek zgnieć widelcem i wymieszaj z solą i jogurtem. Odciśnij lekko warzywa z wody

codojedzenia
Kiszka ziemniaczana 175

wystygnięcia. W tym czasie obrać ziemniaki, umyć je i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub zetrzeć w robocie kuchennym, używając tarczy do ścierania. Zetrzeć także obrane ząbki czosnku. Ziemniaki przełożyć do dużej miski, wbić jajka, dodać słoninę z boczkiem i cebulą oraz wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszać. Flaki włożyć do ciepłej wody, bardzo starannie je wypłukać, przelewając kilkukrotnie wodę także(...)zsunąć flak, zawiązać koniec. Napełniać jelito ziemniaczaną masą dość luźno do 2/3 jego długości, związać drugi koniec. Kiszkę przełożyć do naczynia żaroodpornego lub blachy (wcześniej naczynia wyłożyć papierem do pieczenia). Masę ziemniaczaną rozłożyć równomiernie po całym flaku, ponakłuwać go wykałaczką. W ten sam sposób przygotować pozostałe flaki. Kiszki ziemniaczane wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C ( z termoobiegiem ), piec

niecodziennikpary
Czerwone gołąbki z ziemniakami o nucie chili 214

Kiszoną kapustę dobrze odciskamy i bardzo drobno kroimy. Do tartych ziemniaków dodajemy cebulę, kapustę, doprawiamy pieprzem i solą do smaku, całość dokładnie mieszamy. Rada: jeśli nie chcecie próbować surowych ziemniaków jak smakują, czy dobrze są doprawione, wystarczy je podsmażyć na oleju (nie chili) jak placka ziemniaczanego. Kapusta: W dużym garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i cukru. Najpierw wycinamy(...)patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju chili i delikatnie podsmażamy na nim gołąbki z dwóch str. (zaczynamy od str. z łączeniem), wystarczy po 1 min. Dużą formę żaroodporną do pieczenia wykładamy liśćmi i układamy na nich podsmażone gołąbki. Polewamy je olejem jeśli pozostał na patelni. Przykrywamy liśćmi, pokrywą lub folią aluminiową. Gołąbki pieczemy ok. 1,5 godz

Moniki Smakołyki
Zapiekanka warzywno-makaronowa z serem korycińskim 309

Gdy w lodówce zostaje kawałek ulubionego sera korycińskiego… , a ja mam ochotę na coś pysznego i sycącego… Odpowiedzią jest zapiekanka warzywno-makaronowa z serem

Słodkie okruszki
Frytki z selera 107

Frytki z selera to smaczna i dużo zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych frytek z ziemniaków. Seler po upieczeniu zyskuje ciekawy aromat i chrupiącą skórkę. Frytki z selera świetnie smakują z dodatkiem ketchupu czy też sosu czosnkowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe frytki z selera można przygotować w bardzo łatwy sposób. Obtoczone w przyprawach smakują naprawdę świetnie. Stanowią smaczną i przede(...)kawałki na kształt frytek.  Do miseczki przekładamy marynatę, do której wrzucamy nasze frytki z selera. Całość mieszamy tak, by frytki obtoczyły się w przyprawach. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, a na nim układamy frytki. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 25-30 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Frytki z selera

Przepiski.pl
Kotlety z Piekarnika z Warzywami i Mozarellą 160

kapusty to bardzo oryginalne danie, które z pewnością posmakuje każdemu miłośnikowi mięsa wołowego. Kotleciki są bardzo delikatne, soczyste, a jednocześnie sycące. Świetnie smakują z zapiekanymi ziemniakami i marchewką. Możecie je także serwować z tradycyjnymi ziemniakami czy frytkami. Tak przygotowane kotlety można także wsadzić w bułkę, polać ketchupem i podawać w formie burgera. KOTLETY WOŁOWE Z PIEKARNIKA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)blisko siebie na wyściełanej papierem blaszce. Na cebuli umieszczamy mięso uformowane w kształcie spłaszczonych kotlecików. Kolejna warstwa to pokrojona w talarki cukinia. Na cukinii umieszczamy poszatkowaną kapustę. Posypujemy mozzarellą. Pieczemy w 200 stopniach, grzanie góra/dół przez 25-30 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekane mięso świetnie smakuje polane odrobiną sosu serowego. Polecam podawać je z zapiekanymi ziemniaczkami i marchewka

Przepiski.pl
Menu na tydzień: 5 dań z maks 5 składników 207

czosnku, który stanowi podstawę marynaty i glazury w jednym. Polędwiczka wspaniale „przechodzi” smakiem i aromatem czosnku oraz ziół, jest wyrazista, charakterna, ale nie przerysowana:) Zobacz przepis Piątek: Spaghetti z pieczonym kalafiorem Makaron i kalafior to nadzwyczaj dobrze dobrana para. Są delikatnie słodkie w smaku, który w tym daniu przełamuje kwaskowy sos pomidorowy. Danie najprostsze z najprostszych, a przy(...)ryżem, potem zielone curry. Przygotowanie każdego z dań wymaga 15 minut pracy. Kiedy curry się gotowało, zaczęliśmy nagrzewać piekarnik na 200 stopni. Do piekarnika trafił kalafior i polędwiczki. Czas pieczenia 25 minut. W międzyczasie nastawiliśmy sos pomidorowy do spaghetti, ugotowaliśmy makaron, usmażyliśmy filety po francusku. Po półtorej godzinie wszystko było gotowe. Do zamrażalnika spakowaliśmy: curry, spaghetti (makaron dobrze się mrozi

Niedzielny kucharz
Jak ugotować kaszę. I nie tylko kaszę 214

mrozić jedzenie przeczytacie tutaj . Kurczak faszerowany inaczej W niedzielę nie gotowaliśmy na cały tydzień za to zrobiliśmy duży, niedzielny obiad, na który składał się pieczony, faszerowany kurczak, pieczone frytki i klasyczna surówka w kiszonej kapusty. Zupełnie nieklasyczny był kurczak, faszerowany kaszą gryczaną, pistacjami, jarmużem, mielonym indykiem i drobiową wątróbką. Coś niesamowitego! Od dawna chcieliśmy go zrobić, gdyż(...)duży niedzielny obiad, kiedy spodziewamy się gości, a istnieje obawa, że pieczonego mięsa może być za mało. Kremowe nadzienie jest w takiej sytuacji jak cudowne pomnożenie pokarmu. Przepis na kurczaka wrzucimy na najbliższy weekend, jako propozycję na niedzielny obiad. Opiszemy też jak zrobić zdrowe, chrupiące frytki z pieca. Miłosz zajadał się nimi aż miło było patrzeć. Jak ugotować kaszę

Niedzielny kucharz
Polędwiczki wieprzowe w boczku 212

Dzisiaj mam dla Was fajny sposób na polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku. Bardzo smaczne i szybkie do przygotowania. Podałam je z ziemniakami puree i surówką z pora . Smaczny obiad, który Wam polecam. Na blogu w zakładce MIĘSA zajdziecie mnóstwo przepisów na różne rodzaje mięs takich jak wieprzowina, drób, dziczyzna,wołowina, jagnięcina. Jeżeli przygotowaliście dania z moich przepisów to proszę podzielcie(...)zapiekania nie zawiniętą częścią mięsa do dołu, a następnie posmarować górę polędwiczek. Pomiędzy kawałkami roladek ułożyć pokrojoną cebulę w kawałkach. Całość oprószyć solą i pieprzem oraz polać olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż mięso będzie rumiane i miękkie. (piekłam około 20-25 min) polędwiczki wieprzowe w boczku

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania