pieczenie - 19054 przepisów (strona:736/1271)

Pozdrowienia z Czarnego lądu- współpraca z ASTRA - Rooibos zielony 203

nieprzychylnego słowa powiedzeć. Obydwie herbatki są łagodne, aromatyczne i posiadają głębię smaku. Nie zawierają kofeiny, za to mnóstwo minerałów i wit.C. Po nich nikt nie będzie miał zgagi czy pieczenia w żołądku ,jak to się zdarza niejednokrotnie przy innego typu napojach herbacianych wątpliwego pochodzenia. Ja ją piję codziennie i często. Bo często chcę się przenieść na Czarny Kontynent, gdzie

Z Kuchni Do Kuchni
Kopytka...po włosku! 245

troszkę bardziej skomplikowane..ja zrobiłam coś podobnego..ale po naszemu ...Na gnocchi też pora przyjdzie! Kopytka, które zostaną na drugi dzień możecie..śmiało zapiec, albo w foremce do pieczenia- ja ją nazywam indywidualnej- gdyż to jedna duża porcja. Nalejcie salsy pomidorowej, włóżcie kopytka, dodajcie kawały sera żółtego na wierzch i do piekarnika. Po roztopieniu sera, posypcie ziarnami od Ziarenkowo

Z Kuchni Do Kuchni
Brytfanna TOSCANA- współpraca we włoskim stylu 181

jest determinacja oraz pasja tworzenia. Takie podejście sprawiło, że są prawdziwymi ekspertami w swojej dziedzinie! A ja? Trzymałam w dłoni to cacko. Brytfanna TOSCANA jest idealnym naczyniem kuchennym do pieczenia w piekarniku lub przyrządzaniu na kuchence potraw tak mięsnych jak wegetariańskich! Smak potraw przyrządzonych w ten sposob przewyższa te przyrządzone w tradycyjnych garnkach.  Specjalnie wyprofilowana pokrywa, pozwala skraplającej

Z Kuchni Do Kuchni
Chleb na zakwasie 229

sposób na pewno chleb zacznie rosnąć bez problemów. Sposób przydatny szczególnie zimą. Po wyrośnięciu nagrzewamy piekarnik do 250 stopni – dolną i górną grzałkę. I w tej temperaturze należy piec 15 minut.Następnie zmniejszyć temperature do 200 stopni i piec około godziny miej więcej. Chleb powinien być zarumieniony na złoto a stukany od spodu powinien wydawac głuchy dzwięk. Chleb najlepiej kroić

Z Kuchni Do Kuchni
Pasztet drobiowo- warzywny z kminkiem 189

dwukrotnie (lub blenderujemy całość dokładnie, jak ja). Doprawiamy obficie solą, pieprzem i kminkiem. Dokładnie mieszamy całość. Teraz pasztet przekładamy do foremki (keksówka o długości 30 cm), wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1h i 20 minut. Po tym czasie wyciągamy pasztet z piekarnika, pozwalamy mu ostygnąć, najlepiej przez całą noc i gotowe

Mango Papaja
Szynka w miodzie i musztardzie 235

mięso i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia mięso lekko podsmażamy na odrobinie oleju. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem. Bulion powinien sięgać do połowy wysokości mięsa. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni, pod przykryciem przez 40 minut. Następnie zdejmujemy przykrycie, posypujemy wierzch mięsa ulubionymi przyprawami lub ziołami i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni

Czerwona Porzeczka
Kolorowe truskawki 191

ognia (miskę zostawiamy na garnku, żeby para wodna dalej podgrzewała czekoladę). Do małej miseczki wsypujemy posypkę. Truskawki maczamy w czekoladzie, następnie obtaczamy w posypce i układamy na papierze do pieczenia. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego

My Culinary Art
Domowy pasztet z żurawiną 304

nabrał fajnego smaku. Bardzo lubię taki pasztet ale domowej roboty ponieważ sklepowy skład mnie odstrasza. Z podanego przepisu wyszły mi 3 średniej wielkości foremki aluminiowe do pieczenia pasztetu. Post Domowy pasztet z żurawiną pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Racuchy z dyni i jabłka! 162

miodem eukaliptusowym! O tak rozpieszczam mojego K. ;-) Buziak! Składniki: - 1 szkl. startej dyni - 1 szkl. startych jabłek - 2 białka - 1 żółtko - 6 łyżek mąki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżki cukru - cynamon, kardamon - 1/3 szkl mleka Składniki wymieszaj w misce i smaż na oleju rzepakowym. dżem z dyni przepis znajdziesz   tutaj Racuchy podałam na dżemie

SMYKWKUCHNI
Chleb z dynią 203

Pozostawiłam na 20-30 min, wysmarowałam olejem foremki, podsypałam mąką, włożyłam do każdej ciasto. Można posmarować rozbełtanym jajkiem. Pozostawić w cieple do wyrośnięcia. Po około godzinie, gdy ciasto urosło, piekłam wpierw w 230 *C, potem zmniejszyłam do 180*C. Chleb piekł się około 60 min. , ciut mi się przypiekł

Proste Potrawy
Dietetyczna tarta z kurczakiem, brokułem i serem Comte 697

pieprzem i grillujemy na patelni grillowej po 3 minuty z każdej strony. Brokuł gotujemy w nieosolonej wodzie przez 10 minut. Ciasto wyciągamy z lodówki, wałkujemy, układamy w formie do pieczenia tarty i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 12 minut. Wcześniej ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Po tym czasie wyciągamy upieczone ciasto i układamy

Mango Papaja
BlamCO Mac & Cheese – FALLOUT – 3,75 zł 403

jedzeniem na podniszczonych półkach w postapokaliptycznych domostwach – mianowicie jest to BLAMCO MAC & CHEESE! Ze względu na ograniczony ekwipunek bohatera przemierzającego pustkowia, zrobiliśmy je w wersji jednogarnkowej bez pieczenia. Bo „wojna nigdy się nie zmienia” ;) DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE PO PIERWSZE! Zakradnijcie się do czyjegoś domku na bezdrożach, podwędźcie im garnek

Nerds Kitchen
Odrywane bułeczki z powidłami 196

Takie bułeczki to czysta przyjemność pieczenia :) a potem jeszcze większa przyjemność konsumpcji :)  Uwielbiam wypieki drożdżowe i żałuję, że nie mam czasu robić ich codziennie :) Są mega smaczne :) Polecam! Składniki: 0,5 kg mąki pszennej typ 550 lub 650 280 ml ciepłego mleka (ale nie gorącego) 7 g drożdży instant 100 g  miękkiego masła 1 duże jajko

Delicious Titbits
Suszone pomidory w dwóch odsłonach 175

Lima lub śliwkowych główka świeżego czosnku świeża bazylia suszona bazylia i tymianek sól, cukier oliwa Przygotowanie : Pomidorki myję, osuszam i przecinam wzdłuż na pół. Układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze względnie ciasno i posypuję solą i cukrem. 5-6 ząbków czosneku razem ze świeżą bazylią szatkuję i nakładam po trochu na każdą połówkę pomidorka. Suszę w piekarniku sprawdzając

Mechanik w kuchni
Tylko Chuck Norris wie gdzie sie podziały tamte prywatki – buraki w kontekście idoli narodowych 187

zajebistych, że sama ich obecność powinna u nas powodować drżenie kolan i opad majtek. Uważają, że zapach potu to naturalny feromon i my łzawimy nie dlatego, że nas oczy pieką od zapaszku, tylko ze wzruszenia, że oto samiec alfa nadszedł i kopulował będzie. Takie buraki towarzyskie. I tu dochodzimy do słowa klucz „burak”. Nie wiem czemu w tym kraju burak(...)tylko do barszczu, ćwikły z chrzanem i okazyjnie jakiś maniak kuchni molekularnej wyprodukuje z niego piankę, kawior albo kurczaka z frytkami. Dziś pomysł na sałatkę z pieczonych buraków. Można ją podać panu Maślakowi, Rafalali i nawet artystce Urbańskiej. I przede wszystkim można pokazać, że burak jest cudownie pyszny, słodki i lubi jak się go rozpieszcza. Żeby skomponować sałatkę potrzebujemy: buraki

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania