czekoladą. Czekamy, aż czekolada zastygnie i gotowe. Trufle. Schłodzoną masę czekoladowo-miętową wyjmujemy z lodówki kiedy całkowicie zastygnie. Z kawałków formujemy kulki odkładamy je na np na papier do pieczenia i następnie obtaczamy w czekoladowych płatkach. Można zanurzyć je w czekoladzie, lub obtoczyć w kakao. Wszystko zależy od tego na co mamy ochotę ;). Osobiście gorąco polecam
Malinowe Pocałunkisztywną pianę, dodajemy partiami cukier stale ubijając, następnie żółtka. Kiedy mamy piękną gęstą jajeczną masę dodajemy przesiane mąki i delikatnie całość mieszamy. Wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ok 40 min. Po wyjęciu z piekarnika studzimy i wyjmujemy z tortownicy. Kroimy na 3 blaty. Czekoladę rozpuszczamy
Malinowe Pocałunkibyć. Dzięki temu tworzą się właśnie wzorki na rurkach. Kiedy placki można już delikatnie podnieść i nie rwą się przykładamy do wierzchu kawałek wyciętego papieru do pieczenia i łopatką podnosimy i zawijamy upieczone rurki na drewnianą łyżkę,stroną która przylegała do patelni do góry. Należy robić to dość szybo bo masa twardnieje i nie da się jej już zwinąć
Malinowe Pocałunkioleju rzepakowego sprawił, że danie nabrało majestatycznego charakteru. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega -3, dlatego też nie należy się go obawiać i korzystać z niego podczas pieczenia, smażenia, grilowania i jako dodatku do dań słodkich i deserów. Składniki: 2-3 wąskie cukinie 20 plasterków boczku wędzonego nie odparzanego plaster sera korycińskiego swojskiego ChOG papryka cebula czerwona
Malinowe PocałunkiJednak jest jedna prosta zasada, którą należy kierować się w używaniu jakiegokolwiek oleju. Oleju tłoczonego na zimno używamy do sałatek i sosów. Tego tłoczonego na ciepło- do smażenia i pieczenia, jak również tak jak na zimno do sosów i sałatek
Malinowe Pocałunkibyły jedynymi w jakich zawsze chciałam wziąć udział, ale nie było jak. Umorusałam się jak dziecko, ale byłam zadowolona. Więc z wielkim niedosytem (Piotr również prowadził warsztaty z pieczenia, a ja nie mogłam w nich wziąć udziału) wróciłam do codzienności. Na pytanie czy warto brać udział w takich wydarzeniach odpowiem że warto! Można poznać wielu wartościowych ludzi
Malinowe Pocałunkisól - ok.1/4 - 1/2 szklanki zimnej wody - chili (nie trzeba) * puree z dyni: Najłatwiej przygotować w piekarniku. Wymytą, przekrojoną na pół dynię umieszczamy na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do ok.200*C na 45-60 minut, lub do miękkości. Następnie wydrążamy pestki, wyrzucamy je, a resztę miksujemy w misce blenderem na gładką masę
Smaczne Zdrowepotrzeby tego manifestować. Wystarczy być sobą. Wypośrodkować - nie próbować wtopić się w zlewający tłum, ani tym bardziej wybijać się z niego za wszelką cenę. Po prostu BYĆ SOBĄ. ŁOSOŚ PIECZONY Z CZĄBREM. /własny;/ 2 porcje 2 kawałki fileta łososia 1/2 łyżeczki suszonego cząbru sok z 1/2 cytryny 30-40g masła 2-4 plastry cytryny sól, biały pieprz, odrobina(...)czosnku Łososia opłukałam, odcięłam delikatnie skórę, natarłam solą, pieprzem, posypałam cząbrem i skropiłam sokiem z cytryny. Na wierzchu ułożyłam plasterki masła i cytryny. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam około 30 minut w 170 stopniach, aż ryby pięknie się zrumienią. Podaję z lampką białego wina, ryżem i ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiprzecier pomidorowy i zioła.Następnie dodajemy pomidory z puszki.Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 minut. Ciasto wykładamy na foremkę . Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Ciasto pieczemy 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i wylewamy farsz. Pieczemy jeszcze przez 30-40 minut
Anioły w kuchnizagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części. POLEWA ORZECHOWA Wszystkie składniki polewy orzechowej włożyć do rondla i zagotować. Trzy identyczne blaszki, wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia, wylepić cienko ciastem. Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową i upiec z pozostałymi. KREM I Śmietanę schłodzoną ubić ze śnieżką na krem . SKŁADANIE CIASTA 1.ciasto 2.krem ze śmietany
Kuchnia Danusirobienia plasterków. Przy użyciu pędzelka nanieść olej na każdy plasterek z dwóch stron a następnie posypać solą oraz ulubionymi przyprawami (papryką, pieprzem, suszonym czosnkiem). Plasterki rozłożyć na papier do pieczenia i wstawić ma 5 minut do mikrofalówka ustawiając najwyższą moc grzania. Po tym czasie sprawdzić czy chipsy są chrupiące, jeśli nie, wstawić na kolejne 2 minuty*. *Czas grzania zależy
Złote przepisygłównym składnikiem są jabłka, dużo jabłek :). Dlatego uznałam, że najwyższy czas żebym zamieściła post z przepisem na tartę. Składniki: 1. Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 0,5 łyżeczki imbiru 125 g masła łyżka śmietany 2. Nadzienie 5 jabłek skórka otarta z 1 cytryny ew. sok z 0,5 cytryny
Taste Of My Dayoprószamy bułką tartą. Gdy ciasto jest schłodzone wyjmujemy je z lodówki/zamrażarki, dzielimy na 2 równe części... ...i rozwałkowujemy na placki o wielkości blachy, w której będziemy je piec, następnie rozwałkowany placek nawijamy na wałek i przekładamy na blachę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 15 minut. Następnie przystępujemy do przygotowania kremu. Krem: 1 litr mleka
Taste Of My Daykaszy. Przyprawiamy. Brokuł i kalafior drobno kroimy, wraz z cukinią dodajemy do kaszy. Mieszamy, jeśli jest potrzeba doprawiamy. Paprykę myjemy, odkrajamy górną część, wyjmujemy nasiona i nakładamy nadzienie. Pieczemy ok 40 - 50 min w temperaturze 180 - 200 stopni pod przykryciem. Podobnie postępujemy z cukinią :) Ze środka wydłubujemy pestki, nakładamy nadzienie i pieczemy. Jeśli bardzo lubicie mięso, możecie dodać do farszu
Taste Of My Dayzdjęciach, piana jest cudownie sztywna, nie opada, dlatego sama używając łyżki formuję ją tak by była bardziej płaska, jednak nie przesadnie, ponieważ wtedy piekąc ją moze się zanadto wysuszyć. Pieczemy na najniższej wysokości piekarnika wyłącznie na termoobiegu, przez pierwsze 10 minut w 160 stopniach, potem zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy przez godzinę i 20 do 30 minut
Taste Of My Day