pieczenie - 19054 przepisów (strona:722/1271)

BAŁAGAN W EATON Z BORÓWKAMI 185

Uwielbiam bezy, a jeszcze bardziej bitą smietanę, często więc taki prosty deser gości u mnie w domu. Zmieniając owoce zawsze może mieć inny smak. Składniki

Z Majeczką w kuchni
MIODOWE PAŁKI KURCZAKA Z WARZYWAMI 214

miodem, zalewamy nim pałki. Odstawiamy do lodówki na min. 2 godziny.Co jakiś czas przwracamy, żeby całe przeszły sosem. Po tym czasie pałki układamy w naczyniu żaroodpornym, obkładamy rozmarynem, pieczemy ok 30 minut, po tym czasie do pałek dokładamy mieszankę warzywną, pieczemyjeszcze ok 20 minut.Mieszanki warzywne Iglotex to szybki sposób na przygotowanie pysznego obiadu w kilka chwil. Polecam i zapraszam

Z Majeczką w kuchni
ROLADA Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI 291

Jesli macie ochotę na coś pysznego na kanapki,a znudziły się Wam tradycyjnie pieczone mięsa, polecam te roladę. Smakuje wybornie Składniki: 1 kurczak ok 1,2 pierś kurczaka ok 40 dag 1/2 kg pieczarek sól pieprz żelatyna- kilka łyżek Wykonanie: Z kurczaka luzujemy kości. Rozkładamy. Mięso obsypujemy solą, pieprzem oraz żelatyną. Pierś z kurczaka kroimyw drobną kostkę, pieczarki kroimy(...)plastry obsmażamy na oleju, odsączamy, laczymy z piersią kurczaka. Wykładamy na rozłożonego mięso. Składamy w kształt przed zluzowaniem kości, zszywamy.Nakuwamy całe mięso , pieczemy ok godziny. Gorącego kurczaka przyciskamy od góry czymś ciężkim, studzimy

Z Majeczką w kuchni
SERNIK Z PIANKĄ 993

Szybki do przygotowania, pyszny serniczek. Polecam, zawsze wychodzi i nie opada Składniki:ciasto:2 szkl mąki1 szkl cukru2 jajka1/2 kostki margaryny1/2 łyżeczki proszku do pieczeniamasa

Z Majeczką w kuchni
Quesadillas meksykańskie 205

pół pęczka posiekanej drobno natki kolendry. Całość bardzo dokładnie wymieszałem, do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowany sos śmietanowy również odstawiłem do lodówki.Na dwóch wyłożonych pergaminem blachach do pieczenia ułożyłem po dwa placki tortilli. 200 gram sera żółtego starłem na tarce o grubych oczkach. Na wszystkich czterech plackach tortilli ułożyłem warstwy żółtego sera, a na serze farsz mięsny, pozostawiając

Wyprawy kulinarne
Domowe krówki 562

Zapraszam do gotowania!Składniki:100 g cukru200 ml śmietanki 30%50 g masła2 łyżeczki cukru waniliowegoCZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWYPrzygotowanie: Keksówkę o wymiarach 25x12 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do garnka wkładamy wszystkie składniki. Podgrzewamy stopniowo, aż do momentu wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy 20-30 minut, aż masa mocno zgęstnieje. Często mieszamy, a pod koniec już cały

My Culinary Art
Eskalopki z indyka zapiekane z pieczarkami i serem 669

papryką i odstawić na 1 godzinę do lodówki. Następnie obtaczać z obu stron w mące i zrumienić z obu stron na oleju. Ułożyć na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub folą aluminiową. Pieczarki oczyścić, pokroić w grube plastry i usmażyć. Pod koniec doprawić solą, pieprzem i ewentualnie ziołami prowansalskimi. Rozdzielić po równo na eskalopkach. Na wierzch zetrzeć

Czerwień i błękit
Zdrowe, domowe płatki śniadaniowe! Cini Minis ^^ 165

stopniowo maślankę tak, aby powstało plastyczna masa. Ciasto bardzo cienko rozwałkowujemy, smarujemy olejem, posypujemy mieszanką cukru i cynamonu. Nożykiem wykrawamy małe kwadraciki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180* na ~10 minut (trzeba bardzo uważać, bo łatwo się przypalają). Wyjmujemy nasze płatki, studzimy i przekładamy do słoika

Kuchenny Skrawek Nieba
Ciasteczka pomarańczowe. Konfitura z gorzkich pomarańczy i biała czekolada 200

pachnące, kruche ciasteczka zadowolą każdego łasucha. Pomarańcze i masło sprawiają, że już podczas pieczenia w domu pięknie pachnie a później smak jest wyśmienity. Słodko gorzka konfitura jaką są przełożone dodaje im charakteru i sprawia, że są jeszcze lepsze. Koniecznie powinniście też je upiec !Konfiturę z gorzkich pomarańczy kupiłam w sklepie z sycylijskimi specjałami Prodotti Tipici Siciliani. Koniecznie tam zajrzyjcie

Smaczna Pyza
Fantazyjna strucla makowa 196

lekko spienionym białkiem, nakładamy farsz i zwijamy. Powstałe ślimaki od razu układamy na wysmarowanej  tortownicy, pozostawiając  między nimi spore odstępy. Wierzch posmarować białkiem i odstawić do podrośnięcia. Piec przez 30 minut w 160 stopniach, po tym czasie podnieść temperaturę do 200 stopni i piec do zarumienienia ,aż boki będą lekko odstawały. Z podanej porcji powinno wyjść

Anioły w kuchni
Bułeczki pszenne z Poolish 142

następnie rozwałkuj na wąski, trójkątny pasek o długości około 28 do 30 cm. Zwijaj paski wzdłuż zaczynając od podstawy trójkąta i tak powstałe ułuż na blasze pokrytej papierem do pieczenia, zachowując stosowne odstępy, gdyż bułeczki jeszcze podwoją swoją objętość. Przykryj bułeczki folią spożywczą lub włóż całą blachę do torby foliowej i odstaw na 1 godzinę, aż podwoją swoją objętość

Grahamka, weka i kajzerka
Roti Paun - maślane bułeczki z Malezji 270

kokosowego można nadziewać je każdym innym rodzajem dżemu.Najfajniejsze jest odrywanie bułeczki jednej od drugiej - każdy sobie sam odrywa wybraną bułeczkę na jeden, dwa kęsy.Aby zachować okrągłą formę, pieczemy w okragłej tortownicy z wyjmowanym dnem. Ilości podanych składników wystarczyły na około 28 małych bułeczek, z których 20 znalazło sie w tortownicy o średnicy 26 cm. Pozostałe bułeczki upiekły się(...)miejscem do wyrastania jest piekarnik z włączonym światłem. Rozgrzej piekarnik do 180°C lub 170°C z termoobiegiem, w międzyczasie poglazuruj bułki. Możesz użyć roztrzepanego jajka z mlekiem. Piecz bułki przez 20 do 25 minut, aż staną się złotobrązowe. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystygnięcia na kratce. Ciasto parzoneNakładamy nadzienie, patrz pkt 7Układamy w tortownicyWypełniona

Grahamka, weka i kajzerka
Piernik bernardyński 218

trzecie bakalie - tylko orzechy laskowe. No i dużo skórki pomarańczy i cytryny. Zresztą ich smak jest zdecydowanie wyczuwalny, i charakterystyczny dla tego piernika.Kolor miąższu, w porównaniu z niedawno pieczonym piernikiem Benedyktynów, jest jaśniejszy i bardziej przypomina kolor czekolady mlecznej. W smaku piernik jest bardziej cytrusowy, mniej wytrawny i pikantny, za to miąż delikatniejszy i z większymi dziurami.Ale ogólnie piernik(...)zdecydowanie, ale dokładnie wymieszaj ciasto, i przełóż je do natłuszczonych foremek, wypełniając je do wysokości około 1 cm poniżej górnego rantuWstaw foremki do nagrzanego piekarnika. Piernik powinien być pieczony 60 minut, sprawdź wtedy patyczkiem, czy jest on suchy. Po upieczeniu wyłącz piekarnik, lekko uchyl jego drzwiczki pozwalając powoli stygnąć piernikowi.Wystygnięty piernik wyjmij z foremek, jeśli chcesz, możesz go udekorować

Grahamka, weka i kajzerka
Shortbread - tradycyjne szkockie ciasteczka 154

zostały wybrane na wizytówkę Wielkiej Brytanii w Café Europe podczas austriackiej prezydencji Unii Europejskiej.Zazwyczaj wypieka się je w trzech kształtach: dużego, okrągłego placka dzielonego na trójkąty po wyjęciu z pieca; małych, okrągłych ciastek; i dużych prostokątów, ciętych na paluszki. Ciastka często bywają nakłuwane we wzory widelcem lub specjalnym narzędziem, i posypywane cukrem po upieczeniu. W wersji tradycyjnej ciasteczka shortbread składają(...)nimi kładę ciasto, i idealnie je wtedy rozwałkowuję. Jeśli chcesz, możesz ponakłuwać delikatnie ciasto widelcem, w celu dekoracji.Nastaw piekarnik na temperaturę 150 °C. Wstaw blachę z ciastem do piekarnika, piecz około 45 minut. Po upieczeniu wyjmij ciasto i od razu pokrój je na paluszki okrągłym nożem do pizzy. Paluszki powinny mieć szerokość około 1,5 cm i długość około

Grahamka, weka i kajzerka

Proponowane wyszukiwania